LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

05|12
2021
21:12

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Παράταση μέχρι να ψηφίσει και ο τελευταίος στην ουρά

Παράταση τουλάχιστον μέχρι τις 20:00  έχει ανακοινωθεί ήδη για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ εξαιτίας της μεγάλης συμμετοχής, ενώ ήδη υπάρχει αίτημα από Γιώργο Παπανδρέου και Ανδρέα Λοβέρδο για να υπάρξει νέα παράταση προκειμένου να ψηφίσουν όλοι όσοι επιθυμούν. Η προσέλευση έχει κατά πολύ σπάσει το ρεκόρ του 2017 (είχαν ψηφίσει 212.00 πολίτες), καθώς υπολογίζεται ότι ήδη έχουν προσέλθει στις κάλπες τουλάχιστον 250.000 ψηφοφόροι.

Όπως μετέδωσε η Κάτια Φωτιάδου στο OPEN, η προσέλευση έχει ξεπεράσει και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη. Είναι ενδεικτικό ότι κάποιο στιγμή καταγράφηκαν 430 ψήφοι ανά λεπτό, κάτι που συνεπάγεται 25.000 ψήφους την ώρα. Είναι ενδεικτικό ότι σε κάποια εκλογικά κέντρα τελείωσαν τα ψηφοδέλτια και έπρεπε να αποσταλούν νέα για αν συνεχίσει η διαδικασία. Το ενδεχόμενο να παραταθεί η εκλογική διαδικασία σε ορισμένα εκλογικά κέντρα, όπως για παράδειγμα αυτό της Νέας Σμύρνης, όπου οι ουρές ήταν τεράστιες ακόμα και στις 19:00 είναι ανοιχτό.

Νωρίτερα, πηγές από το ΚΙΝΑΛ εκτιμούσαν ότι μέχρι το βράδυ θα έχουν ψηφίσει συνολικά 270.000 - 280.000 πολίτες, όμως με τα νέα δεδομένα πιθανότατα θα καταρριφθεί και αυτή η αισιόδοξη πρόβλεψη. Οι πιο αισιόδοξοι αυτή τη στιγμή μιλούν ακόμα και για 300.000 ψήφους.

Πότε θα γνωρίζουμε το αποτέλεσμα

Περίπου δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης αναμένεται να υπάρχει εικόνα για το 15% των αποτελεσμάτων, ενώ τα τελικά αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά περίπου 5 ώρες αργότερα. Επομένως, εάν οι κάλπες κλείσουν στις 20:00 το βράδυ αναμένεται να υπάρχουν τα τελικά αποτελέσματα γύρω στη 1 τα ξημερώματα.

Σημειώνεται ότι δεν αναμένεται να υπάρξει κάποιος υποψήφιος που να συγκεντρώσει περισσότερες από τις μισές ψήφους, επομένως αναμένεται να υπάρξει και επαναληπτικός γύρος την επόμενη Κυριακή. Ωστόσο, από το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου φαίνεται πως θεωρούν ότι η αυξημένη συμμετοχή των πολιτών θα σημάνει άνοδο των ποσοστών του πρώην πρωθυπουργού.

Σε ποιες περιοχές υπάρχει αυξημένη συμμετοχή

Σύμφωνα με το OPEN, μεγάλη είναι η συμμετοχή για την εκλογή του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη, τη Δυτική Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Α’ Αθηνών. Αυτές είναι και οι περιοχές που πιθανότατα θα κρίνουν και το εκλογικό αποτέλεσμα. Όλοι στο ΚΙΝΑΛ μιλούν αυτή τη στιγμή για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και επαναφορά της παράταξης στου πολιτικούς συσχετισμού.

Πρόβλημα το εκλογικό κέντρο Πετρούπολης

Η διαδικασία γενικότερα εξελίσσεται χωρίς σοβαρά προβλήματα. Όμως ένα παραλειπόμενο σημειώθηκε στο εκλογικό κέντρο Πετρούπολης, όπου σταμάτησε να λειτουργεί το σύστημα καταγραφής των αποτελεσμάτων και η διαδικασία διεκόπη με αποτέλεσμα οι ψηφοφόροι να διοχετευτούν σε κοντινά εκλογικά κέντρα των όμορων δήμων.

Τα μηνύματα των υποψηφίων

Από νωρίς το πρωί έφθασαν στα εκλογικά τους κέντρα οι έξι υποψήφιοι στέλνοντας μηνύμα νίκης και ενδυνάμωσης της εκλογικής δύναμης του κινήματος.  Πρώτος ψήφισε στις 08.30 ο Ανδρέας Λοβέρδος στο Πνευματικό Κέντρο Μεταμόφωσης, ενώ μισή ώρα αργότερα έφθασε στην οδό Λιοσίων συνοδευόμενος από την σύζυγο του και την μικρή του κόρη ο Παύλος Χρηστίδης.

«Έχω ένα μήνυμα ήρθε επιτέλους η ώρα να σηκώσουμε τη δημοκρατική παράταξη ψηλά. Καλώ όλους τους Έλληνες απευθύνομαι στο εθνικό ακροατήριο να προσέλθουν σήμερα στη δημοκρατική μας κάλπη. Είναι η ώρα να πάει το ΠΑΣΟΚ μπροστά, να πάει η Ελλάδα μας ψηλά», σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Από την πλευρά του ο Παύλος Χρηστίδης σημείωσε: «Σήμερα είναι μια μέρα γιορτή. Είναι μια μέρα δημοκρατίας στην οποία ο ήλιος λάμπει. Και είναι μια μέρα στην οποία πρέπει να θυμόμαστε την Φώφη Γεννηματά. Χωρίς την προσπάθεια της και τη δουλειά της δεν θα βρισκόμασταν σήμερα εδώ.

Από την Κρήτη ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τους πολίτες να πάρουν την υποψηφιότητά του στα χέρια τους.«Καλώ τους δημοκράτες προοδευτικούς πολίτες να μας τιμήσουν σήμερα με την συμμετοχή τους στις εκλογικές διαδικασίες μας. Ζητώ να πάρουν την υποψηφιότητα μου στα χεριά τους και να μου δώσουν εντολή», δηλωσε

Στις 11 το πρωί στον Ταύρο ψήφισε ο Γιώργος Παπανδρέου και δεσμεύθηκε για προοδευτικές λύσεις στα λαϊκά προβλήματα, ενώ ο Χάρης Καστανίδης από τη Θεσσαλονίκη εμφανίστηκε βέβαιος για μαζική συμμετοχή που θα δυναμώσει την δημοκρατική παράταξη.

«Δίνουμε ελπίδες στους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, ελπίδα που με πυξίδα τις αρχές μας θα δώσουμε και προοδευτικές λύσεις στα λαϊκά προβλήματα» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός ενώ ο Χάρης Καστανίδης υπογράμμισε: «Τα μηνύματα που έχουμε απ' όλη την Ελλάδα είναι ότι είναι πολλαπλάσιος ο αριθμός των πολιτών που συμμετέχει, σε σχέση με τις εκλογές του 2017. Εύχομαι ανάταση πραγματικά στη δημοκρατική παράταξη».

Ιδιαίτερη αναφορά στην ποιότητα της εκλογικής αντιπαράθεσης των έκανε ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος σημείωσε: «Η προσέλευση και η ποιότητα της προεκλογικής εκστρατείας δείχνουν ότι το ΚΙΝΑΛ κέρδισε εκλογές. Είναι στο χέρι όλων μας να διαφυλάξουμε».

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ