LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

07|04
2021
11:28

Υπόθεση Φουρθιώτη: Στην Εισαγγελία τα στοιχεία από το υπουργείο Εργασίας

Διερευνώνται τυχόν ποινικές ευθύνες - Οι νέες δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση στο OPEN για την υπόθεση Μένιου Φουρθιώτη

Νέες εξελίξεις προκύπτουν για την υπόθεση του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη. Αυτό φαίνεται και από την πρωτοβουλία που πήρε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, να διαβιβαστούν στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Στο υπόμνημα συμπεριλαμβάνονται και αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τους εργαζομένους εταιρειών υπό τις επωνυμίες «Job Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» και «Party Fm Ραδιοφωνική Ανώνυμη Εταιρία», προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών δηλώσεων στο πλαίσιο του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Υπόθεση Μένιου Φουρθιώτη: Το χρονικό

Η υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη ξεκίνησε να απασχολεί την κυβέρνηση πριν από κάποιες εβδομάδες, όταν με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, απομακρύνθηκαν οι αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για τη φύλαξη του παρουσιαστή. «Δεν θα δεχθούμε καμία κατάχρηση σε αυτό το θέμα, σε περιπτώσεις που δεν δικαιολογούν αστυνομική προστασία» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη. Ο Μένιος Φουρθιώτης, ωστόσο, προσέφυγε στο ΣτΕ για την εν λόγω απόφαση.

Λίγες ημέρες αργότερα, ακολούθησε νέος γύρος αποκαλύψεων με τον τέως υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, να επισημαίνει με δηλώσεις του στην εφημερίδα Documento - δίχως να κατονομάσει τον Μένιο Φουρθιώτη - ότι ο παρουσιαστής ουσιαστικά τον απείλησε όταν το υπουργείο «έκοψε» παροχή που φέρεται ότι ελάμβανε καταχρηστικά.

Ο κ. Βρούτσης συγκεκριμένα ανέφερε ότι «ήρθε στο υπουργείο και κλωτσούσε πόρτες. Ηρθε με μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας, γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάμε για παρακμή». Για το παρασκήνιο του περιστατικού, ο τέως υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι μετά από αναφορές για ποσά χιλιάδων ευρώ που ελάμβανε ο Μένιος Φουρθιώτης από το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» ξεκίνησε έρευνα.

«Σε αναζήτηση από το λογιστήριο για τον συγκεκριμένο κύριο διαπίστωσα ότι έπαιρνε μισθούς 60 έως 80 χιλιάδες ευρώ. Τα ίδια χρήματα έπαιρναν κι άτομα που ήταν δίπλα του. Αυτό δείχνει σκοπιμότητα, σπουδή για κάτι, να αυξήσει δηλαδή τον μισθό του εικονικά. Βρήκε την τρύπα, δηλαδή, και πήγε να πάρει λεφτά. Πράγμα νόμιμο, όμως ανήθικο. Οταν οι υπάλληλοι το εντόπισαν, τρελάθηκαν» υπογράμμισε ο Γιάννης Βρούτσης.

Γιάννης Βρούτσης για Φουρθιώτη: «Πήρε 200.000 ευρώ πριν αποκαλυφθεί η απάτη»

Ο Γιάννης Βρούτσης μίλησε στην «Ωρα Ελλάδος» για την υπόθεση Φουρθιώτη, δίνοντας απαντήσεις για το θέμα που έχει αποτελέσει πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση.

Ο πρώην υπουργός προχώρησε σε καταιγιστικές αποκαλύψεις και περιέγραψε τα όσα διαδραματίζονταν στο υπουργείο από τον παρουσιαστή, μιλώντας για αρκετές περιστατικά εις βάρος του, αλλά και εις βάρος υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου. Ο κ. Βρούτσης περιγράφοντας το οικονομικό σκάνδαλο πίσω από τους εκβιασμούς, έκανε λόγο για τουλάχιστον τρεις μήνες που ο παρουσιαστής εισέπραξε με αυτόν τον τρόπο τα λεφτά, ενώ υπολόγισε την μηνιαία ζημιά γύρω στις 70.000 - 80.000 ευρώ.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας είπε χαρακτηριστικά πως: «Η ιστορία ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο. Ως υπουργός, για τα γεγονότα της περιόδου εκείνης, ο τρόπος που ενήργησα δείχνει πώς πρέπει να ενεργεί ένας υπουργός για να προστατεύσει το υπουργείο, την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, το δημόσιο χρήμα, γιατί ο Γιάννης ο Βρούτσης δεν δέχτηκε μύγα στο σπαθί του. Εκανα το αυτονόητο, όταν διαπίστωσα προσπάθεια υφαρπαγής δημόσιου χρήματοςΤα είχα πει και στη Βουλή και είχαν βγει στη δημοσιότητα, αλλά δεν είχαν πάρει τέτοια έκταση τα γεγονότα. Η απάντησή μου στην εφημερίδα documento αφορούσε εκείνα τα γεγονότα.

Για τις απειλές ο κ. Βρούτσης είπε: «Οι απειλές και οι χαρακτηρισμοί ειπώθηκαν από τον ίδιο, που δεν αναφέρω το όνομά του, έγιναν από την εκπομπή του. Ο οικονομικός εισαγγελέας, που πολύ σωστά έπραξε η κυβέρνηση και πήγε εκεί το θέμα, θα αποκαλύψει τις πτυχές του θέματος. 

Ο συγκεκριμένος κύριος, όχι μία, αλλά πολλές φορές είχε έρθει με απαράδεκτο τρόπο, με πιέσεις με απειλές στο υπουργείο, αλλά οι υπάλληλοι δεν ενέδωσαν. Είναι εξαιρετικοί οι υπάλληλοι που δεν ενέδωσαν. Είδαν τι πήγε να γίνει κι έφεραν το πρόβλημα στο γραφείο μου. Ηρθε πολλές φορές με αυτή τη συμπεριφορά, απεβλήθη από το υπουργείο Εργασίας όπως έπρεπε να γίνει, από τους αστυνομικούς μου. Οταν έγινε μια φορά αυτό, την ίδια μέρα με κατήγγειλε στην εκπομπή του ότι βιαιοπράγησαν οι αστυνομικοί του Γιάννη Βρούτση κι εγώ ο ίδιος και είπε όλα αυτά που είπε» πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης.

Αναφορικά με τα βέλη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Είναι η απόλυτη διαστρέβλωση αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι άλλαξα θέση λόγω αυτού. Εχουν πολύ αργά αντανακλαστικά».

Οσον αφορά στα χρήματα που κατάφερε να αποσπάσει ο Μένιος Φουρθιώτης τόνισε: «Νομίζω ότι πήρε ποσά τριών μηνών και "φρενάρισε" ο μήνας Οκτώβριος. Τον μήνα Οκτώβριο, που δεν πληρώθηκε και το φρέναρα ήταν 70.000 - 80.000 ευρώ» είπε ο κ. Βρούτσης με το συνολικό ποσό που απέσπασε ο κ. Φουρθιώτης να υπολογίζεται στις 200.000 ευρώ. Για το πώς θα παρθούν πίσω αυτά τα χρήματα που δεν έπρεπε να του έχουν δοθεί, όρισε αρμόδια την σημερινή ηγεσία του υπουργείου, που ασχολείται με το θέμα.

 Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ