LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

03|02
2021
14:27

Και αν διαδήλωναν οι έμποροι;

Του Μιχάλη Κατρίνη

Ο “πολύ σκληρός” υπουργός Προστασίας του Πολίτη έβγαζε ανακοινώσεις για «νεκρή πόλη» την πρωτοχρονιά, για ισχυρή παρουσία της αστυνομίας στους εμπορικούς δρόμους πριν από λίγες ημέρες και για το δικαίωμα σύλληψης φοιτητών από το αστυνομικό σώμα που θα περιφρουρεί τα πανεπιστήμια.

Νόμος και τάξη! Επιτέλους! Χειροκροτήματα και ευφορία στις τάξεις της λαϊκής δεξιάς! Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ, απαγόρευση συναθροίσεων, μάσκες παντού, sms, περιορισμός ατόμων στα καταστήματα. Οι εντολές στην αστυνομία απλές: πρόστιμα παντού, σε μεμονωμένους πολίτες και επαγγελματίες που δεν τηρούν τα μέτρα. Επιτέλους, κάποιοι έβαλαν την χώρα σε τάξη, θα αναφωνήσουν κάποιοι, ίσως να είναι και αρκετοί.

Και ξαφνικά, εγένετο διαδήλωση με 5 και πλέον χιλιάδες άτομα στο κέντρο της Αθήνας και άλλοι τόσοι στη Θεσσαλονίκη… Ξαφνικά, δηλώσεις ανυπακοής και κάλεσμα για παραβίαση των μέτρων από στελέχη της αριστεράς…

Θα περίμενε κανείς ότι η «πολύ σκληρή» αυτή κυβέρνηση θα είχε κάποια αντίδραση. Κάποιο επιχειρησιακό σχέδιο ή έστω κάποιες κυρώσεις στους υπευθύνους. Αντί αυτού… σιωπή, πέρα από μεμονωμένες δηλώσεις βουλευτών στα social media που ψάχνουν αφορμή για να αντιπαρατεθούν με την ‘’αριστερά’’.

Ο εκπρόσωπος των συνδικαλιστών αστυνομικών δήλωσε ότι θα ήταν παρανοϊκό να διαλύσουν μια ειρηνική διαδήλωση. Και έχει δίκιο, η κατάσταση θα ξέφευγε και η εξέλιξη θα ήταν χειρότερη. Δήλωσε, όμως, επίσης ότι η αστυνομία δεν είχε καμία απολύτως εντολή δράσης για να αποφευχθεί η προαναγγελθείσα διαδήλωση. Και αυτό είναι αξιοσημείωτο.

Υποθέτω ότι οι αστυνομικοί δε θα μπορούσαν να κόψουν πρόστιμο, αν οι διαδηλωτές είχαν στείλει κωδικό 2, όπως κάτι παρόμοιο είχαν κατηγορηθεί ότι έκαναν τα μέλη του ΚΚΕ στις 17 Νοέμβρη, των οποίων όμως η συγκέντρωση διαλύθηκε με χημικά και βία!

Δυο μέτρα και δυο σταθμά, λοιπόν, από την κυβέρνηση των «αρίστων». Φαίνεται ότι η σκληρότητα της περιορίζεται στις δηλώσεις τύπου «οι μισές επιχειρήσεις της χώρας φαίνεται ότι τα πηγαίνουν καλά εν μέσω πανδημίας και άρα δε δικαιούνται επιστρεπτέα προκαταβολή 5». Η σκληρότητα τους αποτυπώνεται στο να κουνάνε το δάχτυλο στους πολίτες που «δεν έχουν κοινωνική ευαισθησία» και συνωστίζονται στους εμπορικούς δρόμους, άρα είναι οι ηθικοί αυτουργοί της απόφασης της κυβέρνησης νέο σκληρό lockdown. Βολικό άλλοθι, αλλά δεν πείθει πλέον κανένα.

Ας ξανακλείσουμε λοιπόν τα καταστήματα και ας αποτελειώσουμε τον μικρομεσαίο έμπορο. Γιατί θα τον ‘’τελειώσουμε’’ τον έμπορο που δεν έχει τη δυνατότητα, το χρόνο ή τα χρήματα για να εφαρμόσει σωστά το click away ή το click in shop. Θα αποτελειώσουμε και το χονδρέμπορο που βλέπει τη λίστα των πελατών του να μειώνεται δραματικά.

 Ίσως, τότε, δείξουμε πόσο ‘’σκληροί’’ είμαστε.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών