LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

08|03
2019
09:09

Αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση σε Νεράιδα - Καυκανιά - Κρυονέρι

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

Οι μεγάλες πληγές που έχουν ανοίξει οι κακοκαιρίες στην περιοχή, δεν κλείνουν εύκολα και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να αποκατασταθεί προσωρινά η βατότητα και να βελτιωθεί η καθημερινότητα των κατοίκων που έχει μετατραπεί σε μαρτύριο σε ότι αφορά τις μετακινήσεις.

Στη Νεράιδα η προσπάθεια αποκατάστασης προχωρά. Μερικώς υπάρχει βατότητα στο δρόμο που υποχώρησε, ωστόσο παραμένει η απόφαση για διακοπή της κυκλοφορίας στην περιοχή και έτσι οι οδηγοί κινούνται με ασφάλεια από και προς το χωριό μόνο μέσω του χωριού Μηλιές.

Στην Καυκανιά που ταλαιπωρείται τα τελευταία χρόνια από τις συνέπειες των ακραίων καιρικών και γεωλογικών φαινομένων, μετά από τη συγκατάθεση κατοίκου του χωριού, δόθηκε δυνατότητα βελτιωμένης πρόσβασης για το λεωφορείο του ΚΤΕΛ που μεταφέρει κατοίκους και μαθητές στο χωριό και στα κοντινά χωριά.

kaukania1

kaukania2

Εικόνες από τις παρεμβάσεις στην Καυκανιά για την διέλευση του λεωφορείου

Έτσι έγινε κατεδάφιση μαντρότοιχου οικίας και διεύρυνση της οδού στο σημείο που αποτελούσε πρόβλημα για τη διέλευση του λεωφορείου. Με έξοδα του δήμου χτίζεται νέος μαντρότοιχος και κατασκευάζεται νέα είσοδος στο σπίτι του κατοίκου που δέχθηκε τις παρεμβάσεις προκειμένου να εξυπηρετηθεί το σύνολο των κατοίκων και έτσι δίδεται λύση, όπως μας σχολίασε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Μαρούντας.

Στο Κρυονέρι εκπονείται μελέτη για την αποκατάσταση του προβλήματος που φαίνεται πως θα έχει μεγάλο κόστος προκειμένου να αναζητηθεί το σημείο στο υπέδαφος που βρίσκεται το σημείο ολίσθησης και να γίνουν από εκεί οι παρεμβάσεις. Εκτιμάται πως το κόστος θα ανέβει σε σχέση με άλλες περιπτώσεις όπου υπήρξαν ανάλογα φαινόμενα.

Μέχρι τότε θα ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος που οδηγεί από το Κρυονέρι προς το Λάλα, ενώ επιχειρείται και διάνοιξη μικρής παράκαμψης, παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν προσωρινά την κυκλοφορία στην περιοχή.

kruoneri1

kruoneri2

Η κατάσταση που επικρατεί στο Κρυονέρι

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ