LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|09
2021
08:05

Πύργος: "Δώρο ζωής" από το δήμο και τη Δημοτική Αστυνομία

Με σύνθημα «Δώσε ελπίδα, σώζεις ζωές» πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί με μεγάλη επιτυχία, η εθελοντική αιμοδοσία στο Λάτσειο δημοτικό μέγαρο Πύργου, ύστερα από πρωτοβουλία του Δήμου Πύργου και της δημοτικής αστυνομίας. Από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι πλήθος εθελοντών αιμοδοτών, έσπευσαν να δώσουν λίγο από το αίμα τους και να χαρίσουν το πολυτιμότερο δώρο στους συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματική ανάγκη. Ο αντιδήμαρχος Πύργου και επικεφαλής της δημοτικής αστυνομίας Μαρίνος Ακτύπης αναφερόμενος σε αυτή την προσπάθεια τόνισε ότι «... για άλλη μία φορά η δημοτική αστυνομία διοργανώνει την εθελοντική αιμοδοσία μαζί με την αιμοδοτική ομάδα του νοσοκομείου Πύργου. Είναι η τέταρτη φορά που καλούμε τον κόσμο να συμβάλει κι αυτός με 5 λεπτά από τον χρόνο του, για να σώσουμε μία ζωή. Είναι απαραίτητο ειδικά στους καιρούς που ζούμε με τον κορονοϊό να δίνουμε λίγο από το αίμα μας».

aimodosia dimotiki 4

Η αιμοληψία διεξήχθη όπως πάντα με την συνδρομή του σταθμού αιμοδοσίας του Γ.Ν Πύργου. Η γιατρός Ελισάβετ Ζαχαριαδάκη πάντα παρούσα σε ανάλογες προσπάθειες ανέφερε πως: «Σήμερα (σσχθες) ο σύλλογος εργαζομένων της δημοτικής αστυνομίας, ο πρόεδρος και τα μέλη του, διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία στο Λάτσειο Μέγαρο του Πύργου, κινητοποιεί έτσι τον κόσμο και τον ευαισθητοποιεί με αυτή του την κίνηση για προσφορά αίματος στον πάσχοντα συνάνθρωπο. Οι ανάγκες όπως ξέρουμε πάντα είναι μεγάλες όλες τις εποχές του χρόνου, το αίμα δίνεται από υγιή κόσμο και συντηρείται για 35 ημέρες και γι’ αυτό το λόγο οι ανάγκες είναι συνεχόμενες και η βοήθεια των εθελοντών αιμοδοτών είναι πολύτιμη στην προσπάθεια που κάνουμε κι εμείς ως νοσοκομείο αλλά και ο κάθε σύλλογος, προκειμένου να βοηθήσουν τον κόσμο του νομού που πάσχει και χρειάζεται βοήθεια.

aimodosia dimotiki 5

Η κατάσταση είναι δύσκολη κι αυτή τη φορά, μία – δύο μέρες μετά τις αιμοληψίες που διοργανώνουμε τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα αλλά επειδή οι ανάγκες είναι τόσο μεγάλες, δηλαδή οι αιμοδότες που δίνουν δεν επαρκεί ο αριθμός τους προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες του νομό μας, ερχόμαστε πολύ συχνά σε δύσκολη κατάσταση» επεσήμανε η κα Ζαχαριαδάκη προσθέτοντας παράλληλα ότι οι νέοι αιμοδότες μπορούν να δίνουν αίμα από 18 χρονών μέχρι 65, πρέπει να είναι υγιείς αλλά ακόμα και αν λαμβάνουν κάποια φάρμακα όπως σημείωσε θα μπορούν να το συζητήσουν με το γιατρό της αιμοδοσίας και σε κάποιες περιπτώσεις επιτρέπεται να αιμοδοτήσουν. Αναφορικά με το εμβόλιο για τον Covid η κα Ζαχαριαδάκη ανέφερε ότι όλοι όσοι έχουν εμβολιαστεί μπορούν να δώσουν αίμα μετά από μία εβδομάδα ενώ όποιος έχει νοσήσει από τον κορονοϊό μπορεί να αιμοδοτήσει ύστερα από ένα μήνα.

«Γενικότερα περιμένουμε όλο τον κόσμο να έρθει και στο νοσοκομείο, που έχουμε είσοδο ανεξάρτητη και μπαίνουν κατευθείαν στο χώρο της αιμοδοσίας σε ένα καθαρό περιβάλλον. Περιμένουμε να ανταποκριθεί ο κόσμος και να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια.

Τον χρόνο στο νοσοκομείο του Πύργου μεταγγίζουμε γύρω στις 4000 αίματα και νομίζω ότι από μόνος του ο Πύργος με τον πληθυσμό του, είναι κρίμα να μην καλύπτει αυτά τα περιστατικά, που δεν τα καλύπτουμε γιατί ζητάμε αίματα από άλλα νοσοκομεία, περίπου 1000 μονάδες τις παίρνουμε από άλλα νοσοκομεία και όχι από τον ίδιο μας το νομό. Είναι κρίμα να υπάρχει κόσμος στον νομό μας και να μην μπορούμε 4000 αίματα να τα παίρνουμε τον χρόνο» ανέφερε κλείνοντας η κα Ζαχαριαδάκη.

aimodosia dimotiki 2

aimodosia dimotiki 3

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ