LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

14|09
2021
22:29

Hλιόπουλος: Κοροϊδία το πρόγραμμα με τα 100 ευρώ τον μήνα για τους νέους άνεργους

«Εγκληματικό το πρωτόκολλο 50% + 1 για τα σχολεία» - Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στον ρ/στ Real FM 97,8 (Ν. Χατζηνικολάου, Αντ. Δελατόλας)

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα όσα εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ, αλλά και για το "εγκληματικό πρωτόκολλο του 50%+1 στα σχολεία" άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM. "Από την ομιλία του πρωθυπουργού απείχε η πραγματικότητα", δήλωσε χαρακτηριστικά, απευθύνοντας την ίδια στιγμή έκκληση "να αλλάξει έστω και τώρα το εγκληματικό πρωτόκολλο του 50%+1" και καυτηριάζοντας το γεγονός ότι η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία ακόμα και με 25 μαθητές ανά τάξη, με καλπάζουσα τη μετάλλαξη Δ.

"Ταυτόχρονα είδαμε στη ΔΕΘ έναν Μητσοτάκη που αναγνωρίζει το μεγάλο πρόβλημα που έχει στην νεολαία. Το μέτρο όμως για τα 1.200 ευρώ για τους νέους, καταλήγει να είναι 100 ευρώ το μήνα για 6 μήνες. Πρόκειται για μέτρο-κοροϊδία.", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Ηλιόπουλος, υπενθυμίζοντας ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο ΟΑΕΔ είχε προγράμματα για τους νέους έως 29 με επιδότηση για 12 μήνες με 500 ευρώ. "επίσης πολύ σημαντικό ήταν το πρόγραμμα για τους 5.500 νέους επιστήμονες που υλοποιήσαμε με μισθούς της τάξης των 1.000. Πρόγραμμα που κατάργησε η ΝΔ. Επομένως υπάρχει η δυνατότητα για πιο γενναία μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας.", συμπλήρωσε.

"Η τεράστια πλειοψηφία των μέτρων που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ ήδη ίσχυαν", είπε ο Ν. Ηλιόπουλος απαντώντας στο ερώτημα περί της κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ότι τα μέτρα είναι μόλις 450 εκατ. Ευρώ. "Το νέο μέτρο για τη ΔΕΗ είναι πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες. Αντί να παρέμβει η κυβέρνηση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ και να λάβει μέτρα μέσω της ΡΑΕ, τελικά δίνει μόνο 9 ευρώ το μήνα στα νοικοκυριά. Είμαστε, δε, η μόνη χώρα στην οποία η τιμή στην χονδρική είχε σχεδόν διπλασιαστεί ήδη από το καλοκαίρι".

"Αυτό που η κοινωνία ήθελε να ακούσει από τη ΔΕΘ ήταν η αύξηση στον κατώτατο μισθό, μιας και είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα με χαμηλότερο κατώτατο μισθό από το 2010, η ρύθμιση και διαγραφή του ιδιωτικού χρέους που γεννήθηκε στην πανδημία, ώστε και να μείνουν ανοικτές επιχειρήσεις, και να διατηρηθούν θέσεις εργασίας. Και ακόμη, ήθελε η κοινωνία να ακούσει ότι το σύνολο της επιστρεπτέας προκαταβολής θα γίνει μη επιστρεπτέα", επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Τέλος, υπογράμμισε ότι το ερχόμενο Σάββατο η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ θα κινηθεί σε δύο άξονες: "Στην απαραίτητη κριτική στην κυβερνητική πολιτική, αλλά κυρίως στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την επόμενη μέρα". "Είμαστε έτοιμοι πάνω στο πολιτικό μας πρόγραμμα να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση αύριο κιόλας. Και οι προτεραιότητές μας είναι η ρύθμιση των ιδιωτικών χρεών, η στήριξη της εργασίας, και η θωράκιση του κοινωνικού κράτους. Η πανδημία μας απέδειξε πόσο σημαντική είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ και του δημόσιου συστήματος εκπαίδευσης", κατέληξε.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ