LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

20|01
2021
10:16

Ανδρουλάκης σε Μπορέλ: Μην εξελιχθείτε σε Πόντιο Πιλάτο

Να μπει τέλος στην αναβλητικότητα του Συμβουλίου για τις Ευρωτουρκικές σχέσεις και να περιγράφει εκτός του καρότου της θετικής ατζέντας και το μαστίγιο στα συμπεράσματα του επόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ζητά ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, στη συζήτηση για την κοινή εξωτερική και αμυντική πολιτική, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Επισημαίνοντας επίσης την αποσταθεροποιητική δράση της Τουρκίας σε Ναγκόρνο Καραραμπάχ, Συρία και Λιβύη και βεβαίως τις συνεχείς παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων δύο κρατών - μελών, της Ελλάδας και Κύπρου, ο κ. Ανδρουλάκης ρώτησε τον Ύπατο Εκπρόσωπο κ. Τζοζέπ Μπορέλ γιατί «να συνεχίζονται οι πωλήσεις όπλων από Ευρωπαϊκά κράτη προς την Τουρκία, όταν ακόμα και οι Ηνωμένες Πολιτείες σταματούν;». Υπενθυμίζοντας μία παλαιότερη παρέμβαση του κ. Μπορέλ ο οποίος είχε δηλώσει στο Κοινοβούλιο, ότι δεν μπορεί να γίνει ο Πάπας Πίος ο ΙΙ που είχε καλέσει σε Σταυροφορία κατά των Οθωμανών, ο Ευρωβουλευτής του απάντησε ότι ποτέ δεν του ζητήθηκε κάτι τέτοιο από το Κοινοβούλιο, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δεν πρέπει να εξελιχθεί και σε Πόντιο Πιλάτο, αποφεύγοντας να δει τον ελέφαντα στο δωμάτιο.

Σημείωσε τέλος ότι η προϋπόθεση ομοφωνίας υπονομεύει την Κοινή Εξωτερική Πολιτική, τονίζοντας ότι ζητήματα υψίστης γεωπολιτικής σημασίας απαιτούν καθαρές και γρήγορες αποφάσεις και όχι να μπαίνουν «κάτω από το χαλί της αναβλητικότητας» μόνο και μόνο επειδή δυσαρεστούν ορισμένους Ευρωπαίους ηγέτες.

Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση του Ν. Ανδρουλάκη:

Η Κοινή Εξωτερική και Αμυντική πολιτική υπονομεύεται από τον κανόνα της ομοφωνίας, με αποτέλεσμα να περιορίζεται σε μία αέναη προσπάθεια εξεύρεσης ενός ελάχιστου κοινού παρονομαστή. Ζητήματα υψίστης γεωπολιτικής σημασίας απαιτούν καθαρές και γρήγορες αποφάσεις και όχι να βάζουμε κάτω από το χαλί της αναβλητικότητας ό,τι δυσαρεστεί ορισμένους Ευρωπαίους ηγέτες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Ευρωτουρκικές σχέσεις. Παρά την αποσταθεροποίηση που προκαλεί η Τουρκία σε Ναγκόρνο Καραραμπάχ, Συρία και Λιβύη και βεβαίως τις συνεχείς παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου, οι αποφάσεις μετατίθενται συνεχώς από τον Αύγουστο για τον Οκτώβριο, μετά για το Δεκέμβριο και τώρα για τον Μάρτιο.

Κ. Μπορέλ, στηρίζουμε τη θετική ατζέντα που προωθείτε, όμως εκτός του καρότου, στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου πρέπει να καθορίσετε και το μαστίγιο. Γιατί να συνεχίζονται οι πωλήσεις όπλων από Ευρωπαϊκά κράτη προς την Τουρκία, όταν ακόμα και οι Ηνωμένες Πολιτείες σταματούν;

Πριν από μερικούς μήνες είχατε πει στην Ολομέλεια ότι δεν θα γίνετε ο Πάπας Πίος ο Β’. Το Κοινοβούλιο δεν σας ζήτησε ποτέ κάτι τέτοιο. Δεν θέλουμε όμως να εξελιχθείτε και σε Πόντιο Πιλάτο, κάνοντας ότι δεν βλέπετε τον ελέφαντα στο δωμάτιο.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ