LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

18|06
2021
07:43

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Στο Μαξίμου το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής - Τι προβλέπει

Οι αποφάσεις για το κατά πόσο και για ποιους θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός θα ληφθούν από το Μέγαρο Μαξίμου

Σήμερα, Παρασκευή αναμένεται να φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου η εισήγηση της Επιτροπής Βιοηθικής αναφορικά με το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών, αλλά και των ανθρώπων που εργάζονται στις μονάδες φροντίδας υγείας, η οποία θα λαμβάνει υπόψιν ηθικά και συνταγματικά θέματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου έχει ζητήσει από την Επιτροπή Βιοηθικής, που λαμβάνει υπόψη ηθικά και συνταγματικά θέματα, να πάρει απόφαση για το αν πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζομένους σε μονάδες υγείας και φροντίδας ηλικιωμένων.

Με βάση το ρεπορτάζ, το πόρισμα θα απαιτεί τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς και αυτό που μένει να φανεί είναι αν θα γίνει κάτι ανάλογο και σε άλλους κλάδους, όπως για παράδειγμα στους εκπαιδευτικούς.

Οι αποφάσεις για το κατά πόσο και για ποιους θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός θα ληφθούν από το Μέγαρο Μαξίμου.

Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για νοσηλευτές και ανάλογο προσωπικό

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανοίξει την κουβέντα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν από περίπου δέκα μέρες.

Αργότερα την ίδια μέρα, από το βήμα της Βουλής, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για το ιατρικό προσωπικό.

Λίγες ημέρες αργότερα ο Στέλιος Πέτσας είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλες ομάδες, όπως για παράδειγμα στους εκπαιδευτικούς. Τότε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είχε δηλώσει ότι αυτή η κουβέντα δεν πρέπει να είναι ταμπού.
 

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ