LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

21|07
2021
20:28

«ΥΠΕΞ» ψευδοκράτους για Μπορέλ: Αποκάλυψε ότι η ΕΕ δε θέλει να είναι ουδέτερη στο Κυπριακό

«Ο τουρκοκυπριακός λαός έχει πάρει την απόφαση του για το μοντέλο λύσης του Κυπριακού» αναφέρει το «ΥΠΕΞ» του ψευδοκράτους

«Η περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων αποτελεί έδαφος της ΤΔΒΚ και το κράτος μας όπως και κάθε κράτος έχει απόλυτη κυριαρχία πάνω στα εδάφη του», αναφέρει το λεγόμενο «υπουργείο Εξωτερικών» του ψευδοκράτους. Σε γραπτή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, προέβη σε «προκατειλημμένες δηλώσεις».

«Η απόφαση που έλαβε ο πρόεδρος και η κυβέρνηση μας όσον αφορά τα Βαρώσια και ανακοίνωσε ο πρόεδρος μας σε αυτήν την πολύ σημαντική μέρα για τον τουρκοκυπριακό λαό θα πρέπει να αξιολογηθεί σε αυτό το πλαίσιο.

Αναμφίβολα, οι μελλοντικές αποφάσεις μας όπως η απόφασή μας για την άρση του στρατιωτικού καθεστώτος τμήματος των Βαρωσίων, σε αυτό το στάδιο, θα ληφθούν με απόλυτο σεβασμό στα περιουσιακά δικαιώματα», αναφέρει το «ΥΠΕΞ» των Κατεχομένων.

Δεν έχουν καμία ηθική ισχύ οι δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων

«Οι δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων που συνεχίζουν την άνευ όρων υποστήριξή τους στην Ε/Κ Διοίκηση Νότιας Κύπρου δεν έχουν καμία ηθική ισχύ» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται ότι είναι μάταιο ο Μπορέλ να επικαλείται αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που είναι ενάντια στη βούληση του τουρκοκυπριακού λαού και τα οποία επί του παρόντος έχουν μετατραπεί σε κατάλοιπα του παρελθόντος.

«Ο τουρκοκυπριακός λαός έχει πάρει την απόφαση του για το μοντέλο λύσης του Κυπριακού», αναφέρει το τουρκοκυπριακό «ΥΠΕΞ» και προσθέτει ότι «η απόφαση αυτή βασίζεται στην επίδειξη σεβασμού στην κυριαρχική ισότητα και στο ισότιμο διεθνές καθεστώς της ΤΔΒΚ και πως η ΕΕ, αργά ή γρήγορα, θα αντιληφθεί αυτήν την πραγματικότητα».

«Απέναντι στις απειλητικές ανακοινώσεις της ΕΕ, η οποία αγνοεί ακόμα και την ύπαρξη του τουρκοκυπριακού λαού, θέλουμε σε αυτήν τη σημαντική μέρα να υπενθυμίσουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα μας μαζί με την Μητέρα Πατρίδα Τουρκία», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ