LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

20|01
2022
08:22

Στην Ηλεία η Μίνα Γκάγκα - Οι προτεραιότητες για το Γ.Ν. Πύργου και η χαμένη... "άγονη γραμμή"

“Προτεραιότητα στα βασικά” θέλει να δώσει το υπουργείο Υγείας στις νοσηλευτικές μονάδες της Ηλείας, αφού είναι ξεκάθαρο πως ακόμα και τα αυτονόητα στο νομό μας δεν είναι και τόσο αυτονόητα. Αυτό ήταν ένα από τα μηνύματα της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα κατά την επίσκεψή της σε Κρέστενα, Πύργο και Αμαλιάδα για να δει τα τρία… νοσοκομεία του νομού. Το θέμα του χαρακτηρισμού “άγονης γραμμής” ήταν κάτι που έπεσε στο κενό από την πρώτη στιγμή, καθώς η Ηλεία όπως είπε… δεν είναι Καστελόριζο. Σε ότι αφορά τη στελέχωση η κα Γκάγκα δήλωσε πως ρώτησε τους τοπικούς φορείς από που επιθυμούν να ξεκινήσει η στελέχωση των νοσοκομείων και η απάντηση που έλαβε ήταν από τον Πύργο.

Η κα Γκάγκα ξεκίνησε την περιοδεία της στις νοσηλευτικές μονάδες της Ηλείας από την Κρέστενα. Συνοδευόμενη από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και τον βουλευτή Ηλείας Ανδρέα Νικολακόπουλο, ενώ την υποδέχθηκαν ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Χρήστος Χριστόπουλος και ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος. Η κα Γκάγκα περιηγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου και ρώτησε σχετικά με την κίνηση που αυτό παρουσιάζει με νοσηλείες και αντιμετώπιση περιστατικών, ενώ ενημερώθηκε και για την πορεία των εμβολιασμών στην περιοχή.

gkagka ileia 3

gkagka ileia 4

gkagka ileia 5

Η συνέχεια δόθηκε στο νοσοκομείο Πύργου που έφτασε λίγο πριν τις έντεκα το πρωί. Επισκέφθηκε όλους τους χώρους του και ακολούθως πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο χώρο της βιβλιοθήκης παρουσία τοπικών παραγόντων και των βουλευτών κ.κ. Τζαβάρα και Νικολακόπουλου.

Σε δηλώσεις της μετά την σύσκεψη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην επίσκεψή της. Έφτασα χθες (σ.σ. προχθές) στην Ηλεία για να δω λίγο τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας και να συζητήσω κυρίως με τους ανθρώπους που είναι εδώ για τα θέματα που υπάρχουν στην παροχή φροντίδας υγείας. Γιατί φυσικά σαν υπουργείο μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να υπάρχει φροντίδα υγείας για κάθε άρρωστο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Τα θέματα που έχουμε εδώ είναι η καλή πρωτοβάθμια που πρέπει να υπάρχει παντού σε όλο το νομό αλλά και η στήριξη στις νοσηλευτικές μονάδες στο νομό που είναι επίσης πολύ σημαντικό. Έχουμε πολλές συζητήσεις με τους διοικητές των νοσηλευτικών μονάδων, με το προσωπικό, με τους βουλευτές φυσικά της περιοχής, τους ιατρικούς συλλόγους για να βρούμε την καλύτερη λύση. Νομίζω ότι η αίσθηση όλων είναι ότι πρέπει να ξεκινήσουμε υποστηρίζοντας το κεντρικό νοσοκομείο και συνεχίζοντας σε όλες τις άλλες μονάδες όπου πρέπει να δίνεται παροχή φροντίδας υγείας. Μέχρι στιγμής η εντύπωση μου είναι πολύ καλή και η προθυμία που βλέπω γύρω μου είναι εξαιρετική και νομίζω ότι πραγματικά θα έχουμε πολύ γρήγορα καλές λύσεις για τον νομό” σημείωσε η κα Γκάγκα.

gkagka ileia 2

“Παραλογισμός να χαρακτηριστεί άγονη γραμμή η Ηλεία - Άγονη είναι το Καστελόριζο”

“Πρέπει να βρούμε λύσεις που να δίνουν στους γιατρούς ευχαρίστηση στον τρόπο δουλειάς που είναι πολύ σημαντικό. Εδώ οι συνθήκες είναι εξαιρετικές, δηλαδή σαν δομή είναι ένα πολύ ωραίο μέρος, αν υπάρχει δηλαδή συναδελφικότητα με τους συναδέλφους η δουλειά γίνεται καλά, δηλαδή υπάρχει μία ικανοποίηση. Θέλουμε να προκηρύξουμε θέσεις λίγο διαφορετικά, θα τα δείτε τα σχέδια, άρα πριν φτάσουμε να σκεφτούμε άγονες περιοχές, γιατί σε μία περιοχή και τουριστική και εύφορη όπως είναι η Ηλεία είναι λίγο παραλογισμός να σκεφτούμε άγονη, όταν η άλλη άγονη είναι το Καστελόριζο. Πριν φτάσουμε να σκεφτούμε άγονες περιοχές, πρέπει πραγματικά να δούμε ποια είναι τα προβλήματα και πως μπορούμε να τα λύσουμε καλύτερα” είπε η κα Γκάγκα, ξεκαθαρίζοντας έτσι το θέμα του χαρακτηρισμού άγονης γραμμής.

gkagka ileia 8

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε και το τοπίο σχετικά με τις προτεραιότητες στην στελέχωση των νοσοκομείων του νομού. “Η ερώτηση που έκανα είναι από που θέλετε να ξεκινήσουμε την στελέχωση δεδομένου ότι δεν είμαστε σε θέση μέσα σε λίγους μήνες να στελεχώσουμε όλα τα νοσοκομεία. Η απάντηση που πήρα ήταν από εδώ από τον Πύργο. Αυτό το πήρα από όλα τα στόματα. Άρα ξεκινάμε την στελέχωση από εδώ και αυτό που μπορώ να δεσμευτώ είναι ότι θέλουμε υπηρεσίες υγείας σε όλες τις μονάδες. Άρα θα υπάρχει αντιμετώπιση και για την συνταγογράφηση και για τα χρόνια νοσήματα και για τα επείγοντα στις μονάδες υγείας που υπάρχουν, στελέχωση όμως για την πλήρη λειτουργία θα ξεκινήσει από εδώ και θα προχωρήσουμε βήμα βήμα. Θα κάνουμε βελτιώσεις παντού” είπε και ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης κάποιων μονάδων στην Ηλεία.

Η κα Γκάγκα τόνισε πως όλες οι συμβάσεις προσωπικού παρατείνονται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, κάτι που θα περάσει και από τη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσουν οι προκηρύξεις για τις μόνιμες θέσεις.

Αναφερόμενη στην πορεία της πανδημίας η κα Γκάγκα μας θύμισε το “οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες” αφού επισήμανε πως σε αυτό το διάστημα - δύο -τριών εβδομάδων θα πρέπει όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων. “Βλέπετε τι γίνεται στον ευρωπαϊκό και τον παγκόσμιο χάρτη αλλά εξακολουθούμε να έχουμε πολλά κρούσματα. Μέσα σε αυτά τα κρούσματα η μόλυνση θα φτάσει σε κάποιους συμπολίτες μας που είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία και που έχουν προβλήματα υγείας και που είναι επικίνδυνο να φτάσουν στην μονάδα. Αν τον χρόνο έχουμε 20.000 κρούσματα και έχουμε 250 θανάτους σκεφτείτε ότι τώρα έχουμε 20.000 κρούσματα την ημέρα. Είναι λογικό ότι κάποιοι θα έχουν θέμα. Νομίζω ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν γρήγορα και θα μπούμε σε κανονικότητα αλλά είναι πολύ σημαντικό να τηρήσουμε όλα τα μέτρα και να εμβολιαστούμε τώρα”.

Προτεταιότητα η λειτουργία της νέας πτέρυγας στο Γ.Ν. Αμαλιάδας

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας συνέχισε για τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας της στο Γ.Ν. Αμαλιάδα. Εκεί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο της διοικήτριας παρουσία και του δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη. “Ήρθα στο νοσοκομείο εδώ στην Αμαλιάδα, όπου βέβαια υπάρχει το παλιό τμήμα και η καινούργια πτέρυγα που θέλουμε να αποδοθεί όσο το δυνατόν συντομότερα και θα αποδοθεί πολύ σύντομα σαν ΤΕΠ καινούργιο γιατί αυτό το χρειάζεται η πόλη και το προσωπικό που δουλεύει σε όχι καλές συνθήκες αυτή τη στιγμή. Άρα και με τον δήμαρχο και με τον διοικητή της ΥΠΕ δεσμευόμαστε ότι αυτό θα ανοίξει πάρα πολύ σύντομα και ο πληθυσμός θα έχει καταρχήν πολύ καλά επείγοντα στην περιοχή μαζί με την συνταγογράφηση άρα αυτό για μας είναι η απόλυτη προτεραιότητα. Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να λειτουργήσει σε καλές συνθήκες, να αποκτήσει και ο κόσμος την εμπιστοσύνη του, γιατί ο κόσμος που έρχεται στο νοσοκομείο έχει μειωθεί και θέλουμε να αρχίσει να αυξάνεται και να μπορεί να έχει καλές υπηρεσίες υγείας και να είναι και ευχαριστημένο το προσωπικό” σχολίασε σε δηλώσεις της η κα Γκάγκα.

gkagka ileia 6

gkagka ileia 7

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ