LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

18|01
2022
20:35

Τα σεπτά ονομαστήρια του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου στον Πύργο

Ταπεινά και ιεροπρεπή τα σεπτά ονομαστήρια του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου και κάτω υπό την ζοφώδη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία συνεχίζει να μας απειλεί παγκοσμίως, εορτάστηκαν εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πύργου, τηρουμένων απαρέγκλιτα των υγειονομικών μέτρων για την μη διασπορά του Covid-19 και την προστασία της Δημόσιας Υγείας, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Εκκλησίας και τη Πολιτείας.
 
agios athanasios giorti 3
 
Ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας πλαισιούμενος από χορεία Ιερέων, ευλογώντας τους προσφερθέντες άρτους και ορθοτομώντας τον Θείον Λόγον, αναφερόμενος εκτενώς εις τον εορταζόμενο Μέγα Αθανάσιο, ο οποίος είναι ο πρώτος μετά τούς Τρείς Ιεράρχες και ο δέκατος τρίτος των Αποστόλων, ο επονομαζόμενος και ως Στύλος της Ορθοδοξίας, καθώς επίσης και εις τον άγιο Κύριλλο, τα δύο αυτά μεγάλα θεολογικά πνεύματα και φωστήρες της Αγίας Εκκλησίας μας. Για την μεγάλη προσφορά τους στην Ορθοδοξία η Εκκλησία θέλησε να αδελφώσει την ιερή μνήμη των δύο Μεγάλων Πατέρων αυτής και Αρχιεπισκόπων Αλεξανδρείας, του Μεγάλου Αθανασίου, πρωταγωνιστή κατά του Αρειανισμού και του Αγίου Κυρίλλου, πρωταγωνιστή κατά του Νεστοριανισμού και όρισε το συνεορτασμό τους στις 18 Ιανουαρίου εκάστου έτους.
 
agios athanasios giorti 2
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι φιλέορτοι και ευλαβείς Χριστιανοί της πόλεως του Πύργου αλλά και από την ευρύτερη περιοχή, με επικεφαλής τον αξιότιμο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου Πύργου κ. Επαμεινώνδα Κυριαζή, ο οποίος εκπροσώπησε τον εντιμότατο Δήμαρχο κ. Τάκη Αντωνακόπουλο, προσήλθαν αθρόα προκειμένου να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα του εορταζομένου Αγίου και να εκφράσουν την αγάπη και τον προσήκοντα σεβασμό τους εις τον εορτάζοντα Επίσκοπο, ο οποίος άοκνα, αθόρυβα και νυχθημερόν διακονεί την τοπική μας Εκκλησία, επί 45 συναπτά έτη, κάτω υπό την πεφωτισμένη καθοδήγηση του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ.κ. Γερμανού.
 
agios athanasios giorti 4
 
Πρεσβύτερος Νικόλαος Κατσηδήμας
 
(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ