LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

26|07
2021
08:02

Κικίλιας: Οι νέοι να εμβολιαστούν έστω και με μία δόση πριν πάνε διακοπές - Έκκληση για τους 55 και άνω

Κάτω του 10% οι εμβολιασμένοι που νοσηλεύονται σοβαρά - Πάνω από 30.000 ραντεβού έχουν προγραμματίσει οι 15-17 - Τον Αύγουστο θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τους 12-15

Έκκληση στους 55 και άνω να εμβολιαστούν απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο.
 
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας ο κ. Κικίλιας τόνισε πως τα ποσοστά εμβολιασμού σε αυτές τις ηλικίες είναι υψηλά, ωστόσο όπως τόνισε αυτό δεν αρκεί. «Να πάνε να εμβολιαστούν και τώρα το καλοκαίρι», είπε «δείχνοντας» τον 15Αύγουστο.

Ο 15Αύγουστος είναι παραδοσιακά η γιορτή στην οποία επανενώνεται η ελληνική οικογένεια το καλοκαίρι και έρχονται σε επαφή νεώτεροι με ηλικιωμένους. Πρέπει όλοι να είμαστε εμβολιασμένοι για να είμαστε ασφαλείς, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.
 
Παράλληλα βλέποντας προς τις διακοπές του καλοκαιριού, ο κ. Κικίλιας είπε πως επιθυμία είναι όλοι να είναι πλήρως εμβολιασμένοι προτού πάνε στις διακοπές, ωστόσο όπως σημείωσε, αυτό, ακόμη κι αν δεν είναι εφικτό λόγω των ημερομηνιών, τότε όσοι επιθυμούν να προστρέξουν να πραγματοποιήσουν έστω την πρώτη δόση. «Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο», είπε χαρακτηριστικά.
 
Μιλώντας στην συνέχεια για τους εφήβους, ο υπουργός Υγείας είπε πως περίπου 30.000 ραντεβού έχουν ήδη προγραμματιστεί από την ηλικιακή ομάδα 15-17 ενώ αποκάλυψε πως εντός του Αυγούστου θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τους 12-15.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως το ΕΣΥ όπως άντεξε, θα αντέξει και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν προκειμένου οι δυνάμεις του εθνικού συστήματος υγείας να αφοσιώνονται και σε άλλες ασθένειες. «Πρέπει όλοι ως άνθρωποι να σκεφτούμε πως υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι είναι καρκινοπαθείς ή αντιμετωπίζουν άλλες σοβαρές ασθένειες», είπε.

«Εάν κάποιος πολίτης δεν είναι εμβολιασμένος και κολλήσει, ειδικά με την μετάλλαξη Δέλτα, αντιμετωπίζει μεγάλο κίνδυνο. Το ποσοστό των εμβολιασμένων που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση είναι κάτω του 10%», είπε χαρακτηριστικά.
 
Αναφερόμενος στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο κ. Κικίλιας είπε πως ο πρωθυπουργός δεν έχει αναφερθεί σε επέκταση σε άλλες επαγγελματικές ομάδες. «Εγώ έχω δει αύξηση του αριθμού των εμβολιασμένων ιατρών και νοσηλευτών», είπε χαρακτηριστικά.
 
Πηγή: Protothema.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ