LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

22|07
2021
12:39

«Καμπανάκι» από Βατόπουλος: Παρατηρείται μετακίνηση του ιού σε μεγαλύτερες ηλικίες

Το «καμπανάκι» του κινδύνου έκρουσε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας, καθώς παρατηρείται μια μετακίνηση του ιού σε μεγαλύτερες ηλικίες που προκαλεί ανησυχία.

Αύξηση των κρουσμάτων σε μεγαλύτερες ηλικίες και ηλικιωμένους παρατηρείται σε ορισμένες περιοχές, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για αύξηση των διασωληνώσεων, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Η εξέλιξη της επιδημίας» είπε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, «εξαρτάται από τη συμπεριφορά της κοινωνίας, το πόσο γρήγορα θα γίνει ο εμβολιασμός και την τήρηση των μέτρων. Δεν είναι μοιραίο να έχουμε πολλά κρούσματα, αλλά δεν είναι και κάτι που μπορούμε να αποκλείσουμε».

Στη συνέχεια, ο κ. Βατόπουλος αναφέρθηκε στην υποχρεωτικότητα των εμβολισμών, υποστηρίζοντας ότι «πολλές φορές η μεγάλη πίεση φέρνει αντίθετα αποτελέσματα. Υπάρχει υποχρεωτικότητα σε πολλά πράγματα στη ζωή μας. Παγκοσμίως έγιναν εκατομμύρια εμβολιασμοί χωρίς σοβαρές παρενέργειες».

Και συνέχισε: «Ο κόσμος πρέπει να πειστεί για την ασφάλεια του εμβολίου και την ηθική υποχρέωση που έχουμε ως κοινωνία να προστατεύουμε ο ένας τον άλλο. Δεν μου αρέσει η υποχρεωτικότητα όπως τέθηκε ως ζήτημα. Είναι μια συζήτηση που έφυγε από τον στόχο. Πρέπει να πειστεί ο κόσμος. Εφόσον σου ανατίθεται να περιποιηθείς έναν ηλικιωμένο ευάλωτο, οφείλεις να είσαι εμβολιασμένος».

Τέλος, σημείωσε ότι το εμβόλιο προστατεύει από τη βαριά νόσηση και τον θάνατο, ενώ σχετικά με το αν και πότε θα γίνει τρίτη δόση εμβολίου, είπε ότι αυτή μπορεί να συμβεί μετά τον Σεπτέμβριο. «Θα φανεί τον Σεπτέμβρη. Θα μαζευτεί η εμπειρία και θα δούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, θέλησε να σχολιάσει τη χθεσινή συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα. «Είδα ελληνικές σημαίες και σταυρούς. Εμείς που εμβολιαστήκαμε δεν είμαστε Έλληνες και Χριστιανοί; Δεν την καταλαβαίνω αυτή τη σύνδεση».

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ