LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

14|10
2021
19:26

Και στον Πύργο η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα: «Αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί!»

Υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου και της ΔΗΚΕΠ πραγματοποιείται η δράση «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα (European Night Without Accident)»  το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 και ώρες 21.00 έως 24.00 στην κεντρική πλατεία Σάκη Καράγιωργα, που διοργανώνει η ΑΟΛΑΠ με τη συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, του Τμήματος Τροχαίας Πύργου και της Δημοτική Αστυνομίας Πύργου.

Η «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα (European Night Without Accident)»  οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο το τρίτο Σάββατο του Οκτωβρίου. έξω από νυχτερινά κέντρα διασκέδασης,  με σκοπό την ενημέρωση των νέων ανθρώπων για τη σχέση αλκοόλ και οδήγησης.

Μέλη και Αθλητές (εθελοντές) της ΑΟΛΑΠ , θα ενθαρρύνουν τους νέους και  τους θαμώνες των κέντρων διασκέδασης να επιλέξουν από την παρέα τους ένα άτομο, το οποίο θα αναγορευθεί σε «οδηγό της παρέας» και αφού αποδεχθεί αυτό τον τίτλο θα είναι υποχρεωμένος να μην καταναλώσει αλκοόλ κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Αυτός φυσικά θα οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του, επιστρέφοντας από τη νυχτερινή τους διασκέδαση. Με στόχο την προώθηση μηνυμάτων οδικής ασφάλειας και την ευαισθητοποίηση, κυρίως των νέων μας, ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί, υιοθετώντας πιο υπεύθυνη στάση ως οδηγοί και ως συνεπιβάτες. Το σενάριο είναι ίδιο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόγραμμα δράσης:

Τα μέλη και οι αθλητές (εθελοντές) της ΑΟΛΑΠ μας θα παραβρίσκονται στην κεντρική πλατεία της πόλης μας από το πρωί 11:00πμ μέχρι το βράδυ στις 24:00 σε περίπτερο που θα στηθεί, όπου θα ενημερώνουν το κοινό με φυλλάδια.

Το βράδυ από τις 21:00 μέχρι τις 24:00:

Στα  «καφέ-μπαρ» της πλατείας, θα βρίσκονται οι εθελοντές της ΑΟΛΑΠ, όπου θα ορίζουν μαζί με τις παρέες που έρχονται να διασκεδάσουν, τον «Οδηγό της παρέας», ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο του, φοράει τo «διακριτικό βραχιολάκι» και θα είναι υποχρεωμένος να μην καταναλώσει αλκοόλ όλο το βράδυ.

Όταν έρθει η ώρα να αναχωρήσει η παρέα, ο «Οδηγός της παρέας» αν θέλει θα μπορεί να κάνει ένα φιλικό αλκοτέστ, με την συμμετοχή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, Τμήμα Τροχαίας Πύργου,  και της Δημοτικής Αστυνομίας Πύργου, για επιβεβαίωση τήρησης την υπόσχεσή του. Εάν πράγματι έχει τηρήσει την υπόσχεση του θα επιβραβεύεται με ένα αναμνηστικό δώρο, ενώ σε άλλη περίπτωση τα μέλη της ΑΟΛΑΠ θα τον συμβουλεύουν να αφήσει το όχημα του και να γυρίσει σπίτι του με άλλο ασφαλή τρόπο.

Η ιδέα για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα ανήκει στο Βέλγιο, όπου πρωτογιορτάστηκε το 1995, και από το 2003 έλαβε πανευρωπαϊκό χαρακτήρα, όταν υιοθετήθηκε από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα μηνύματα είναι σαφές: «Αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί!»

«Η οδήγηση είναι κοινωνική ευθύνη………..»

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ