LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

11|06
2021
08:54

Ανάγκη μεταστέγασης και αναβάθμισης σε 12/θ του 10ου δημοτικού σχολείου Πύργου

Την αναγκαιότητα μεταστέγασης και αναβάθμισης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου επισημαίνει με επιστολή του προς τον δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο, ο διευθυντής του 10ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου Γιώργος Φωτόπουλος.

Ο κ. Φωτόπουλος στην ίδια επιστολή ζητά την αναβάθμιση του σχολείου σε 12θέσιο, ενώ καταθέτει και άλλες προτάσεις σχετικά με τη λειτουργία του.

Στην επιστολη αναφέρει τα εξής:

"Κύριε Δήμαρχε,

το 6/Θ 10ο Δημ. Σχ. Πύργου μεταφέρθηκε στη σημερινή του θέση (Αρχιμήδους Τέρμα, πλησίον ΔΕΗ), έναν χρόνο μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 1993, από τη  Μανωλοπούλου και Κοκκίνου (στη σημερινή τοποθεσία της ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ).

Σήμερα βρίσκεται σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου Πύργου (έχει δικαίωμα ενοικίου) και διαθέτει έξι (6) λυόμενες αίθουσες. Δε διαθέτει αίθουσα εκδηλώσεων, γραφείο διευθυντή, αυτόνομη αίθουσα πληροφορικής, αίθουσα για τμήμα ένταξης καθώς και αίθουσα για τμήμα υποδοχής (ΖΕΠ) για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών. Στο σχολείο φοιτούν 84 μαθητές εκ των οποίων 13 Ρομά μαθητές (πλήρως ενταγμένοι στο σχολικό πρόγραμμα) από τους οποίους φέτος αποφοιτούν οι πέντε (5).

Το σχολείο βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση χάρη στην αμέριστη βοήθεια και την συμπαράσταση των ανθρώπων του Δήμου Πύργου (Δ. Μεσσαλά , Σ. Ζάγκλη, Ι. Παπαδημητρίου, Μ. Αχτύπη) με επισκευές, συντηρήσεις, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, κλιματισμό, προστατευτικά μπασκετών και ορθοστατών βόλεϊ, αθλητικό υλικό, λαμπτήρες LED κ.ά.  Η Σχολική Επιτροπή καλύπτει όλα τα λειτουργικά έξοδα και κανείς γονέας μαθητή του σχολείου δεν πληρώνει φωτοτυπικό χαρτί Α4, μαρκαδόρους πίνακα, είδη καθαριότητας και είδη χειροτεχνίας.

Από το 1993 έπρεπε οι αρμόδιοι να έχουν σε προτεραιότητα τη μεταστέγαση σε καινούργιο κτήριο και την αναβάθμιση σε 12/θ του 10ου ΔΣ Πύργου αφού το κτήριο του σχολείου διατέθηκε για άλλη χρήση. Με αυτό τον τρόπο θα λυνόταν για τα επόμενα χρόνια το κτηριακό πρόβλημα των Δημοτικών Σχολείων του Πύργου. Χάθηκαν πολλές ευκαιρίες, όπως τα χρήματα του Ταμείου ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ που κατέληξαν σε ανύπαρκτα έργα μη πυρόπληκτων περιοχών. Κάποια στιγμή ιδρύθηκε στα «χαρτιά» το 6/θ 9ο ΔΣ Πύργου αλλά ποτέ στην πράξη, το οποίο μοιραία έκλεισε.

Κύριε Δήμαρχε,

 η πρότασή μας είναι η μεταφορά και αναβάθμιση σε 12/θ του 10ου ΔΣ Πύργου, ίσως σε χώρο του ΠΑΡΚΟΥ ΞΥΣΤΡΗ.

Για τη χρηματοδότησή του και την γρήγορη κατασκευή του να κάνει ο Δήμος Πύργου επαφή με την οικογένεια ΛΑΤΣΗ ως εξής:

Να αναλάβει η οικογένεια ΛΑΤΣΗ τη μελέτη, κατασκευή και εξοπλισμό του 12/θ 10ου ΔΣ Πύργου και μαζί με αυτά στον ίδιο χώρο την κατασκευή Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων. (Κάποια νηπιαγωγεία είναι σε ενοικιαζόμενα κτήρια, σε προαύλιο Δημοτικού Σχολείου και σε ακατάλληλα κτήρια). Όλο αυτό το συγκρότημα  να ονομαστεί «ΛΑΤΣΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ».

Αν αυτό το σχέδιο ευοδωθεί λύνεται το κτηριακό πρόβλημα των σχολικών μονάδων του Δήμου Πύργου για τις επόμενες δεκαετίες. Ένα 12/θ 10ο ΔΣ Πύργου θα καλύψει τους μαθητές των οικισμών της βόρειας και της δυτικής πλευράς του Δήμου Πύργου κι έτσι θα αποσυμφορηθούν και τα όμορα δημοτικά σχολεία.

Έτσι η πόλη του Πύργου θα έχει οχτώ (8) 12/θ δημοτικά σχολεία με περίπου τριακόσιους (300) μαθητές το καθένα. Κανένα σχολείο δε θα έχει τάξη με τρίτο τμήμα.

Αν δε συμβεί αυτό (αναμένονται συγχωνεύσεις σχολείων), σε λίγα χρόνια που οι λυόμενες αίθουσες θα αχρηστευτούν, το 10ο ΔΣ Πύργου μοιραία θα κλείσει και οι μαθητές του θα μοιραστούν στα υπόλοιπα σχολεία του Πύργου.

Η παρούσα επιστολή μου, ελπίζω να γίνει η αρχή για μία γόνιμη συζήτηση ώστε να βρεθεί η βέλτιστη λύση για το κτηριακό πρόβλημα των σχολικών μονάδων του Δήμου Πύργου.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ