LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

07|04
2021
20:58

Αντιπρόεδρος της ειδικής επιτροπής ο Νικολακόπουλος: Θα διερευνηθούν οι ευθύνες του πρώην υπουργού Ν. Παππά

Στην θέση του αντιπροέδρου της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης εξελέγη ο Ηλείος βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος. Σκοπός της επιτροπής είναι να διερευνήσει την πιθανότητα διάπραξης αδικημάτων από τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά.

Η εκλογή του κ. Νικολακόπουλου στην θέση του αντιπροέδρου έγινε με 12 ψήφους υπέρ και 6 λευκά, δηλαδή έλαβε δύο επιπλέον ψήφους από βουλευτές άλλων κομμάτων, καθώς η Ν.Δ. εκπροσωπείται στην επιτροπή με 10 βουλευτές.

Αντίστοιχες ψήφους έλαβαν ο πρόεδρος της επιτροπής ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. Σταύρος Κελέτσης και ο γραμματέας της επιτροπής ο βουλευτής Ημαθίας της Ν.Δ. Αναστάσιος Μπαρτζώκας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νικολακόπουλος είχε εκλεγεί μέλος και της προανακριτικής επιτροπής που εξέτασε την υπόθεση Novartis και τις ενέργειες του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σκοπός της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής είναι η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, του άρθρου 153 ΚτΒ και του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικά αδικήματα, που φέρεται να τέλεσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του ο πρώην υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για την εποπτεία των ΜΜΕ, Νίκος Παπάς.

Πιο συγκεκριμένα, θα εξεταστεί εάν διαπράχθηκαν από τον κ. Παππά, το κακούργημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση (άρθρο 159 του Ποινικού Κώδικα) και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση (άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα).

Η ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης έχει 18 μέλη-βουλευτές. Από τη ΝΔ μετέχουν 10 βουλευτές, από τον ΣΥΡΙΖΑ μετέχουν 5 βουλευτές και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης εκπροσωπούνται από έναν βουλευτή, ενώ δεν μετέχει στις εργασίες το ΜέΡΑ25. Αύριο η επιτροπή συνεδριάζει εκ νέου και τα κόμματα θα κληθούν να καταθέσουν τις λίστες μαρτύρων.

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών