LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|09
2021
18:02

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Θεριεύει άνεμος οργής και αποδοκιμασίας

Δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Εκ προμελέτης έγκλημα χαρακτήρισε την εκχώρηση του 17% της ΔΕΗ σε ιδιώτες, χωρίς μάλιστα το δημόσιο να εισπράξει ούτε καν ένα ευρώ, ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποιώντας για μία ακόμη φορά την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι «θα αναζητηθούν όλες οι ευθύνες σε βάθος».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία παρενέβη στη συζήτηση επί της επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσε το κόμμα του για το θέμα της ακρίβειας για να καταστήσει σαφές πως “αυτή η ιστορία δε θα περάσει έτσι” δεδομένου ότι η κυβέρνηση με την κίνηση ξεπουλήματος της ΔΕΗ υποθηκεύει το ενεργειακό μέλλον της χώρας.

“Για να ευνοήσετε φίλους, ολιγάρχες ή νεόκοπους εθνικούς εργολάβους και προμηθευτές” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειωτέον πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το πρωί της Παρασκευής μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ προειδοποίησε επίσης τη διοίκηση της επιχείρησης ότι θα αναζητηθούν οι ευθύνες κι όχι μόνο οι πολιτικές για την εκχώρηση των μετοχών μέσω χρηματιστηρίου.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ συνιστά μία ακόμη «κόκκινη γραμμή» που παραβιάστηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, κάτι που όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας γίνεται ήδη αντιληπτό από τους πολίτες καθώς «θεριεύει άνεμος οργής και αποδοκιμασίας» που φαίνεται και σε πολλές δημόσιες εκδηλώσεις.

«Είστε μία κυβέρνηση που βλέπει ότι οι μέρες της τελειώνουν και στήνει το μεγάλο παζάρι με τα ασημικά του κράτους χωρίς προσχήματα», ανέφερε προβλέποντας ότι η κυβέρνηση θα υποστεί τις συνέπειες των πράξεών της όσο κι αν καθυστερήσει για τη λαϊκή ετυμηγορία, καθώς ο λαός θα δώσει την εντολή για σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης και για την προστασία του εθνικού μας πλούτου.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι επιδιώκει την εκχώρηση της ΔΕΗ με “ερασιτεχνικό και ύποπτο τρόπο” προχωρώντας μία διαδικασία απαξίωσης του ρόλου του δημοσίου στην πιο κρίσιμη επιχείρηση με τρόπο πρωτοφανή ακόμη και για επιχειρηματικά δεδομένα. “Για να μιλήσω λαΪκά όπως ο ελληνικός λαός στα καφενεία, που λέει σοφίες είμαστε και κερατάδες και δαρμένοι” είπε χαρακτηριστικά εξηγώντας: “Δίνετε 150 εκατομμύρια ευρώ από το δημόσιο ταμείο για να εκχωρήσετε το 17% της ΔΕΗ που στα επόμενα 5 χρόνια μπορεί να αξίζει 1,5 δισ. ευρώ. Τί επιχειρηματική λογική είναι αυτή; Τί κρύβεται από πίσω εκτός από τα παιχνίδια στο χρηματιστήριο;”

«Εξαγγείλατε χάντρες και καθρεφτάκια σε νέους ανθρώπους»

Στην αρχή της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε πανικό σχολιάζοντας τις επιθέσεις που εκτόξευσαν από το βήμα της Βουλής υπουργοί της και κυρίως ο Άδωνις Γεωργιάδης. Κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι βυθίζει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού στο αίσθημα ανασφάλειας και προέβλεψε ότι η “λαϊκή οργή θα ενταθεί. Θα γίνει τυφώνας αν συνεχίσετε έτσι”. 

Για τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ σχολίασε ότι “δεν έχω ξαναδεί πρωθυπουργό μετά από τρεις ημέρες να αναγκάζεται να δίνει διαρροές για νέες παροχές” σχολιάζοντας ότι “εξαγγείλατε χάντρες και καθρεφτάκια σε νέους ανθρώπους και κυρίως με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για να αντιμετωπίσει υποτίθεται το brain drain.

O Αλέξης Τσίπρας είπε για τις αυξήσεις ότι μόνο στην χονδρική ρεύματος ως τον Μάρτιο θα φθάσουν τα 100 με 120 εκατομμύρια ευρώ μηνιαίας, δηλαδή θα υπερβούν το δισεκατομμύριο κι η κυβέρνηση πιστεύει ότι το πρόβλημα θα λυθεί με 150 εκατομμύρια ευρώ και τα 9 ευρώ που δίνει σε κάθε νοικοκυριό.

Προκάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να πάμε μαζί σε ένα super market, σ’ έναν αγρότη (όχι τον Ντάλτον αλλά κάποιον γήινο) για να δούμε το απλό “αν υπάρχει ακρίβεια’.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία επανέφερε το θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού, σχολιάζοντας ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης που είχε τάξει αύξηση διπλάσια του ρυθμού ανάπτυξης - επομένως γύρω στο 12%- είναι αύξηση της τάξης του ντροπιαστικού 2%. Θύμισε πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αφορά αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, τονίζοντας ότι ήδη επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε αυξηθεί κατά 11%.

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ