LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

22|09
2021
19:09

To Σωματείο Εργαζομένων στα Εμπορικά Καταστήματα και Υπηρεσίες Ν. Ηλείας για το efood

Συνεργάτες» με το ζόρι καλούνται να γίνουν εργαζόμενοι που δουλεύουν στην επιχείρηση «efood», αποχαιρετώντας ακόμα και τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα που είχαν με βάση τις τρίμηνες συμβάσεις τους.

Με μήνυμα που έλαβαν τις προηγούμενες μέρες, δεκάδες εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για την «πρόταση» της εργοδοσίας να «συμμετάσχουν» στο «σχήμα συνεργασίας freelancing». Η συγκεκριμένη «πρόταση» γίνεται, μάλιστα, «στο πλαίσιο της αύξησης της παραγωγικότητας του στόλου και της ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας». Στην περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος δεν συμφωνήσει στην παραπάνω αλλαγή, το ίδιο μήνυμα ξεκαθαρίζει πως «δεν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης της υπάρχουσας σύμβασης».

Στην επίθεσή της αυτή η «e-food» έχει όπλο τον πρόσφατο αντεργατικό νόμο της κυβέρνησης που έβαλε τη βούλα του ώστε μεγάλες πλατφόρμες διανομής να απασχολούν εργαζόμενους, σε ένα τόσο επικίνδυνο επάγγελμα, με το καθεστώς όχι του μισθωτού αλλά του «συνεργάτη»!

Συγκεκριμένα, ο νόμος Χατζηδάκη προβλέπει τη δυνατότητα οι εργαζόμενοι στις πλατφόρμες να απασχολούνται με συμβάσεις «παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών - έργου». Η εργασιακή αυτή σχέση απαλλάσσει στην ουσία την εργοδοσία από ασφαλιστικές εισφορές, Δώρα και επιδόματα, ενώ μεταφράζεται για τους εργαζόμενους σε δουλειά χωρίς ωράριο και μέρα ανάπαυσης, χωρίς συγκεκριμένο μισθό αφού η πληρωμή γίνεται «με το κομμάτι», χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα, με ότι συνεπάγεται αυτό για την προστασία τους σε περίπτωση ασθένειας ή εργατικού «ατυχήματος», αφού η ευθύνη για μέσα προστασίας μεταφέρεται από την εργοδοσία στον «freelancer»

Το Σωματείο μας συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της e-food, στην απόφαση τους για 24η Απεργία την Παρασκευή και στα δίκαια αιτήματα τους.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo