LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

10|12
2021
14:39

59χρονος διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ περιμένει να βρει κρεβάτι ΜΕΘ από τις 12 Νοέμβρη!

26χρονος διασωληνωμένος περιμένει μια κλίνη ΜΕΘ από τις 29 Νοέμβρη! 186 διασωληνωμένοι παραμένουν εκτός ΜΕΘ! –Τι αποκαλύπτει ο «Ριζοσπάστης».

Στοιχεία που προκαλούν σοκ δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Ριζοσπάστης»: 59χρονος διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ περιμένει να βρει κρεβάτι ΜΕΘ από τις 12 Νοέμβρη! 26χρονος διασωληνωμένος περιμένει μια κλίνη ΜΕΘ από τις 29 Νοέμβρη! 186 διασωληνωμένοι παραμένουν εκτός ΜΕΘ!

Η στήλη αναδημοσιεύει το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, υπό τον τίτλο «186 διασωληνωμένοι παραμένουν εκτός ΜΕΘ ενώ ο ιδιωτικός τομέας θησαυρίζει»:

«Την μπάλα στην εξέδρα» επιχειρεί να πετάξει η κυβέρνηση σε σχέση με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Και ενώ δεκάδες διασωληνωμένοι εξακολουθούν να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, βολεύεται να μιλάει για «fake news» απαντώντας σε καταγγελίες για ύπαρξη κενών κλινών Εντατικής Θεραπείας που δεν διατίθενται σε ασθενείς.

Την ίδια στιγμή, μόλις χτες το απόγευμα, 186 ήταν διασωληνωμένοι οι ασθενείς (COVID και non COVID) που περίμεναν στις ουρές της ντροπής για ένα κρεβάτι ΜΕΘ.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι υπάρχει 59χρονος διασωληνωμένος που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ και περιμένει να βρει κρεβάτι ΜΕΘ από τις 12 Νοέμβρη! Επίσης, εδώ και 22 μέρες (από τις 18 Νοέμβρη) είναι εκτός ΜΕΘ ένας 42χρονος, ένας 45χρονος και ένας 46χρονος στο ΑΧΕΠΑ, ένας 51χρονος στην Εδεσσα και ένας 66χρονος στον «Ευαγγελισμό». Ακόμα, ένας 26χρονος διασωληνωμένος είναι εκτός εντατικής στο Νοσοκομείο Ρίου από τις 29 Νοέμβρη! Ολα αυτά τα στοιχεία δείχνουν το έγκλημα διαρκείας που ζει ο λαός, με 100 ανθρώπους να χάνουν καθημερινά τη ζωή τους και τους νεκρούς να έχουν πια ξεπεράσει τις 19.000.

Και ενώ τα παραπάνω νούμερα είναι «γροθιά στο στομάχι» για το χάλι του δημόσιου συστήματος Υγείας, η κυβέρνηση αρνείται ακόμα και τώρα να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. «Δεν έχουμε κομμουνισμό, ό,τι επιτάσσεται πληρώνεται», επανέλαβε χτες από τη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, επιβεβαιώνοντας ότι για να μην πειράξει έστω και μια τρίχα από τα κέρδη του «VIP συστήματος Υγείας» διαλύει τα δημόσια νοσοκομεία, που φρακάρουν από ράντζα μέχρι και στις τουαλέτες τους, και θεωρεί «πολυτέλεια» τις πλήρως εξοπλισμένες ΜΕΘ.

Η κυβέρνηση φέρει βαριές ευθύνες για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Γιατί ακόμα και αν είχε (που δεν τα έχει) 1.200 δημόσια κρεβάτια ΜΕΘ πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα (όπως ψευδώς ισχυρίζεται), πάλι θα είχε καλύψει μόλις το 1/3 των πάγιων αναγκών (3.500 δημόσια κρεβάτια ΜΕΘ απαιτούνταν σύμφωνα με τον ΠΟΥ πριν την πανδημία).

Σημειώνεται ότι μετά τη δημοσιότητα που πήραν οι καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννάκου για «VIP» κλίνες ΜΕΘ που κρατούνται κλειστές, παρενέβη η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, δίνοντας εντολή για διερεύνηση. Στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης κατέθεσε ενώπιον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναφορά αξιόποινων πράξεων κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και παντός υπευθύνου «που διακινεί ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις για δήθεν ύπαρξη κλινών ΜΕΘ που κρατούνται για επιλεγμένα πρόσωπα και δεν διατίθενται στους ασθενείς».

Η δε ΠΟΕΔΗΝ καταθέτει αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «με βάση το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας προκύπτει ότι λειτουργούν 647 κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς κορονοϊού. Στο σύστημα εμφανίζονται δεκάδες κενές κλίνες ΜΕΘ καθημερινά. Το υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ποσοστό κάλυψης των ΜΕΘ κάτω του 100%. Με βάση την ημερήσια ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορονοϊού προκύπτει ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό εκτός ΜΕΘ σταθερά υπερβαίνουν τους 100 ασθενείς ημερησίως. Πολλοί παραμένουν για πολλές μέρες εκτός ΜΕΘ. Ζητάμε να διερευνηθεί από την Εισαγγελία εάν τηρείται η σειρά προτεραιότητας των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ για εγγραφή στη λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ - ΕΚΕΠΥ για ΜΕΘ. Για ποιον λόγο δεν δεσμεύονται οι κλίνες με ασθενείς και εμφανίζονται κενά;».

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ