LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

05|08
2021
21:19

ΚΚΕ Ηλείας: Συμπαράσταση σε όσους δίνουν μάχη στις περιοχές που πλήττονται από τις πυρκαγιές

Η Τομεακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ εκφράζει την συμπαράστασή της στους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται από τις πυρκαγιές, στο προσωπικό της Πυροσβεστικής και των άλλων δημόσιων υπηρεσιών και όχι μόνο, που δίνουν μια ηρωική μάχη σε δύσκολες συνθήκες.

Οι πυρκαγιές που είναι σε εξέλιξη στην Ηλεία, αλλά και οι πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις σε όλη την Ελλάδα ακόμη και στην καρδιά της Αττικής δείχνουν τον ένοχο που δεν είναι άλλος από την πολιτική της ΕΕ, που εφαρμόζεται διαχρονικά από όλες τις αστικές κυβερνήσεις που αντιμετωπίζουν το δάσος ως εμπόρευμα και πεδίο όπου μπορούν να κερδίζουν μονοπωλιακοί όμιλοι. Είναι η πολιτική που θεωρεί κόστος τις υποδομές πυροπροστασίας, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας γι' αυτό δεν είναι επιλέξιμα έργα».

Οι εμφανίσεις του πρωθυπουργού για επικοινωνιακούς λόγους δεν μπορούν να συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες για τις τραγικές συνέπειες από τις πυρκαγιές, για την ανυπαρξία πρόληψης και συντονισμού των υπηρεσιών, την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση τους.

Στην προσπάθεια προστασίας του αρχαιολογικού χώρου, που βεβαίως και πρέπει να προστατευθεί, εγκαταλείφθηκαν τα χωριά της περιοχής, που με ίδια μέσα τις περισσότερες φορές προσπαθούσαν να σώσουν τα σπίτια και την περιουσία τους. Η καταστροφή στις αγροτικές καλλιέργειες είναι ολική.

Απαιτούμε να παρθούν άμεσα μέτρα καταγραφής των ζημιών, να αποζημιωθούν στο 100% όλοι όσοι έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να αποκατασταθούν τα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, αλλά και να παρθούν μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Καλούμε το λαό της Ηλείας να επαγρυπνεί, να είναι σε ετοιμότητα, να συγκροτήσει ομάδες πυροπροστασίας, να δυναμώσει την πάλη του, και να απαιτήσει:

  • Να καταργηθεί ο νόμος 4662/2020, που θεσμοθετεί την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση της Πυροσβεστικής, την ιδιωτικοποίηση της δασοπυρόσβεσης και θέτει την Πυροσβεστική και όλους τους φορείς της Πολιτικής Προστασίας στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ.
  • Να καταργηθούν οι αντιδραστικοί νόμοι που παραδίδουν τη γη και τις δασικές εκτάσεις ως φιλέτα στην επιχειρηματική δράση.
  • Ολοκληρωμένη διαχείριση και συνολική προστασία των δασών με κατάργηση του αντιεπιστημονικού διαχωρισμού της πρόληψης από την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών.
  • Αποκλειστική ευθύνη του κράτους στην οργάνωση της δασοπροστασίας και της πολιτικής προστασίας χωρίς εμπλοκή ιδιωτών, ΜΚΟ και της Τοπικής Διοίκησης.
  • Να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό και μέσα της Πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας, αλλά και του συστήματος Υγείας για την κάλυψη συνθηκών κρίσης και από πυρκαγιές.

Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Ηλείας του ΚΚΕ και της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Χρήστο Γιάνναρο, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και γραμματέα της ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ και το Διονύση Κλάδη, μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ θα επισκεφθεί τα πυρόπληκτα χωριά: Πουρνάρι, Ηράκλεια, Πελόπιο, Πλάτανο, Πεύκες και Λάλα από τις 09:30 π.μ.

(Δελτίο Τύπου)

Tags: ΚΚΕ

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών