LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

16|12
2021
19:26

Μπαξεβανάκης: Ο κ. Συρίγος και το μνημόσυνο των ΑΕΙ της Ηλείας

Ο υφυπουργός Παιδείας επισκέφθηκε την Ηλεία, πέρασε από την Ολυμπία, τον Πύργο και την Αμαλιάδα, μας χαιρέτησε και … αποχώρησε. Απορούν οι συμπολίτες μας για ποιο λόγο ήρθε στο νομό μας. Κακώς απορούν. Χθες ήταν το μνημόσυνο των πανεπιστημιακών τμημάτων της Ηλείας!

Όπως είναι γνωστό, η Ηλεία ήταν ο μοναδικός νομός σε όλη την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα χωρίς πανεπιστημιακά τμήματα. Με το νόμο 4610/2019 της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ιδρύθηκαν για πρώτη φορά στο νομό μας τρία τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, Μουσειολογίας και ΤΕΦΑΑ στον Πύργο και Γεωπονίας στην Αμαλιάδα.

Η ΝΔ, με την ανάληψη της διακυβέρνησης, κατάργησε το ΤΕΦΑΑ του Πύργου πριν ακόμα λειτουργήσει, αγνοώντας τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία είχε αποφασίσει τη λειτουργία του τμήματος.

Τα άλλα δύο τμήματα φάνηκε να γλιτώνουν. Οι πρώτοι φοιτητές εισήχθησαν σ’ αυτά το 2019 και το ίδιο συνέβη και το 2020. Μέχρι εκεί όμως. Η ΝΔ είχε άλλα σχέδια. Για το 2021, το Υπουργείο Παιδείας όρισε γι’ αυτά αριθμό εισακτέων ΜΗΔΕΝ, αγνοώντας ξανά την απόφαση της Συγκλήτου, η οποία είχε προτείνει να εισαχθούν νέοι φοιτητές και στα δύο τμήματα.

Το έγκλημα ήταν οργανωμένο στην εντέλεια, εξελίχθηκε σε στάδια (για να έχει και την ανάλογη … αγωνία) και εκτελέστηκε με απόλυτη ακρίβεια από το Υπουργείο Παιδείας και τους συνεργούς του. Και τώρα ο υφυπουργός Παιδείας ήρθε στην Ηλεία για να παραστεί στο μνημόσυνο και να ψάλει τον επικήδειο.

Μάταια οι τοπικοί παράγοντες της Δεξιάς, βουλευτές και άλλα στελέχη, αγωνιούσαν μήπως ο κ. Συρίγος ψελλίσει κάτι. Μήπως είχε κάτι να πει για να χρυσώσει το χάπι, μήπως είχε τίποτα χάντρες να μοιράσει. Δεν υπήρξε ούτε καν αυτό. Φανταστείτε πόσο ιθαγενείς μας θεωρεί. Κι αν κρίνουμε από τις ελάχιστες υποτυπώδεις και χλιαρές αντιδράσεις, ίσως δεν έχει εντελώς άδικο…

Δημήτρης Μπαξεβανάκης

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ