LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

15|01
2022
08:22

Εσπερινό γυμνάσιο Πύργου: Μάθημα στην κατάψυξη - Κατάληψη από τους μαθητές

Συνεχίζεται η κατάληψη που γίνεται στο Εσπερινό Γυμνάσιο Πύργου με βασικό αίτημα των μαθητών την δημιουργία ενός νέου χώρο που θα στεγάσει το σχολείο. Ιδιαίτερα τις κρύες ημέρες που διανύουμε οι μαθητές του Εσπερινού δεν αντέχουν στις συνθήκες με το τσουχτερό κρύο να μετατρέπει τις λυόμενες αίθουσες σε καταψύκτες… Οι μαθητές έχουν απευθυνθεί στον δήμο Πύργου για να δώσει λύση στο πρόβλημα - όπως το παρουσιάσαμε και αναδείξαμε από χθες στο ilialive.gr - και δηλώνουν πως δεν θέλουν να σταματήσουν τα όνειρά που έχουν κάνει για το μέλλον τους, εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στο σχολείο τους.

Οι μαθητές μίλησαν στο ilialive.gr για τις συνθήκες που καλούνται να κάνουν μάθημα και μεταφέρουν τα αιτήματά τους.

Tsourapas

Ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς Γιώργος Τσουράπας αναφέρθηκε στις επαφές με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Γιάννη Πλεμμένο. “Ήρθε κι από δω μιλήσαμε από κοντά για τα προβλήματα που είναι γνωστά. Το σχολείο εγώ το θεωρώ προσωπικά ακατάλληλο για να κάνουμε μάθημα λόγω κρύου, λόγω μόνωσης, δεν έχει θέρμανση. Τα αιτήματά μας δεν τα εγκρίνουν και για το λόγο αυτό αποφασίσαμε την κατάληψη. Ζητάμε να κάνουμε WEBEX και προσπαθούμε να το καταφέρουμε αυτό. Δεν μπορούμε να μπαίνουμε μέσα στους τσίγκους να κάνουμε μάθημα, είναι ακατάλληλο… Ζητούμε να πάμε σε ένα κτίριο της προκοπής και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω ούτε πρόκειται να το ξανά ανοίξουμε. Το σχολείο είναι κλειστό από την Τρίτη το βράδυ και δεν το ανοίγουμε αν δεν δικαιωθούμε” σημείωσε.

Οι τάξεις είναι “ψυγείο”

Diamantopoulos

Ο πρόεδρος του τμήματος Γ3 Βασίλης Διαμαντόπουλος, ανέφερε ότι “… έχουμε ένα πρόβλημα με τα κλιματιστικά, είτε τα ανάβουμε είτε δεν τα ανάβουμε, από τη στιγμή που είναι τα παράθυρα και οι πόρτες ανοιχτές μπορώ να πω ότι μέσα σε 5 λεπτά όταν βγαίνουμε για διάλειμμα και ξανά μπαίνουμε η αίθουσα είναι πάγος. Η εγκατάσταση μέσα, τα πάνελ, τώρα με την κακοκαιρία είναι ψυγείο. Όταν βρέχει στάζουν. Τα πάνελ είναι σάπια και η στέγη από ότι μάθαμε είναι βαλμένη ανάποδα. Όλο το κτήριο είναι ακατάλληλο για τις συνθήκες. Είμαστε όλοι οικογενειάρχες, έχουμε μικρά παιδιά κι εμείς αυτό που κάνουμε τώρα να το κλείσουμε δεν είναι μόνο για μας είναι και αύριο για τα παιδιά μας. Εμείς τελειώνουμε, είναι όμως αύριο κάποια παιδιά του γυμνασίου που θα συνεχίσουν στο λύκειο, δεν είναι μόνο για μας είναι και για τους υπόλοιπους. Κάτι πρέπει να κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, ο Δήμος, η Περιφέρεια, η Δευτεροβάθμια, να βοηθήσουν... Να κάνουν κάτι. Δεν μιλάμε για τις πρωινές συνθήκες, μιλάμε ότι το βράδυ η θερμοκρασία είναι στους 4 και στους 2 βαθμούς” επισήμανε.

“Οι τάξεις στάζουν…”

Lazanas

Ο Παναγιώτης Λαζανάς, αντίπρόεδρος του δεκαπενταμελούς δήλωσε πως το πρόβλημα είναι υπαρκτό εδώ και χρόνια. “Οι τάξεις μας μέσα είναι άθλιες, είναι ακατάλληλες για μάθηση. Στάζουν είτε βρέχει είτε χιονίζει. Εμείς πρέπει να προχωρήσουμε και να κάνουμε το σωστό. Θέλουμε άμεσα αλλαγή του σχολείου. Δυστυχώς η δημοτική αρχή, η περιφερειακή αρχή και η κυβέρνηση μας έχουν απορρίψει από παντού. Ζητάμε από τον πολίτη του Πύργου και της Ηλείας να στηρίξει τον αγώνα μας. Όλα τα παιδιά εδώ είμαστε γονείς και τα παιδιά μας θα έρθουν σε αυτά τα σχολεία. Τα όνειρά μας δεν θέλουμε κάποιοι άνθρωποι να τα σταματήσουν, θέλουμε να προχωρήσουμε. Δυστυχώς οι εγκαταστάσεις αυτές είναι ακατάλληλες και εμείς Θέλουμε άμεσα σχολείο. Να κοιτάξει ο δήμαρχος το θέμα μας και να βρεθεί μία λύση”.

“Από το 2018 ακούμε μόνο υποσχέσεις”

Theodoropoulou

Η γραμματέας του δεκαπενταμελούς Χαρά Θεοδωροπούλου πρόσθεσε πως “… από το 2018 έχουν δοθεί υποσχέσεις στην διεύθυνση του σχολείου για μετεγκατάσταση σε άλλο κτήριο πράγμα που δε συνέβη ποτέ, οπότε κάποια στιγμή έρχεται η ώρα να πρέπει να πάρουμε κι εμείς τις απαντήσεις μας, για ποιο λόγο πρέπει να κάνουμε μάθημα σε αυτές τις συνθήκες. Είμαστε γονείς, έχουμε παιδιά, έχουμε δουλειές, ερχόμαστε κατάκοποι το βράδυ να κάνουμε μάθημα, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Οι συνθήκες πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινες και η κατάληψη θα συνεχιστεί μέχρι να πάρουμε εμείς συγκεκριμένες απαντήσεις”.

“Δεν είμαστε ζώα…"

Giannakopoulos

Τέλος ο μαθητής Αντώνης Γιαννακόπουλος που φοιτά για τρίτη χρονιά στο σχολείο περιγράφει και αυτός τις συνθήκες που επικρατούν στις λυόμενες αίθουσες. “… Μας έχουν υποσχεθεί ότι θα κάνουν κάτι προκειμένου να αλλάξουν οι συνθήκες και τώρα με τον COVID  είναι πολύ χειρότερα, διότι τα κλιματιστικά που έχουν μέσα είναι εικοσαετίας και όταν θα τα ανοίξουν και θα ανοίξουν πόρτες παράθυρα μέσα σε 5 λεπτά οι αίθουσες γίνονται ψυγείο. Συντηρούν κρέας και όχι ανθρώπους εργαζόμενους και ανθρώπους οι οποίοι έχουν οικογένειες και δουλειές και πρέπει το πρωί να πάνε στη δουλειά τους. Απαιτούμε άμεσα να πάρουμε κάποιες απαντήσεις από τους αρμόδιους προκειμένου να μας αλλάξουν σχολείο. Δεν μπορεί να είναι 130 μαθητές άνω των 20 ετών και να είναι σε αυτές τις συνθήκες. Δεν είμαστε ζώα... Είμαστε άνθρωποι που προσπαθούμε σε αυτή την ηλικία να πάρουμε αυτό το χαρτί που δεν έχουμε στα χέρια μας και μας βάζουν μέσα σε κάποια άθλια κοντέινερ να κάνουμε μάθημα”.

 

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών