LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

04|06
2021
21:15

«Άδειασμα» ΣΥΡΙΖΑ σε Καρανίκα: «Δεν μας αφορά η προσωπική του ζωή»

Άμεση η αντίδραση της Κουμουνδούρου μετά την τηλεοπτική συνέντευξη του Νίκου Καρανίκα διαμηνύοντας ότι «δε μας αφορά η προσωπική ζωή του»

Δεν ενθουσίασε την Κουμουνδούρου η συνέντευξη του Νίκου Καρανίκα, Ο πρώην σύμβουλος στρατηγικής του Αλέξη Τσίπρα παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Tik Talk και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ στην οποία αποκάλυψε στο τηλεοπτικό κοινό κομμάτια της ζωής του τα οποία δεν ήταν ευρέως γνωστά.

Ανάμεσα στα θέματα τα οποία τοποθετήθηκε ο κ. Καρανίκας ήταν η δοκιμή ναρκωτικών ουσιών στο παρελθόν, η σχέση και το σκάουτινγκ του Αλέξη Τσίπρα αλλά και η επικοινωνία που είχε πρόσφατα με τον Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος εν τέλει αποκατέστησε τα όσα είχε πει δημόσια για εκείνον.

Η ενόχληση της Κουμουνδούρου αποτυπώθηκε σήμερα, καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ  επιχειρούν να πάρουν αποστάσεις από τον άλλοτε σύμβουλο του τέως πρωθυπουργού. Μιλώντας στο cnn.gr και τον δημοσιογράφο, Γιάννη Αλμπάνη,  αξιωματούχος του κόμματος  έκανε αναφορά στην παραδοχή Γεωργιάδη για το έργο του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο αναφερόμενος στο κ. Καρανίκα, ξεκαθάρισε, ότι «η προσωπική του ζωή δε μας αφορά».

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Ο Νίκος Καρανίκας υπήρξε σύμβουλος ειδικού σκοπού τη περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με ευθύνη να δρομολογηθεί ένα φιλόδοξο σχέδιο επενδύσεων στη φαρμακευτική κάναβη.Πριν λίγες μέρες ένας από τους βασικούς επικριτές του σχεδιασμου της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και σκληρός πολιτικός αντίπαλος, ο υπουργός Ανάπτυξης κος Γεωργιάδης, παραδέχθηκε στη Βουλή ότι το έργο που έφερε εις πέρας ήταν εξαιρετικά σημαντικό. Η προσωπική του ζωή δε μας αφορά. Ούτε και το συνεχιζόμενο -και με δίκη του ευθύνη αυτή τη φορά- σίριαλ δολοφονίας χαρακτήρα από μέρους ΜΜΕ.»

Όπως, είναι σε θέση να γνωρίζει, μάλιστα, το ethnos.gr στην Κουμουνδούρου επικράτησε, χθες, εκνευρισμός καθώς η προαναγγελία της συνέντευξης Καρανίκα επισκίασε εν μέρει τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην Ολγα Τρέμη. 

Καρανίκας: Δοκίμασα τα πάντα για επιστημονικούς λόγους

Απαντώντας σε ερώτηση για την κοκαΐνη, ο Νίκος Καρανίκας είπε ότι πρόκειται για χημική ουσία  που δημιουργεί ψυχολογικές εξαρτήσεις και πρόσθεσε ότι πρέπει να χορηγείται με ιατρική γνωμάτευση: «Πρέπει να πηγαίνει στο φαρμακείο να την πάρει, αντί να πηγαίνει στον ντίλερ της γειτονιάς του».

Αναφορικά με τις δικές του εμπειρίες, ο κ. Καρανίκας είπε ότι στα νεανικά του χρόνια έχει δοκιμάσει σκληρά ναρκωτικά: «Ναι, έχω εμπειρία, έχω δοκιμάσει πολλά πράγματα, εις γνώσιν μου όμως. Από τα 14 είμαι στρατευμένος στην Αριστερά. Ο,τι έκανα ήταν σε μια λογική ελέγχου, μέτρου, και για την εμπειρία, για να απομυθοποιήσουμε τον εχθρό. Γνώριζα επιστημονικά ότι δεν είναι αυτό που λένε. Σαν παρέα, μαζί με άλλα παιδιά, οργανωμένα στην Αριστερά, το συζητήσαμε και το κάναμε με επιστημονικό τρόπο. Ερευνήσαμε πώς να το κάνεις με δοσολογία που να μη σε σκοτώνει, με ποιον τρόπο ώστε να μην είναι επώδυνος κ.λπ. Δεν το χαρήκαμε. Η κόκα δεν μου άρεσε, το είπα και στα παιδιά, μπορεί να ήταν μάπα και αυτό που πήρα. Δεν καταλαβαίνω γιατί να την πάρει κάποιος, καλύτερα να πάρουμε βασιλικό πολτό. Ούτε η ηρωίνη, που είναι οπιούχο, μου άρεσε. Αυτές οι ουσίες δεν σε κάνουν να είσαι ο εαυτός σου. Τι καλύτερο από το να είσαι ο εαυτός σου;»

«Ψάχναμε τον ανθό της νεολαίας και βρήκαμε τον Τσίπρα»

Παράλληλα, ο Νίκος Καρανίκας υποστήριξε ότι ήταν ανάμεσα σε αυτούς που εντόπισαν τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι έκανε «σκάουτινγκ» για να βρεθεί ο «ανθός της νεολαίας» του Συνασπισμού προκειμένου να στηθεί, τότε, η Νεολαία του κόμματος ενάντια, μάλιστα, στη βούληση της προέδρου του Συνασπισμού, Μαρίας Δαμανάκη.  Παράλληλα, χαρακτήρισε τον Τσίπρα τολμηρό, καθώς δεν φοβήθηκε να γίνει φίλος του, παρότι είχε ιδέες που προκαλούσαν αντιδράσεις, όπως για τα ναρκωτικά ή για την άρνηση στράτευσης. «Ο Τσίπρας είναι ηγέτης της Αριστεράς, φίλος μου και δημοκράτης. Δεν θα ξαναβρούμε άνθρωπο σαν τον Αλέξη», σημείωσε. «Πήρε το βάρος να με διορίσει σε μια υψηλή θέση, άκουσε χυδαιότητες και με υπερασπίστηκε ονομαστικά στη Βουλή», συμπλήρωσε.

Υποστήριξε, επίσης, ότι ως πρωθυπουργικός σύμβουλος λάμβανε 1.200 ευρώ, προσθέτοντας ότι ως σερβιτόρος έβγαζε περισσότερα χρήματα. «Με την αδελφή μου συμφωνήσαμε ότι μπαίνουμε και μέσα», είπε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ότι το έκανε προκειμένου να αφοσιωθεί στα οργανωτικά καθήκοντα που είχε στο κόμμα.

«Ο Αδωνις είναι ευγενής»

Σε ό,τι αφορά τα όσα έγιναν με τον Αδωνι Γεωργιάδη, ο Νίκος Καρανίκας είπε ότι όταν τον κάλεσε ο υπουργός Ανάπτυξης ήταν στην Κουμουνδούρου και έκανε λόγο για έναν ευγενή άνθρωπο.  «Μου είπε "ξέχασε όσα είπαμε, φύγε από τη Θεσσαλονίκη και έλα να μιλήσουμε για τη φαρμακευτική κάνναβη". "Δεν είμαι στη Θεσσαλονίκη, εδώ είμαι", του απάντησα. Ενημέρωσα τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα και πήγα στο γραφείο του. Εκεί μιλήσαμε για το project. Ηταν ευγενής», είπε ο Νίκος Καρανίκας. Πρόσθεσε ότι «είναι ένας άνθρωπος που παραδέχθηκε το λάθος του, ζήτησε συγγνώμη. Αφού είχε σκοπό να προχωρήσει ένα θέμα για το οποίο χάσαμε δυόμισι χρόνια, είπα ας προχωρήσουμε».

Τέλος, ο Νίκος Καρανίκας αναφέρθηκε και στην περίοδο που είχε φυλακιστεί για τέσσερις μήνες επειδή ήταν αντιρρησίας συνείδησης, υπόθεση, που όπως είπε, επέφερε και τις αλλαγές στους σχετικούς νόμους.  Ερωτηθείς εάν σε περίπτωση πολέμου τάσσεται υπέρ της στράτευσης, απάντησε ότι πρέπει να γίνει συνειδητά -επικαλούμενος τις αριστερές του καταβολές από το ΚΚΕ- και πως ο ίδιος σε μια τέτοια περίπτωση θα βοηθήσει στα μετόπισθεν. «Ιδεολογικά είμαι Αριστερός και θα πολεμήσω με πατριωτισμό με τον δικό μου τρόπο. Δεν επιτρέπω να βάλει κανείς χέρι στην πατρίδα μου, αλλά πατρίδα μου είναι και τα βουνά και οι θάλασσες και τα ποτάμια και οι λίμνες, τα οποία τα αφήνουμε να καταστρέφονται».

«Ψάχναμε τον ανθό της νεολαίας και βρήκαμε τον Τσίπρα» Παράλληλα, ο Νίκος Καρανίκας υποστήριξε ότι ήταν ανάμεσα σε αυτούς που εντόπισαν τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι έκανε «σκάουτινγκ» για να βρεθεί ο «ανθός της νεολαίας» του Συνασπισμού προκειμένου να στηθεί, τότε, η Νεολαία του κόμματος ενάντια, μάλιστα, στη βούληση της προέδρου του Συνασπισμού, Μαρίας Δαμανάκη. Παράλληλα, χαρακτήρισε τον Τσίπρα τολμηρό, καθώς δεν φοβήθηκε να γίνει φίλος του, παρότι είχε ιδέες που προκαλούσαν αντιδράσεις, όπως για τα ναρκωτικά ή για την άρνηση στράτευσης. «Ο Τσίπρας είναι ηγέτης της Αριστεράς, φίλος μου και δημοκράτης. Δεν θα ξαναβρούμε άνθρωπο σαν τον Αλέξη», σημείωσε. «Πήρε το βάρος να με διορίσει σε μια υψηλή θέση, άκουσε χυδαιότητες και με υπερασπίστηκε ονομαστικά στη Βουλή», συμπλήρωσε. Υποστήριξε, επίσης, ότι ως πρωθυπουργικός σύμβουλος λάμβανε 1.200 ευρώ, προσθέτοντας ότι ως σερβιτόρος έβγαζε περισσότερα χρήματα.

«Με την αδελφή μου συμφωνήσαμε ότι μπαίνουμε και μέσα», είπε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ότι το έκανε προκειμένου να αφοσιωθεί στα οργανωτικά καθήκοντα που είχε στο κόμμα. «Ο Αδωνις είναι ευγενής» Σε ό,τι αφορά τα όσα έγιναν με τον Αδωνι Γεωργιάδη, ο Νίκος Καρανίκας είπε ότι όταν τον κάλεσε ο υπουργός Ανάπτυξης ήταν στην Κουμουνδούρου και έκανε λόγο για έναν ευγενή άνθρωπο. «Μου είπε "ξέχασε όσα είπαμε, φύγε από τη Θεσσαλονίκη και έλα να μιλήσουμε για τη φαρμακευτική κάνναβη". "Δεν είμαι στη Θεσσαλονίκη, εδώ είμαι", του απάντησα. Ενημέρωσα τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα και πήγα στο γραφείο του. Εκεί μιλήσαμε για το project. Ηταν ευγενής», είπε ο Νίκος Καρανίκας. Πρόσθεσε ότι «είναι ένας άνθρωπος που παραδέχθηκε το λάθος του, ζήτησε συγγνώμη. Αφού είχε σκοπό να προχωρήσει ένα θέμα για το οποίο χάσαμε δυόμισι χρόνια, είπα ας προχωρήσουμε».

Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ