LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

01|12
2021
14:06

ΣΥΡΙΖΑ: Κάθε μέρα που ο Μητσοτάκης διαχειρίζεται την πανδημία είναι πιο καταστροφική

Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας που ανακοίνωσε  χθες ο πρωθυπουργός με επιβολή υποχρεωτικότητας στον εμβολιασμό για τους πολίτες άνω των 60 προκάλεσαν νέα ένταση στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς την κυβέρνηση αλλά και οξύτατους χαρακτηρισμούς για  το πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη: “Σαμποτέρ του εμβολιασμού”, “αποτυχημένος πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης”, “αυτουργός της υγειονομικής καταστροφής” και “άχρηστος” διάνθησαν τη ρητορική αλλά και τις ανακοινώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αντέδρασε  έντονα στην λήψη τιμωρητικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους.

Ο Αλέξης Τσίπρας που ξεκίνησε μάλιστα τον κύκλο των επαφών του με τους υγειονομικούς σε μία προσπάθεια κοινής δράσης και συντονισμού για την λήψη μέτρων ανάσχεσης της πανδημίας επέστρεψε στον πρωθυπουργό τη φράση “υγειονομικός εθνικός σαμποτέρ ο ΣΥΡΙΖΑ” που είχε πει κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας δηκτικά πως ο κ. Μητσοτάκης “μετατρέπεται σε σαμποτέρ του εμβολιασμού”. Διότι, όπως εξήγησε αντί να ενισχύσει την προσπάθεια εμβολιαστικής κάλυψης θα προκαλέσει ένα κύμα  αντίδρασης που δεν θα βοηθήσει κανέναν.

Στην Κουμουνδούρου στέκονται βεβαίως και στις μεγάλες αντιφάσεις των χθεσινών πρωθυπουργικών ανακοινώσεων. Όπως επισημαίνουν ο πρωθυπουργός πριν από δέκα ημέρες είχε αποκλείσει την υποχρεωτικότητα λέγοντας πως “όσο μεγαλύτερη είναι η υποχρεωτικότητα τόσο μεγαλύτερη είναι η αντίδραση”. Και διερωτώνται τί τον έκανε να αλλάξει στάση και αποφάσεις ανακοινώνοντας μέτρα που δεν έχουν εφαρμοστεί πουθενά αλλού στην ΕΕ και στον κόσμο και προφανώς θα οδηγήσουν σε οικονομική εξόντωση τους ανεμβολίαστους χαμηλοσυνταξιούχους. Σχολιάζουν δε, πως μέχρι τώρα έφταιγαν στον κ. Μητσοτάκη οι νέοι, τώρα τού φταίνε οι ηλικιωμένοι.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την χθεσινή του συνάντηση με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρθηκε στα διοικητικά πρόστιμα που ...περιμένουν όσους άνω των 60 επιμείνουν στον μη εμβολιασμό τους καταθέτοντας μίας εντελώς διαφορετική πρόταση. “Αντί να βάζεις πρόστιμα θα έχει αξία να σκεφθεί κανείς να ενθαρρύνεις ακόμη και με οικονομικά κίνητρα αυτούς που θα κάνουν την πρώτη και την τρίτη δόση” σημείωσε. Κατά τη γνώμη του αυτό που χρειάζεται είναι μία καμπάνια ενημέρωσης και πειθούς. Αντί δηλαδή μετά τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους άνω των 60 να υποβάλλονται πρόστιμα, έπειτα από την παρέλευση 7 μηνών  να οργανωθεί μία καμπάνια πόρτα πόρτα μαζί με φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση. Σ’ αυτήν την λογική εξάλλου στηρίζεται και η προσπάθειά του να συνεννοηθεί με κοινωνικούς φορείς και με τα κόμματα καθώς “ το να χάνεις 100 ανθρώπους κάθε μέρα δεν είναι απλό, δεν πρέπει να μάς γίνει συνήθεια, αλλά πρέπει να δράσουμε άμεσα στην κατεύθυνση εξομάλυνσης αυτής της κατάστασης”.

Ο Αλέξης Τσίπρας προτείνει την άμεση επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων, με προσπάθεια περιορισμού της μεταδοτικότητας στα σχολεία, απόσυρση του 50+1% και λήψη μέτρων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει με νόημα: “Κάθε μέρα που ο κ. Μητσοτάκης διαχειρίζεται την πανδημία, οδηγεί και σε ανθρώπινες απώλειες και φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο νέου καταστροφικού lockdown.

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ