LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

17|06
2021
13:08

ΣΥΡΙΖΑ: Οι ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι μετρημένες

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προετοιμάζεται ήδη για τις εκλογές ανεξάρτητα από το πότε αυτές θα διενεργηθούν

Είναι μετρημένες οι ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη; Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πιστεύει πως είναι. Και θεωρεί συγχρόνως ότι είναι το εργασιακό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες το στοιχείο εκείνο που θα ενεργοποιήσει το χρονόμετρο της αντίστροφης μέτρησης για την Νέα Δημοκρατία. 

Με βάση όσα είπε χθες στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας το εργασιακό της Νέας Δημοκρατίας θα οδηγήσει την κυβέρνηση σε συγκρούσεις με την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Και όταν συμβαίνει αυτό-όπως είχε γίνει και με την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη- τότε ο χρόνος θα αρχίσει να μετράει αντίστροφα.

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλλον δεν έχει αποφασίσει εάν θα επιδιώξει να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές. “Το ζυγίζει” είπε στην τελευταία του συνέντευξη εκτιμώντας πως κάποια στιγμή θα αξιολογήσει όλα τα δεδομένα και θα οριστικοποιήσει τις επιλογές του. 

Το εργασιακό

Στον αντίποδα ωστόσο η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ φαίνεται πως δεν “ζυγίζει” καθόλου τις επόμενες κινήσεις της. Το εργασιακό πέρασε με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο ΣΥΡΙΖΑ το καταψήφισε επί της αρχής και στο σύνολο, υπερψηφίζοντας ορισμένα άρθρα που επιφέρουν εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, όμως η κοινωνία θα αρχίσει να συνειδητοποιεί τους επόμενους μήνες τις επιπτώσεις του νέου εργασιακού στην καθημερινότητά της.

Γνωρίζοντας αυτό, όπως εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, η αξιωματική αντιπολίτευση θα συνάψει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, το οποίο μάλιστα θα φέρει τον τίτλο “Δημοκρατία και Δικαιοσύνη”. Μάλιστα κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με την κυβέρνηση Μητσοτάκη υπάρχει έλλειμμα και στις δύο αυτές αξίες. Αυτό το κοινωνικό συμβόλαιο στο οποίο αναφέρεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχεδόν σε κάθε δημόσιά του παρέμβαση θα λειτουργήσει στον αντίποδα των πολιτικών που επιβάλλει σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το κυριότερο: Θα υλοποιηθεί από μία προοδευτική διακυβέρνηση που θα συγκροτηθεί όποτε κι αν ο Κ. Μητσοτάκης προσφύγει στην κάλπη.

Προετοιμασία για εκλογές

Κοινώς, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προετοιμάζεται ήδη για τις εκλογές ανεξάρτητα από το πότε αυτές θα διενεργηθούν. Η στόχευση δε της Κουμουνδούρου, όπως έχει πει προσφάτως και ο Αλέξης Τσίπρας είναι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναδειχθεί πρώτη πολιτική δύναμη να συγκροτηθεί με το σύστημα της απλής αναλογικής μία προοδευτική διακυβέρνηση και η χώρα να μην οδηγηθεί σε μία δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

Πρακτικά, εξηγούν στον ΣΥΡΙΖΑ αυτό σημαίνει ότι το κόμμα αποκτά και πάλι “γείωση” με την κοινωνία, συνεχίζει στο φουλ την διαδικασία της διεύρυνσης και επιπλέον-χωρίς να το λέει- αναζητεί διαύλους επικοινωνίας και με άλλες πολιτικές δυνάμεις που αυτοτοποθετούνται στον προοδευτικό χώρο στη βάση προοδευτικών συγκλίσεων. Η πρόκληση για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι μεγάλη όμως με βάση όσα έχει πει ο Αλέξης Τσίπρας στις τελευταίες του συνεντεύξεις είναι εφικτό να υλοποιηθεί.

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor