LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

16|09
2021
21:38

Οικονομία, Κοινωνία και Περιβάλλον στην πρώτη γραμμή των πολιτικών εξαγγελιών των Οικολόγων Πράσινων

Την καθιερωμένη Συνέντευξή Τύπου στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ πραγματοποίησαν οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ σήμερα στις 11.00 με κεντρικούς ομιλητές την Έλενα Μπότση, Συνεκπρόσωπο, τον Δημήτρη Πολιτόπουλο, Συνεκπρόσωπο, την Όλγα Στεφανή, Οργανωτική Γραμματέα και τον Ηλία Παπαθεοδώρου, International Secretary, Συνεκπρόσωπο των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ στον Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα.

Κεντρικοί πυλώνες της παρουσίασης των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ ήταν α) το Στρατηγικό Σχέδιο Διαχείρισης και Ανάταξης των Πυρόπληκτων Περιοχών, β) οι Πρωτοβουλίες των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ σε πολιτικό επίπεδο, καθώς και γ) οι γενικότερες πολιτικές.

Ειδικότερα έγινε αναφορά στις τρεις σημαντικές Πολιτικές Πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι:
1. Κατάθεση ερώτησης/εων  στο Ευρωπαϊκό Κοικονβούλιο σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα αναφορικά με τα θέματα των αποζημιώσεων, τη δυνατότητα κατάλληλου ανασχεδιασμού του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, την ενεργοποίηση άλλων χρηματοδοτικών μέσων (Περιφερειακό Ταμείο, ΚΑΠ κ.ά.) και την πρότασή μας για μια πρωτοβουλία των Ευρωπαίων Πράσινων σχετικά με τη δημιουργία ενός «Ευρωπαϊκού Ταμείο Πληγέντων από την Κλιματική Κρίση», αντίστοιχα με εκείνο της Πολιτικής Προστασίας.

2.  Δημιουργία ομάδας εργασίας για την σύνταξη Σχεδίου Νόμου αντιπυρικής κατασκευής και προστασίας κτηρίων.

3.  Εύβοια WATCH! Επιστολή των Συνεκπροσώπων των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ προς τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης  (και σε δεύτερη φάση της επιστημονικής κοινότητας) για τη δημιουργία Επιτροπής -Οργανισμού με σκοπό την παρακολούθηση όλων των κρατικών ενεργειών σε σχέση με τα ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ,  ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΖΗΜΙΩΝ, ΠΛΑΝΟΥ ΑΝΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΠΛΑΝΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΠΡΟΛΗΨΗΣ για την περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου ο Δημήτρης Πολιτόπουλος τόνισε εμφατικά, «Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ, κάνουμε το επόμενο βήμα και ερχόμαστε πιο κοντά στους πολίτες με δράσεις. Η μεγάλη περιοδεία μας στη Βόρεια Ελλάδα, οι αυτοψίες σε όλες τις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της χώρας μας, Β. Εύβοια, Ηλεία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Αττική, Κορινθία, απέδειξαν ότι η πολιτική οικολογία, με κεντρικό εκφραστή τους Οικολόγους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσει στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας, καθώς προτείνει υλοποιήσιμες λύσεις σε όλα τα κομβικά ζητήματα της χώρας. Η απουσία της οικολογικής φωνής από το Κοινοβούλιο όλα αυτά τα χρόνια επιβεβαιώνει την τεράστια ανάγκη για μια διαφορετική και ταυτόχρονα ολιστική προσέγγιση στη διαχείριση των πολιτικών μας θεμάτων. Η πολιτική οικολογία δεν αφορά μόνο το περιβάλλον. Αφορά την οικονομία και όλους τους κλάδους της, την κοινωνία σε όλες τις εκφάνσεις της».

Με τη σειρά της η Έλενα Μπότση, αναφερόμενη στην πολιτική για τα δάση, δήλωσε, «Χρέος μας είναι να θωρακίσουμε τα δάση και τη φύση μας που είναι ό,τι πολυτιμότερο διαθέτει η Ελλάδα. Ειδικά τα πευκοδάση είναι αντλίες απορρόφησης του διοξειδίου του άνθρακα. Να μην επιτρέψουμε να ξανασυμβεί μία ανάλογη οικολογική καταστροφή, με αυτή που ζήσαμε φέτος, οχυρώνοντας τις δασικές υπηρεσίες μας, οργανώνοντας τον εθελοντισμό και ενεργώντας για την πρόληψη. Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε το μεσογειακό τοπίο, να το αποκαταστήσουμε και να διατηρήσουμε τον πληθυσμό στην ύπαιθρο στηρίζοντας τις αγροδασικές δραστηριότητες για το περιβάλλον, την οικονομία, τη βιωσιμότητα».

Η Όλγα Στεφανή, επικεντρώθηκε στα ζητήματα που απασχόλησαν την Περιφερειακή Οργάνωση των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ στην Κεντρική Μακεδονία (ΟΠΚΜ) και ανάφερε, «Η μόλυνση (του περιβάλλοντος και των κοινωνιών) δεν γνωρίζουν σύνορα. Το τοπικό μπορεί να γίνει και εθνικό ή διεθνές αλλά και αντίστροφα. Βεβαίως και η Π.Ο. των ΟΠΚΜ συμμετέχει και συμβάλλει ενεργά στην εξέλιξη της γενικής εθνικής και ευρωπαϊκής πολιτικής του κόμματος, που κατά το διάστημα αυτό έχει ως θέματα αιχμής τη στενότερη συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, στο οποίο είναι μέλος, και τις συνομιλίες με τα άλλα κόμματα του πράσινου χώρου με στόχο την ενότητα της πολιτικής οικολογίας στην Ελλάδα».

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, επικεντρώθηκε στην  άνοδο των πράσινων κομμάτων πανευρωπαϊκά, τονίζοντας τα ακόλουθα : «Η παρουσία των οικολογικών πράσινων πολιτικών δυνάμεων σε εθνικές κυβερνήσεις, αλλά και στην Ευρωβουλή, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας και για το ελληνικό Πράσινο Κύμα. Η πολιτική οικολογία δυναμώνει και οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ως κεντρικοί εκφραστές της μάχονται με όλες τις δυνάμεις τους για να ενημερώσουν τον κόσμο για τη νέα αυτή πολιτική ιδεολογία που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο που ακόμα και στη Γερμανία η Αναλένα Μπέρμποκ βρίσκεται στα υψηλότερα ποσοστά που έχει λάβει ποτέ δημοσκοπικά το κόμμα της. Να σημειώσω δε ότι οι Γερμανοί Πράσινοι είναι από εκείνους που στηρίζουν ανοιχτά την ελληνογερμανική φιλία, καταδικάζοντας την Τουρκία και τις ενέργειές της σε όλα τα επίπεδα, από τα οπλικά μέχρι και το μεταναστευτικό».

Με τη Συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ ολοκληρώθηκε και η περιοδεία των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ που πραγματοποιήθηκε αυτήν την περίοδο στη Βόρεια Ελλάδα.

 
Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό κείμενο που ψηφίστηκε στο Πανελλαδικό Συνέδριο των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ και αφορά τους άξονες δράσεων του κόμματος.

Μάθετε περισσότερα για τις θέσεις των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΕΔΩ
 
Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ