LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

18|01
2022
19:04

Rafale - Μητσοτάκης: «Έρχονται» - Η ανάρτηση με το εντυπωσιακό βίντεο

Έναν πρωτότυπο τρόπο διάλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να σχολιάσει τον ερχομό των πρώτυων Rafale τα οποία φτάνουν στην Αθήνα την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου στην Ελλάδα και προτού προσγειωθούν στη βάση τους, στην Τανάγρα, θα πετάξουν πάνω από την Ακροπόλη.

Με βίντεο που ανάρτησε στο facebook, ο πρωθυπουργός και στα οποία εμφανίζονται τα μαχητικά να πετούν με εντυπωσιακούς σχηματισμούς και κινήσεις, έγραψε στο σύντομο μήνυμά του... «Έρχονται».

Yπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τα πρώτα έξι γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale που φτάνουν στην Ελλάδα και η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία θα τα υποδεχτεί στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. Πρόκειται για δύο διθέσια και τα τέσσερα μονοθέσια μαχητικά που πραγματοποιούν στη Γαλλία τις τελευταίες δοκιμές και ελέγχους πριν το ταξίδι για την Ελλάδα. Τα έξι ελληνικά Rafale θα απογειωθούν από την βάση Istres στη νότια Γαλλία.

Πτήση στην Ακρόπολη

Αμέσως όταν εισέλθουν τα Rafale στο FIR Αθηνών, τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 θα τα συνοδεύσουν στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Νωρίτερα, τα 6 Rafale μαζί με τα Mirage 2000-5 θα πετάξουν σε χαμηλό ύψος πάνω από την Αθήνα και το βράχο της Ακρόπολης, σε μια πτήση υψηλού συμβολισμού.

Στα πιλοτήρια των Rafale θα βρίσκονται Έλληνες πιλότοι, που εδώ και 10 μήνες έχουν εκπαιδευτεί στη Γαλλία. Στα δύο διθέσια Rafale θα βρίσκονται στο πίσω κάθισμα ως συγκυβερνήτες δύο Γάλλοι πιλότοι της Armee D’el Air, που το προηγούμενο διάστημα ήταν οι εκπαιδευτές των Ελλήνων χειριστών.

Στην Τανάγρα ο Μητσοτάκης

Στην 114 Πτέρυγα Μάχης θα βρεθεί την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Επίσης, θα είναι η στρατιωτική ηγεσία, με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη.

Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AΡΧΕΙΟ ΑΠΕ-ΕPA/PHILIPPE LOPEZ/ POOL MAXPPP OUΤ

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ