LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

09|11
2021
21:58

Δ. Νικολακόπουλος: Τα επόμενα «βήματα» της εξέλιξης στον τόπο και η δική μας ευθύνη…

Οι σημαντικές επισημάνσεις του Δημήτρη Νικολακόπουλου για το αύριο της Ηλείας και των κατοίκων της

Το Ταμείο Ανάκαμψης δίνει «ευκαιρίες» και δυνατότητες αλλά απαιτείται στοχευόμενο σχέδιο που θα φέρει αναγκαία έργα για τη ζωή μας στην Ηλεία τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Ολυμπισμού, Αθλητισμού και Εθελοντισμού

Ύστερα από μια περίοδο διαδοχικών κρίσεων, στον οικονομικό, υγειονομικό και περιβαλλοντικό τομέα, η Ηλεία θα πρέπει με τις δυνατότητες που διαθέτει, αλλά κυρίως με τους άξιους και ικανούς ανθρώπους της να βρει επιτέλους τον δρόμο της προοπτικής και της εξέλιξης με σταθερά και στοχευμένα βήματα ανάπτυξης…

Την παραπάνω επισήμανση έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ολυμπισμού, Αθλητισμού και Εθελοντισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος, τονίζοντας επιπροσθέτως ότι από εδώ και στον εξής, δεν είναι αποδεκτό το… σύνδρομο οποιασδήποτε καθυστέρησης ή ολιγωρίας αλλά αντίθετα κρίνεται ως αναγκαίο κάθε μέσο ή πρόγραμμα που μπορούμε να αξιοποιήσουμε για τον τόπο στο εγγύς μέλλον.

Οφείλουμε-και ιδιαίτερα η Νέα Γενιά- να διαχειριστούμε μείζονα αλλά και κρίσιμα θέματα με τοπική, πανελλαδική και παγκόσμια εμβέλεια από την Ηλειακή Γη προς κάθε κατεύθυνση, ενώ η πολιτεία από την πλευρά της, ας αποδείξει επιτέλους τώρα, ότι προκρίνει τη Δυτική Ελλάδα και το Νομό μας, στα έργα, τις παρεμβάσεις και τους άμεσους σχεδιασμούς ανασυγκρότησης.

ΕΝΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Ένα ιδιαίτερα καθοριστικό για το μέλλον της τοπικής οικονομίας σημείο, αποτελεί αναμφίβολα ο αγροτικός τομέας και η τύχη της απόδοσης των αγροτικών μας προϊόντων. Πάνω από όλα δε, ο συνδυασμός αγροτικού και τουριστικού κλάδου, που θεωρείται σταθερό και ουσιαστικό βήμα προς την ανάπτυξη.

Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, στον παρόντα χρόνο μπορούν να βοηθήσουν και να γίνουν οι ανάλογες εξελεγκτικές παρεμβάσεις, ωστόσο το μείζον θέμα που οφείλουμε να δούμε είναι η πραγματική αναδιάρθρωση, η «στροφή» σε αποτελεσματικές καλλιέργειες και η στήριξη του αγροτικού πληθυσμού και πολύ περισσότερο των νυν αγροτών μας για να «ζωντανέψουμε» την ύπαιθρο!

ΤΩΡΑ Η ΩΡΑ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ 

 Το Ταμείο Ανάκαμψης πάντως, όπως προσθέτει ο κ. Δημήτρης Νικολακόπουλος δίνει μια μεγάλη ευκαιρία για τα αμέσως επόμενα χρόνια σε ότι έχει σχέση με τον τουρισμό και την προοπτική μιας διαφορετικής εικόνας που αφορά στο παραλιακό μέτωπο και εκτείνεται σε πρώτη φάση τουλάχιστον μεταξύ των δύο λιμανιών μας.

Οι μελέτες που θα πραγματοποιηθούν «ξεδιπλώνουν» τον στόχο μιας οργανωμένης δουλειάς μέσα από την οποία θα υπάρξουν λύσεις για τη χωροταξία, την πολεοδομία ,την συντεταγμένη επενδυτική δραστηριότητα που τόσο πολύ μας έλλειψε μέχρι τώρα στις προσπάθειες που έχουμε κάνει.

Η ακτογραμμή μας και ευρύτερα θα πρέπει να γίνει το αντικείμενο συζήτησης, και προοπτικής που θα φέρει την Ηλεία ένα «σκαλοπάτι» πιο πάνω στο επίπεδο μιας καλύτερης τουριστικής προσέγγισης όπως έχει συμβεί σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Ο ΔΡΟΜΟΣ  ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Σε μία τέτοια προοπτική βέβαια- όπως τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης- δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνονται δύο σημαντικοί αυτοκινητόδρομοι. Οδρόμος που μέχρι τώρα σήμερα είναι η αιτία θανάτου αναρίθμητων συμπολιτών μας, ο Πατρών-Πύργου που κανονικά βάσει αρχικής μελέτης έπρεπε να ήταν Πατρών-Πύργου Τσακώνας και ο οδικός παραλιακός άξονας που είναι ένας σοβαρός και μακροχρόνιος στόχος τουριστικής ανάπτυξης με άμεσο  αντίκτυπο στον αριθμό επισκεπτών του νομού.

 Και τα δύο αυτά έργα από τη στιγμή που θα μπουν- και οφείλουμε να επιμείνουμε σε αυτό- θα δώσουν  μία νέα διάσταση στον τόπο και εξαιρετική δύναμη στον τομέα των υποδομών για την Ηλεία και τη Δυτική Ελλάδα.

 Ο ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Και επειδή ακριβώς η εξέλιξη στην μετά κορωνοϊού  εποχή δεν μπορεί να… «κόβεται» στη μέση και να αφορά μόνο το τμήμα μέχρι τον Πύργο, είναι αναγκαίο και μάλιστα τάχιστα, να εξεταστεί σε ορθολογική βάση το Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο όπου σήμερα αποδεικνύεται «εξοντωτικό» για την περιοχή. Δε διαφωνούμε με την προστασία του περιβάλλοντος που αφορά όχι μόνο την careta-careta  και τις πραγματικές αιτιάσεις των συλλόγων οικολογίας αλλά θα πρέπει να τη δούμε υπό άλλο πρίσμα λογικά εφαρμόσιμο που θα δώσει δυνατότητες ήπιας ανάπτυξης δραστηριοτήτων των κατοίκων που βλέπουν τις περιουσίες τους να «μαραζώνουν».

Παράλληλα  υποψήφιοι επενδυτές που έχουν δείξει  το ενδιαφέρον τους βρίσκονται σε μια  ημιμόνιμη αναμονή , ενώ και τα σοβαρά έργα στα ιαματικά λουτρά του Καϊάφα δεν τα έχουμε δει ακόμα παρά το γεγονός ότι πέρασαν τόσα πολλά χρόνια…

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Δήλωσε τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Ολυμπισμού, Αθλητισμού και Εθελοντισμού ότι δεν νοείται να μιλάμε για ανάπτυξη, αν πρώτα δεν πάμε στην απαραίτητη ανασυγκρότηση ιδιαίτερα σε πυρόπληκτες και πλημμυρόπληκτες  ζώνες. Εκεί οφείλουμε και ως Περιφέρεια να δώσουμε την ανάλογη σημασία πιστεύοντας στην ουσιαστική συμπαράσταση της πολιτείας και στην εγρήγορση του Α’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η συνεργασία και των τριών μπορεί να έχει αποτελέσματα σε σύνολο χρόνου γιατί οι καθυστερήσεις στον τόπο μας γίνονται πλέον απαγορευτικές κατέληξε ο κ. Νικολακόπουλος.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΑΘΛΗΤΣΜΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

(Δελτίο Τύπου)

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ