LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

21|07
2021
14:17

Κατρίνης: Χωρίς σχέδιο η κυβέρνηση - σε κενό ασφάλειας ο τουρισμός

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση άνοιξε τον τουρισμό χωρίς σχέδιο, με αποτέλεσμα να επιρρίπτει τώρα την ευθύνη στους πολίτες ή στους κατοίκους των νησιών, διατύπωσε, μιλώντας στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ.Μιχάλης Κατρίνης.

Όπως τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής :

-Δεν υπήρξε σχέδιο εμβολιασμού κατά προτεραιότητα σε τουριστικούς προορισμούς, στους εργαζόμενους στον τουρισμό και στις μεταφορές. Είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία στιγμή έτρεχε η κυβέρνηση να ανοίξει εμβολιαστικό κέντρο στη Ρόδο.

-Δεν υπήρξαν αξιόπιστοι έλεγχοι. Η Μύκονος ήταν μία από τις ελάχιστες περιοχές με υψηλό δείκτη στους εμβολιασμούς, πάνω από το 80%. Άρα η έξαρση των κρουσμάτων οφείλεται σε πλημμελείς ελέγχους, τόσο κατά την είσοδο στο νησί όσο και στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων.

-Δεν ενισχύθηκαν οι δομές υγείας σε περιοχές που αποτελούν τουριστικό προορισμό. Σε νησιά όπως η Κέρκυρα, η Κως, η Ρόδος τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα σε βασικές ειδικότητες και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μια έξαρση των κρουσμάτων.

-Δεν υπάρχει υποδομή στους τουριστικούς προορισμούς για να διενεργούνται και να εκδίδονται γρήγορα τα αποτελέσματα τεστ μοριακού ελέγχου ή rapid test , που είναι απαραίτητα για να επιστρέψουν οι τουρίστες στη χώρα τους.

Ο Μιχάλης Κατρίνης εξέφρασε τους φόβους και τις ανησυχίες του για την πορεία του τουρισμού επισημαίνοντας ότι ‘’ με όλη αυτή την εικόνα που έχει δημιουργηθεί, ενδέχεται να υπάρξουν χώρες-τουριστικές αγορές για την Ελλάδα, που θα πάρουν μέτρα τα οποία θα είναι η χαριστική βολή για τον τουρισμό μας. Αν για παράδειγμα η  Βρετανία, η Γερμανία ή και το Ισραήλ όπως ακούγεται επιβάλλουν καραντίνα στους τουρίστες που έρχονται από Ελλάδα, τότε οι απώλειες για τον τουρισμό μας θα είναι τεράστιες.’’

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ