LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

21|02
2019
14:30

Αμαλιάδα: Λαϊκισμός, Ευρωσκεπτικισμός Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση

Την Παρασκευή 22/2 στις 6 μ.μ. στον Πολυχώρο η εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας

Μια εξαιρετική εκδήλωση διοργανώνει στις 6 το απόγευμα της Παρασκεής 22/2 ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας, στον Πολυχώρο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του δήμου Ήλιδας. Με την παρουσία της βουλευτού της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη και του ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με θέμα «Λαϊκισμός, Ευρωσκεπτικισμός Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση». Τη συζήτηση συντονίζουν ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος και η δικηγόρος μέλος του συλλόγου Ζωή Αναστασοπούλου.
Συνέντευξη Τύπου για την εκδήλωση παραχώρησαν χθες χθες ο πρόεδρός του ΔΣΑ Θανάσης Θεοδόσης, ο αντιπρόεδρος Μανώλης Μπιρμπίλης και ο ταμίας Μάκης Παπαγιαννόπουλος.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Θεοδόσης “…ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας έχει διακηρύξει σε όλους τόνους ότι θα κάνει τις κοινωνικές παρεμβάσεις που προβλέπει το καταστατικό της σύστασης του συλλόγου μας και στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει μία ακόμα εκδήλωση που έχει θέμα «Λαϊκισμός, Ευρωσκεπτικισμός και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση». Το θέμα μάλιστα τίθεται με ένα τεράστιο ερωτηματικό λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν στη σύγχρονη Ευρώπη και των ρευμάτων που εναλλάσσονται τουλάχιστον το τελευταίο χρονικό διάστημα. Θέλουμε να δηλώσουμε αβίαστα ότι η εκδήλωση δεν έχει κανέναν μα κανένα απολύτως κομματικό στοιχείο. Σίγουρα εκπέμπονται πολιτικά μηνύματα, τα οποία όμως εκπέμπει κάθε φάση στη ζωή μας, ακόμα και ο τρόπος που περπατάμε. Τονίζουμε ότι η εκδήλωση δεν έχει καθόλου κομματικό χαρακτήρα. Όλες αυτές οι εκδηλώσει γίνονται στο πλαίσιο που έχει ο Δικηγορικός Σύλλογος να μην παραμένει μόνο στις δικαστικές αίθουσες και να μετέχει στα κοινωνικά δρώμενα του Νομού μας. Προσπαθούμε μέσα από αυτές τις ενέργειες να περάσουμε μηνύματα ώστε ο Νομός μας να ανέβει επίπεδο. Θα παρακαλέσω το κοινό να έρθει στην εκδήλωση και να διευκρινίσω ότι οι προσκλήσεις που έχουν κυκλοφορήσει είναι απλά διαφημιστικές, ο καθένας μπορεί να έρθει και η είσοδος είναι ελεύθερη. Ελπίζουμε ο κόσμος να αγκαλιάσει την προσπάθειά μας” κατέληξε.

Ο αντιπρόεδρος του Εμμανουήλ Μπιρμπίλης, από την πλευρά του σημείωσε πως “… ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας στο πλαίσιο μιας διακηρυγμένης φιλοδοξίας και στόχου που είχε θέσει το Δ.Σ. από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα του, να πραγματοποιεί εκδηλώσεις γενικού ενδιαφέροντος, πραγματοποιεί ακόμα μία εκδήλωση πολιτικού ενδιαφέροντος, και όχι κομματικού. Το θέμα της εκδήλωσης νομίζω ότι ο κάθε πολίτης καταλαβαίνει πως τον ενδιαφέρει άμεσα, διότι τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια καταλάβαμε ότι ακόμα και η καθημερινότητά μας συνδέεται και εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την πορεία της ευρωπαϊκής οικογένειας στην οποία ανήκουμε. Οι προσπάθειες που έκανε ο Δικηγορικός Σύλλογος για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση ήταν άοκνες και πολύ σημαντικές και έχουν διαρκέσει εδώ και αρκετούς μήνες, προκειμένου να έρθουν στην Αμαλιάδα οι συγκεκριμένοι ομιλητές, οι οποίοι έχουν μεγάλη εμπειρία στο θέμα της εκδήλωσης. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες του Νομού Ηλείας να έρθουν και να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και να γίνει ένας γόνιμος διάλογος” ανέφερε ο κ. Μπιρμπίλης.

Τέλος ο ταμίας του Συλλόγου Μάκης Παπαγιαννόπουλος, τόνισε πως η εκδήλωση έχει σημαντικό ενδιαφέρον σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. “Θέλω να καλέσω τους πολίτες και τους συναδέλφους να έρθουν και να πουν την άποψή τους. Αυτή η εκδήλωση είναι λίπασμα στο δέντρο της Δημοκρατίας. Είναι μία εκδήλωση που συντηρεί και προασπίζει το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Ταυτόχρονα θέλω να σας ανακοινώσω ένα μήνυμα του επίτιμου προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, του κ. Λιόση, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δε μπόρεσε να παραβρεθεί σήμερα μαζί μας: «Ανέκαθεν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας αποτελούσε πρωτοπορία στις εκδηλώσεις και στις κοινωνικές παρεμβάσεις οι οποίες είναι θεμελιώδης θεσμική υποχρέωση του συλλόγου. Ο πρόεδρος μαζί το Δ.Σ. υλοποιούν με τρόπο άξιο τις παραδόσεις αυτές και τις αρχές του συλλόγου μας. Τα θέματα της εκδήλωσης που είναι ειδικής επιλογής και κυρίως οι προσωπικότητες των ομιλούντων αποτελούν όλο έλξης για το κοινό. Συγχαρητήρια στον πρόεδρό μας και στους δικηγόρους της Αμαλιάδας, όπως και σε όσους βοηθούν για να προχωρήσει η εκδήλωση. Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση θα μείνει στην ιστορία» είπε ο κ. Παπαγιαννόπουλος.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ