LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

16|10
2021
09:53

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: «Παρέλαση» υποψηφίων υπό το… φόβο του Γ. Παπανδρέου

Θα είναι ή όχι υποψήφιος;

Ναι μεν επισήμως υπάρχουν έξι στελέχη που θα διεκδικήσουν την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, εντούτοις ένα όνομα – ρυθμιστής είναι αυτό που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Αυτός δεν είναι άλλος από τον Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ακόμα δημοσίως δεν έχει πάρει θέση: θα είναι ή όχι υποψήφιος

Χρόνο, όπως λένε, στη Χαριλάου Τρικούπη έχει, καθώς η αρμίδια επιτροπή του κόμματος έδωσε παράταση μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη (21/10) για τη συλλογή των 5.000 υπογραφών που απαιτούνται για να επικυρωθεί η υποψηφιότητα των συμμετεχόντων. Και σίγουρα δεν αποτελεί πρόβλημα για τον πρώην πρωθυπουργό να τις μαζέψει. 
Το πρόβλημα, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, είναι αν το timing είναι το σωστό προκειμένου να βγει μπροστά, αν ο ίδιος έχει την… διάθεση να μπει σε μια κούρσα, σε μια δίμηνη προεκλογική μάχη, η οποία (ως είθισται στο ΠΑΣΟΚ) θα έχει αρκετές κόντρες, αλλά και «συντροφικά» μαχαιρώματα.

Ήδη ο Β. Κεγκέρογλου πριν από λίγες μέρες έδωσε το σύνθημα, όταν κατηγόρησε τον Ν. Ανδρουλάκη ότι δεν συνεισφέρει χρηματικά στο κόμμα από την αποζημίωση που λαμβάνει από το ευρωκοινοβούλιο ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν κι άλλα αντίστοιχα επεισόδια.

Σε κάθε περίπτωση, είναι δεδομένο ότι ο κ. Παπανδρέου δέχεται πιέσεις για να πάρει τη σκυτάλη από την Φ. Γεννημάτα, αλλά ο ίδιος προς στιγμήν κρατάει τα χαρτιά του κλειστά. Το ίδιο και οι συνεργάτες του. Αντιλαμβάνεται, όμως, ότι ενδεχομένως μια ολική επαναφορά ίσως «ξυπνήσει» μνήμες του παρελθόντος, της εποχής των Μνημονίων, μολονότι έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε. Σίγουρα, όμως, θα ήθελε να δει μια… αριστερή στροφή του κόμματος, κάτι που ειρήσθω εν παρόδω φοβίζει και τον ΣΥΡΙΖΑ, μιας και η Κουμουνδούρου εκτιμά ότι εάν ο Γ. Παπανδρέου αναλάβει το ΚΙΝΑΛ αρκετοί ψηφοφόροι θα επιστρέψουν πίσω. 

Ο μεγάλος φόβος 

Την ίδια ώρα, η προοπτική μιας υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού δημιουργεί (εύλογα) μια «ανησυχία» στους «έξι» που έχουν αποφασίσει να διεκδικήσουν τον πράσινο θώκο. Αντιλαμβάνονται ότι ένα τόσο δυνατό όνομα αυτομάτως μειώνει τις ελπίδες του να περάσουν έστω και στον δεύτερο γύρο, όπου οι «συμφωνίες» ίσως αλλάξουν τα δεδομένα. Με άλλα λόγια, μέχρι ο κ. Παπανδρέου να αποφασίσει θα κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. 

Να θυμίσουμε ότι την Πέμπτη, ανακοινώθηκαν ακόμη δύο υποψηφιότητες και συγκεκριμένα αυτές του Παύλου Γερουλάνου και του Βασίλη Κεγκέρογλου. Ηδη έχουν καταθέσει υποψηφιότητα ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Καστανίδης και πλέον με την υποψηφιότητα του Παύλου Χρηστίδη, συνολικά ο αριθμός των υποψηφίων φτάνει τους έξι.

Πηγή: Εthnos.gr

Tags: ΚΙΝΑΛ

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ