LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

05|08
2021
19:26

Καλαματιανός: Προέχει η κατάσβεση των πυρκαγιών και η άμεση στήριξη των πληττόμενων συμπολιτών μας

«Η Ηλεία μετράει ήδη τις πληγές της ενώ οι στιγμές παραμένουν εξαιρετικά κρίσιμες σε ολόκληρο το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, σε ολόκληρο τον νομό. Το 2007 είχαν καεί οι ίδιες περιοχές, τα ίδια δάση. Η φύση είχε βρει το δρόμο της, τα δέντρα είχαν αρχίσει να μεγαλώνουν και το οικοσύστημα να αποκαθίσταται. Τώρα ξανά καταστροφή», επεσήμανε ο Βουλευτής Ηλείας και αναπληρωτής Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Διονύσης Καλαματιανός.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «αυτό που προέχει είναι να ελεγχθούν τα πύρινα μέτωπα και να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Παράλληλα, είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η οικονομική στήριξη και ενίσχυση των πληττόμενων συμπολιτών μας, που βρίσκονται σε δεινή θέση.

Οι ζημιές σε σπίτια, αγροικίες, αποθήκες και καλλιέργειες είναι μεγάλες. Εξαιρετικά μεγάλη είναι και η περιβαλλοντική και οικολογική καταστροφή, καθώς δάση και πνεύμονες πρασίνου έχουν γίνει στάχτη. Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να υπάρξει η όσο το δυνατόν  γρηγορότερη καταγραφή και αποκατάσταση πάσης φύσεως ζημιών και καταστροφών. Οι ελεγκτικές υπηρεσίες θα πρέπει να ενεργοποιηθούν, ώστε να κινηθούν όλες οι διαδικασίες αποζημιώσεων για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας, για όλους τους πολίτες που βλέπουν το βιός τους να χάνεται. Είναι σαφές ότι για όλους αυτούς θα πρέπει να υπάρξουν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης.

Επίσης, πρέπει να γίνει επιτέλους πράξη η εκπόνηση και υλοποίηση ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, που θα λαμβάνει σοβαρά υπόψη τα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής. Μπροστά στην κλιματική κρίση η οργανωμένη πολιτεία δεν μπορεί να μένει απαθής. Οι σκληρές εμπειρίες του παρελθόντος θα έπρεπε να μας έχουν κάνει σοφότερους και κυρίως θα έπρεπε να έχουμε ήδη δράσει.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί και στα αντιπλημμυρικά έργα, καθώς μετά το τέλος του πύρινου εφιάλτη, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουμε και άλλα οδυνηρά ακραία φαινόμενα.

Αυτή τη στιγμή είναι άμεση η αναγκαιότητα για κατάσβεση των πύρινων μετώπων και για ηθική και υλική συμπαράσταση προς τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται και έχουν καταστραφεί. Δεν κάνουμε αντιπολίτευση πάνω στις στάχτες και την απόγνωση των συμπολιτών μας. Οφείλουμε, όμως, να επισημάνουμε ότι ο μηχανισμός δεν ήταν αποτελεσματικός. Οι ίδιοι οι κάτοικοι και οι φορείς καταγγέλλουν ότι υπήρξε καθυστέρηση στην επιχείρηση των πτητικών μέσων. Ότι υπήρξε ανεπάρκεια οχημάτων και χερσαίου προσωπικού και ολόκληρα χωριά πάλευαν να σωθούν με ένα πυροσβεστικό όχημα και τα οχήματα και τα μηχανήματα των κατοίκων. Καταγγέλλεται ότι υπήρξε και έλλειψη συντονισμού κατά την ώρα της εξέλιξης των πυρκαγιών.

Είμαστε δίπλα στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που συνεχίζουν να δίνουν συγκινητικά τη δύσκολη μάχη της κατάσβεσης. Η συνεισφορά τους ανεκτίμητη και τους λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Η ενίσχυση μέσων και υποδομών είναι αναγκαία.

Είμαστε δίπλα στους πληττόμενους συμπολίτες μας, ζητώντας την άμεση στήριξή τους.»

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών