LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

26|10
2021
11:46

Έκκληση Σαρηγιάννη: Με μάσκα οι πιστοί στην εκκλησία - Υποχρεωτικό τεστ για τους εμβολιασμένους

Νέα έκκληση απεύθυνε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, προς τους πιστούς για τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού στις εκκλησίες, με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

O καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τόνισε πως οι πιστοί πρέπει να φορούν μάσκα σε όλη την διάρκεια του εκκλησιασμού τους και των λιτανειών, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη και στις εκκλησίες όλης της Ελλάδας.

Μιλώντας στον Αντ1, ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, έκανε νέα έκκληση για τον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, συγκεκριμένα είπε ότι «υπάρχει πιθανότητα 10-12% να κολλήσει κορωνοϊό ένας εμβολιασμένος, που μπορεί να μην έχει καν συμπτώματα, ο οποίος μπορεί να μεταδώσει τον ιό και να συμβάλλει στην διασπορά του κορονοϊού».

Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες ή τουλάχιστον σταθεροποίηση τους στα υψηλά επίπεδα των τελευταίων ημερών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «αν θέλουμε να μετριαστεί αυτή η αύξηση, πρέπει να διπλασιαστούν άμεσα τα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού», προσθέτοντας ότι σε αυτήν την κατεύθυνση, ο ίδιος θεωρεί κομβικό «να είναι υποχρεωτικό ένα τεστ για όλους τους εργαζόμενους, εμβολιασμένους ή όχι».

Σε οριακή κατάσταση, όσον αφορά την επιδημιολογική της εικόνα, βρίσκει τη Θεσσαλονίκη και ο φετινός εορτασμός του Αγίου Δημητρίου με τους ειδικούς να εκφράζουν έντονους φόβους για περαιτέρω έξαρση του φαινομένου καθώς τα κρούσματα είναι ιδιαίτερα αυξημένα και τα ποσοστά εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλά.

Πριν από έναν χρόνο, παραμονές του Αγίου Δημητρίου η Θεσσαλονίκη μετρούσε 181 κρούσματα, σε σύνολο 790 πανελλαδικά (ποσοστό 22,9%).

Ένα χρόνο μετά μετρά 623, σε σύνολο 3.937 (ποσοστό 15,8%). Βεβαίως τώρα τα τεστ είναι πολλά περισσότερα, ωστόσο, η επιδημιολογική κατάσταση της Θεσσαλονίκης παραμένη ανησυχητική ενώ στα χείλη πολλών, αρμοδίων και μη, βρίσκεται το ερώτημα εάν αυτή η συνεχής άνοδος των κρουσμάτων μπορεί να είναι προάγγελος ενός νέου «μαύρου» Νοέμβρη σαν κι αυτόν που έζησε η πόλη πριν από έναν χρόνο.

Πηγή: Cnn.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ