LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

25|07
2021
12:35

Πάτρα: Αποκτούν και πάλι «ζωή» το ανοικτό κολυμβητηρίου της Αγυιάς και οι γειτονικές αθλητικές εγκαταστάσεις

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ανακατασκευή του ανοικτού κολυμβητηρίου της Αγυιάς, στην Πάτρα, αλλά και των γειτονικών αθλητικών εγκαταστάσεων, που εδώ και περίπου 15 χρόνια παρουσίαζαν εικόνα εγκατάλειψης.

Η αρχή έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο, με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της επιτροπής διοίκησης του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου, Νίκος Παπαδημάτος, «ο πρώτος στόχος μας, ως νέα διοίκηση, ήταν η ανακατασκευή του κολυμβητηρίου της Αγυιάς και των γειτονικών εγκαταστάσεων», εξηγώντας σχετικά με την πρόοδο των εργασιών:

«Μέχρι σήμερα έχουμε προχωρήσει πάρα πολύ σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό και την προετοιμασία των μελετών και θεωρώ ότι είναι θέμα μηνών να οριστεί και ο ανάδοχος του έργου. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, ο χώρος θα μετατραπεί σε μία εστία δραστηριότητας των νέων της πόλης μας, με σύγχρονες προδιαγραφές».

Επίσης, όπως πρόσθεσε, σχετικά με την ανακατασκευή των γειτονικών αθλητικών εγκαταστάσεων, «σκεπτόμαστε αρκετά πράγματα, όπως η δημιουργία χωμάτινων γηπέδων τένις, που θα είναι σκεπαστά, ενώ θα αξιοποιηθούν πλήρως με εγκαταστάσεις για γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και τένις».

Ακόμη, σύμφωνα με τον Νίκο Παπαδημάτο, «υπάρχουν σκέψεις για την δημιουργία εγκαταστάσεων παρκούρ».

Από την πλευρά του, ο έφορος της διοίκησης του ΠΕΑΚ, Γιώργος Ζησιμάτος, ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι «μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ακολούθησε από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η ανάθεση των μελετών και τώρα βρισκόμαστε στην φάση της ολοκλήρωσης αυτών των μελετών».

Όπως σημειώνει: «Υπάρχει η εκτίμηση από την περιφέρεια, ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουμε ολοκληρωμένες μελέτες, οπότε θα ακολουθήσει πάλι από την περιφέρεια, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η διαδικασία ένταξης του έργου στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, προκειμένου να γίνει η δημοπράτησή του μέσα στο 2022».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Γιώργος Ζησιμάτος, «οι μελέτες προβλέπουν την επισκευή του παλιού κολυμβητηρίου, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, δηλαδή την ανακατασκευή γηπέδων, αλλά και την ανανέωση κάποιων εξ΄ αυτών».

Όπως εξηγεί, «παλιά υπήρχαν μόνο γήπεδα τένις, μπάσκετ και βόλεϊ, ενώ τώρα θα προστεθούν και καινούργιες χρήσεις στους ήδη υπάρχοντες χώρους». Παράλληλα, συνεχίζει: «Ο χώρος θα περιφραχθεί, θα γίνουν εργασίες για την τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού, θα διαμορφωθούν χώροι περιπάτου και εξυπηρέτησης αθλούμενων και επισκεπτών, ενώ θα λειτουργήσουν ‘έξυπνα’ σημεία ενημέρωσης, στα οποία θα υπάρχουν διάφορες χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη και τις αθλητικές δραστηριότητες».

Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Γιώργος Ζησιμάτος, «μπορώ να χαρακτηρίσω ως ευτυχή συγκύρια την συνεργασία ΓΓΑ, περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ΠΕΑΚ, ώστε να βρούμε ‘έξυπνες’ λύσεις συνεργασίας, με σκοπό να ξεπεραστούν χρόνια προβλήματα, που εμπόδιζαν την ανακατασκευή του χώρου».

Στο μεταξύ, με αφορμή τη ανακατασκευή του κολυμβητηρίου της Αγυιάς και των γειτονικών αθλητικών εγκαταστάσεων, ο Νίκος Παπαδημάτος προχωρά σε έναν σύντομο απολογισμό των πρωτοβουλιών της διοίκησης του ΠΕΑΚ, για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στην αρμοδιότητά του.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, «οι εγκαταστάσεις του κλειστού κολυμβητήριου ‘Πεπανός’, αλλά και των κλειστών γηπέδων ‘Τόφαλος’ και ‘Κ. Πετρόπουλος’, λειτουργούν με συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας και πληρούν τις προδιαγραφές για τη διοργάνωση ακόμα και διεθνών αγώνων».

Όσον αφορά στο βοηθητικό κλειστό γήπεδο του «Τόφαλος», ο Νίκος Παπαδημάτος λέει ότι «δεν χρειάζεται να κατεδαφιστεί, αλλά μπορεί να επισκευασθεί και να δοθεί προς χρήση σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Σχετικά με ενεργειακή αναβάθμιση των κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων, είπε ότι «εγκρίθηκε το πρόγραμμα αναβάθμισης του ‘Πεπανός’ , ενώ προχωρούμε για το ΄Τόφαλος’ και ‘Κ. Πετρόπουλος’».

Μάλιστα, όπως σημείωσε: «Στόχος είναι να κάνουμε γεώτρηση στο κλειστό κολυμβητήριο ‘Πεπανός’, ώστε να εξοικονομήσουμε πόρους για τις ανάγκες πλήρωσης με νερό των δύο πισίνων».

Παράλληλα, όπως λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Νίκος Παπαδημάτος, «στις εγκαταστάσεις του πρώτου ορόφου του ‘Πεπανός’ αναμένεται να δημιουργηθούν χώροι συσκέψεων, συνεδριάσεων και σεμιναρίων, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει αθλητικό μουσείο, όπου τα πρώτα εκθέματα θα είναι από τους πρόσφατους παράκτιους μεσογειακούς αγώνες, ενώ θα εμπλουτιστεί με υλικό όσο το δυνατόν περισσότερων αθλημάτων που γίνονται στους χώρους του ΠΕΑΚ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ