LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|10
2021
07:42

Συντονιστική Επιτροπή Πυροπλήκτων: Στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 6/11

Συνέντευξη Τύπου παρεχώρησε το απόγευμα της Τρίτης, η Συντονιστική Επιτροπή Πυροπλήκτων στο Μπαντούνειο Πολιτιστικό Κέντρο Πελοπίου, προκειμένου να επαναλάβουν για ακόμα μια φορά την απαξίωση των πληγέντων αλλά και τη δύσκολη θέση που βρίσκεται ο νομός Ηλείας και οι κάτοικοί του. Όπως τόνισαν θα συμμετάσχουν σε πανελλαδικά συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 6 Νοεμβρίου, ενώ το Σάββατο 30 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου, συναυλία με τη Ρίτα Αντωνοπούλου.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Θανάσης Βομπίρης “… έχουν περάσει σχεδόν 3 μήνες από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν το νομό μας και η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει. Δεν έχουμε δει καμία σχεδόν βοήθεια από την πολιτεία και ταυτόχρονα βλέπουμε ακόμα και τα λίγα εισοδήματα που μας έμειναν να απαξιώνονται. Η σταφίδα πουλιέται με εξευτελιστική τιμή, τα πρόβατα έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους και δεν μπορούμε να τα ζήσουμε, χρήματα για να σπείρουμε δεν υπάρχουν αφού τα εφόδια έχουν πάρει την ανηφόρα. Το κράτος εκεί που έπρεπε να μας δώσει μας απειλεί ότι θα μας κόψει και το ρεύμα αφού δεν έχουμε την δυνατότητα να το πληρώσουμε. Ήδη προχώρησε σε συγχωνεύσεις τμημάτων στα 2 σχολεία που λειτουργούν στις πυρόπληκτες περιοχές, στο Λάλα και στο Πελόπιο. Μας κοροϊδεύουν” είπε ο Θανάσης Βομπίρης.

Συνέχισε λέγοντας ότι “… βλέποντας αυτή την κατάσταση στο νομό μας και σε επαφή με άλλους Φορείς και Επιτροπές Αγώνα πληγέντων από φυσικές καταστροφές συγκροτήσαμε Πανελλαδική επιτροπή πληγέντων και πήραμε μία σημαντική απόφαση: Να συντονίσουμε όλες τις δυνάμεις, από όλη την Ελλάδα, και να ανταμώσουμε, σε μια μεγάλη συγκέντρωση - συλλαλητήριο στην Αθήνα, διατρανώνοντας την θέλησή μας, να παλέψουμε για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας μας, από όλους τους φυσικούς κινδύνους, απαιτώντας ΤΩΡΑ χωρίς άλλη καθυστέρηση την αποκατάσταση και την ολική αποζημίωση των ζημιών που έχουμε υποστεί, για να ζήσουμε στον τόπο μας, παλεύοντας για τη ζωή που μας αξίζει. Στην Πανελλαδική επιτροπή πληγέντων εκτός από την Ηλεία συμμετέχουν από Αττική, Β. Εύβοια, Κρήτη, Καρδίτσα, Γορτυνία, Λακωνία, Λάρισα και αλλού”.

Ο πρόεδρος της Συντονιστικής τόνισε ότι “… εμείς που έχουμε ζήσει τις καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών καταλαβαίνουμε ότι αν ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι δεν πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας είναι απίθανο να ορθοποδήσουμε, να ξαναφτιάξουμε τη ζωή μας, να επανέλθουμε στις δραστηριότητές μας. Ενωμένοι και με κοινό πλαίσιο αιτημάτων όλοι οι πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές, έχουμε κάνει το πρώτο βήμα. Η συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα και ο συντονισμένος αγώνας σε Πανελλαδικό επίπεδο, είναι σημαντική επιτυχία, κι αυτό πολλαπλασιάζει τη δύναμή μας ενισχύει την πίστη μας στον δίκαιο αγώνα μας, ασκεί πίεση στην κυβέρνηση που έχει την ευθύνη για τις καταστροφές που έχουμε υποστεί.

Σήμερα, μετά από όσα έχουμε ζήσει, γίνεται φανερό, ότι οι δικαιολογίες, κυβέρνησης και παρατρεχάμενων, ότι για την καταστροφή μας ευθύνεται η κλιματική κρίση, η αλλαγή που έχει συμβεί στο κλίμα, δεν μπορούν να σταθούν, γιατί η δική μας πείρα λέει, ότι το καλοκαίρι καήκαμε χωρίς αέρα, πλημμυρίσαμε από μία, όχι ιδιαίτερης έντασης φθινοπωρινή βροχή, ενώ σε μία σεισμογενή περιοχή, όπως η δική μας, τα μέτρα αντισεισμικής θωράκισης ήταν και παραμένουν από ανεπαρκή έως ανύπαρκτα.
Και δυστυχώς έχουμε θρηνήσει επανειλημμένα ανθρώπινες ζωές, πληρώνοντας ακριβά το τίμημα των ελλιπών μέτρων προστασίας από το κράτος”.

suntonistiko 2

Καυστικός ο Θανάσης Βομπίρης σημείωσε πως “… από την πείρα μας, από τα ίδια τα καταστροφικά αποτελέσματα που βιώνουμε, προκύπτει ότι κάθε χρόνο, όλο και λιγότερα μέτρα προστασίας παίρνονται μπροστά στον κίνδυνο φυσικών καταστροφών: Ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά, τόσο σε περιοχές με αυξημένο κίνδυνο, όπως αυτές που έχουν προηγηθεί πυρκαγιές, όσο και σε αυτές που αντικειμενικά έχουν ανάγκη από έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Παντελής απουσία αντιπυρικής προστασίας, ιδιαίτερα αυτή που αφορά στην πρόληψη, ενώ και στο ζήτημα της καταστολής, που ανήκει στην πυροσβεστική, τα μέτρα είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες μας, παράλληλα με τα απαρχαιωμένα, ανεπαρκή και συχνά ασυντήρητα μέσα.
Ελλιπέστατοι έλεγχοι στατικότητας των κτηρίων ιδιαίτερα των Σχολικών μονάδων και των Δημόσιων κτηρίων.
Είναι αμείλικτα τα ερωτήματα στα χείλη των πληγέντων:
Γιατί παρά τις συνεχόμενες, κάθε χρόνο καταστροφές, από όλους τους φυσικούς κινδύνους, δεν παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας μας;
Η απάντηση κρύβεται πίσω από τις πολιτικές που εφαρμόζονται μέχρι σήμερα, από όλες τις κυβερνήσεις, που θεωρούν ως κόστος για την οικονομία, τα αναγκαία μέτρα προστασίας της ζωής μας, γιατί δεν είναι ανταποδοτικά, δεν προσφέρουν στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Για αυτό βρεθήκαμε απροστάτευτοι μπροστά στους φυσικούς κινδύνους, για αυτό παραμένουμε όλοι απροστάτευτοι, κι εκεί που ακόμη δεν συνέβησαν καταστροφές.
Όμως και στα ζητήματα που αφορούν στην αποκατάσταση ζημιών, που έχουμε υποστεί σε υποδομές και στις περιουσίες μας, τα ποσά που δίνονται τελικά, όπως αποδεικνύεται, σχεδόν σε όλες τις ζημιές απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η ζωή μας, η ζωή των οικογενειών μας”…

Ο Θανάσης Βομπίρης ανέφερε ότι “… απέναντι σε αυτή την κατάσταση, η απάντησή μας, στην κυβέρνηση, που έχει την πρώτη ευθύνη, αλλά και στην Περιφέρεια που συμμετέχει στην υλοποίηση της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής, είναι ο συντονισμένος αγώνας όλων των πληγέντων, από όλες τις φυσικές καταστροφές, που συνεχώς αυξάνονται, με το πλαίσιο αιτημάτων που απαντάει στις δικές μας ανάγκες, που βάζει σε προτεραιότητα τη δική μας ζωή και μπορεί να επιβληθεί με τον ανυποχώρητο αγώνα μας.

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο προχωράμε σε πανελλαδική Κινητοποίηση στο Σύνταγμα το Σάββατο 6 Νοέμβρη στις 12. Μαζί με όλους τους πληγέντες της Ελλάδας να «βουλιάξουμε» το Σύνταγμα, με τη μαζική μας συμμετοχή, να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν για να συνεχίσουμε να ζούμε στον τόπο μας με αξιοπρέπεια.

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας και στο νομό μας. Προχωράμε σε συναυλία αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους το Σάββατο 30 Οκτώβρη στις 9:00 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου με την Ρίτα Αντωνοπούλου. Να την ευχαριστήσουμε για την συμμετοχή της. Καλούμε όλο τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην εκδήλωση. Η συναυλία θα είναι δωρεάν. Θα υπάρχουν μέλη της επιτροπής κατά την είσοδο που θα συγκεντρώνουν τις προσφορές των συμπολιτών μας αλλά και των φορέων του νομού μας για την ενίσχυση των Πυρόπληκτων. Καλούμε όλους τους φορείς της Ηλείας να ενισχύσουν τον αγώνα μας” κατέληξε ο κ. Βομπίρης ευχόμενος “καλή δύναμη” προς όλους όσους στηρίζουν τον αγώνα αυτό.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ