LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

05|11
2021
19:56

Δήμος Πύργου: Η Τοπική ιστορία του 1821 σε όλα τα Δημοτικά – Νηπιαγωγεία και Ειδικά Σχολεία

Παν. Αντωνακόπουλος: «Κάνουμε πράξη την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας  στις νέες γενιές του Δήμου»

Με στόχο την ανάδειξη και προβολή της τοπικής ιστορίας σε όλες τις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου προχώρησε σε νέα κίνηση η Δημοτική Αρχή.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Πύργου παρέδωσε αντίτυπα από το βιβλίο – λεύκωμα που εξέδωσε και αφορούσε την Επανάσταση του 1821, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα αντίτυπα του βιβλίου παρέδωσαν στον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Νικόλαο Κλάδη ο ειδικός συνεργάτης σε θέματα Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας – Ιστορικός και Συγγραφέας Θεόδωρος Λάμπρος μαζί με τον Υπεύθυνο του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Πύργου Γιάννη Πλεμμένο.

Με την σειρά του ο κ. Κλάδης αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική, όπως τόνισε, πρωτοβουλία που πήρε ο Δήμος Πύργου ώστε να διανεμηθεί το εν λόγω ιστορικό βιβλίο σε όλα τα Δημοτικά – Νηπιαγωγεία και Ειδικά Σχολεία του Δήμου, τονίζοντας τον εκπαιδευτικό του ρόλο αλλά και την μεγάλη σημασία που αυτό έχει ώστε οι μικρές ηλικίες να αρχίζουν να γνωρίζουν σιγά σιγά για την τοπική ιστορία.

Δήμαρχος Πύργου: «Η Δημοτική Αρχή αποδεικνύει εμπράκτως την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας»

Στην ανάδειξη και προβολή της τοπικής ιστορίας που αποδεικνύεται εμπράκτως μέσα από τέτοιες ενέργειες αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος που τόνισε ότι: «Η Δημοτική Αρχή Πύργου κάνει συνεχώς πράξη την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας προς τις νέες γενιές του τόπου μας. Μετά την πρωτοβουλία μας να δώσουμε αντίτυπα του βιβλίου λευκώματος για το 1821 στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προχωρήσαμε και στην επόμενη πρωτοβουλία μας που ήταν να πράξουμε το ίδιο και με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Συνεχίζουμε να παράγουμε πολιτισμό που τον αναδεικνύουμε και τον προβάλουμε».

Θεόδωρος Λάμπρος: «Στόχος του Δήμου η ανάδειξη και προβολή  της τοπικής ιστορίας»

Ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου Πύργου σε θέματα Τοπικής Ιστορίας και Συγγραφέας του βιβλίου Θεόδωρος Λάμπρος μιλώντας με τον κ. Κλάδη αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία που έχει το εν λόγω βιβλίο για τις μικρές ηλικίες ώστε να αρχίζουν να μαθαίνουν την τοπική ιστορία, κάτι που όπως τόνισε λείπει από τις εκπαιδευτικές μονάδες της Ηλείας, τονίζοντας ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η ανάδειξη και προβολή της Τοπικής Ιστορίας – κάτι που κάνει πράξη με αυτές τις πρωτοβουλίες.

Γιάννης Πλεμμένος: «Προτεραιότητά μας ο πολιτισμός»

Με την σειρά του ο Υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Πύργου Γιάννης Πλεμμένος αναφέρθηκε στην σημαντική πρωτοβουλία που πήρε ο Δήμος Πύργου αναφορικά με τα αντίτυπα του βιβλίου – λευκώματος για το 1821 προς την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι ο πολιτισμός και αυτό το αποδεικνύει εμπράκτως και με τέτοιες δράσεις και πρωτοβουλίες όπως αυτή που αφορά το βιβλίο – λεύκωμα που θα διανεμηθεί προς όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ