LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

16|12
2021
09:58

«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη για την έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα

Την αδυναμία της κυβέρνησης να απαντήσει στα ζητήματα που αναδεικνύει μελέτη των καθηγητών κ.κ. Σωτήρη Τσιόδρα και Θεόδωρου Λύτρα για την υψηλή θνητότητα (87%) όσων ασθενών διασωληνώνονται με κορονοϊό εκτός ΜΕΘ προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφοντας τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού τον οποίο αποκαλεί “ψεύτη”, “αδίστακτο” και “εγκληματικά αδιάφορο”.

Είναι γεγονός πως τα ευρήματα της επίμαχης μελέτης που εκπονήθηκε τον προηγούμενο Μάιο φανερώνουν πως ο  κίνδυνος απώλειας ζωής για τους νοσούντες που διασωληνώνονται εκτός των ΜΕΘ καταρρίπτουν τον ισχυρισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι τέτοιο. Μάλιστα εγείρονται ερωτηματικά στα οποία η κυβέρνηση απέφυγε να απαντήσει για το κατά πόσο ο πρωθυπουργός όταν μιλούσε στη Βουλή για το ζήτημα της πανδημίας λέγοντας ότι δεν έχει ενδείξεις πως οι ασθενείς κινδυνεύουν περισσότερο εκτός ΜΕΘ σε σχέση με εκείνους που νοσηλεύονται εντός, δεν γνώριζε για την ύπαρξη της μελέτης που διενήργησε ο εκ των στενών του συνεργατών για το θέμα της πανδημίας λοιμωξιολόγος κύριος Τσιόδρας. Ή επιπλέον όταν εγκαλούσε την αξιωματική αντιπολίτευση προκαλώντας την εάν έχει ενδείξεις πως υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να τις παρουσιάσει. “Ήθελε ενδείξεις και τελικά ήρθαν αποδείξεις” σχολιάζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με τα ευρήματα της αποκαλυπτικής μελέτης των δύο επιστημόνων και τονίζουν πως αυτά δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αντέδρασε εντονότατα μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της μελέτης και μάλιστα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος διαπιστώνοντας ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έδωσε απαντήσεις ανέφερε πως ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα και με κάθε τρόπο πλέον το πόσο αδίστακτος είναι”.

Τον τόνο έδωσε από νωρίς ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας καθώς η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός είναι βαρύτατα εκτεθειμένος μετά από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τη θνητότητα στις ΜΕΘ. “Προφανώς τα γνώριζε ο κ. Μητσοτάκης όταν μού απαντούσε στη Βουλή. Να τον πώ ψεύτη; πολιτικό απατεώνα;” διερωτήθηκε με ανάρτησή του στα social media για να σχολιάσει πως “τα λόγια χάνουν το νόημά τους”.

Επίσης και ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός που δεν συνηθίζει να κάνει on camera δηλώσεις ανέφερε πως “ο κ. Μητσοτάκης ή πρέπει τώρα να ανασκευάσει και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ή θεωρώ ότι οδηγεί στην πλήρη ανυποληψία, όχι μόνο της κυβερνητικής διαχείρισης αλλά δυστυχώς της πολιτείας και των θεσμών”.

Το θέμα πήρε διαστάσεις και στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας κ. Σκυλακάκη να αναφέρει εμμέσως πλην σαφώς πως το κριτήριο για όσους μένουν εκτός ΜΕΘ είναι και το ηλικιακό. “Αν κάποιος είναι 95 ετών και έχουν δυστυχώς οι γιατροί να βάλουν έναν 38χρονο, ο 95 έχει πιθανότητα να πεθάνει” ανέφερε απαντώντας στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ