LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

07|12
2021
13:37

Κορονοϊός - Σαρηγιάννης: Με τεστ και οι εμβολιασμένοι στα ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Τη διενέργεια rapid test ή self test από τους εμβολιασμένους, την ίδια ημέρα ή την προηγούμενη, προκειμένου να κάνουν ρεβεγιόν σε χώρο διασκέδασης κατά τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και την τοποθέτηση συσκευών απολύμανσης του αέρα μέσα στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης προτείνει, μιλώντας στο ethnos.gr, ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής, επικεφαλής του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής και επικεφαλής του Κέντρου για το Εκθεσίωμα και την Υγεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ώστε να αποφευχθεί μία περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού στην εορταστική περίοδο.

Σε ό,τι αφορά τα ρεβεγιόν στα σπίτια, στα οποία προφανώς θα συμμμετάσχουν και ανεμβολίαστοι, ο καθηγητής τονίζει τη διενέργεια τεστ προηγουμένως από όλους όσοι θα παραβρεθούν και υπογραμμίζει την αναγκαιότητα ο αριθμός των ατόμων να μην υπερβαίνει τα εννέα και μάλιστα να καθίσουν στα εορταστικά τραπέζια οι ίδιοι άνθρωποι Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.

Παράλληλα, ο κ. Σαρηγιάννης, αναφέρει ότι έχουμε μπει ξεκάθαρα σε μία φάση αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων, αναφορικά με το κύμα της πανδημίας που διανύουμε, άμεσα θα ξεκινήσει μία μείωση της πίεσης και στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ ο αριθμός των θανάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι τις 12-15 του μήνα και μετά θα αρχίσει να μειώνεται.

Για την εβδομάδα των Χριστουγέννων και της Πρωτοτοχρονιάς ο κ. Σαρηγιάννης εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η κατάσταση θα είναι εμφανέστατα καλύτερη με περίπου 2.000 ημερήσια κρούσματα στη χώρα, με την προϋπόθεση ότι θα ληφθούν τα μέτρα που πρότεινε και ότι θα συνεχίσουμε να τηρούμε τα υπάρχοντα.

Τεστ και οι εμβολιασμένοι

Απαραίτητο, για να αποφύγουμε νέα διασπορά του κορονοϊού στα ρεβεγιόν των εορτών, είναι κατά τον κ. Σαρηγιάννη η διενέργεια rapid ή self test από όλους τους εμβολιασμένους, οι οποίοι θα επιλέξουν να διασκεδάσουν σε κάποιο κλειστό χώρο επιχείρησης. «Τα τεστ θα πρέπει να έχουν διενεργηθεί την ίδια ημέρα ή την προηγούμενη. Είναι πολύ σημαντικό αυτό ιδίως για κλειστούς χώρους που θα παρουσιάσουν μεγάλο συγχρωτισμό. Θα ήταν καλό να φοράμε και μάσκες στους χώρους διασκέδασης, ωστόσο, εφόσον κινούμαστε με ένα ποτό στο χέρι, αντιλαμβάνομαι ότι θα κατέβει η μάσκα για τη γουλιά και μετά από ένα σημείο δύσκολα θα ανέβει ξανά. Κάνουμε πολύ σωστά που ανοίγουμε τώρα αυτήν τη συζήτηση για τις επερχόμενες γιορτές, ώστε ο κόσμος να είναι περισσότερο ενημερωμένος».

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ