LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

21|01
2022
07:43

Φουλ επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Να φύγει να δει άσπρη μερα η χώρα

Σε μία και μόνη διαπίστωση συμφωνεί ο Αλέξης Τσίπρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Ότι τούς χωρίζει άβυσσος. Και στη βάση αυτή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σφράγισε χθες ερμητικά κάθε χαραμάδα συνεννόησης με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. “Τί συνεννόηση να κάνουμε πάνω στα ερείπια; Μόνη διέξοδος είναι η λαϊκή ετυμηγορία, να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να δει άσπρη μέρα ο τόπος” είπε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό “Κόντρα”.

Στον αντίποδα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως το αίτημα για εκλογές είναι  επιτακτικό και μάλιστα προκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε σχέση με τις αναφορές του σε γαλοπούλα που δεν θέλει να έρθουν τα Χριστούγεννα: “αφού είναι τόσο μάγκας και νταής και μάς λέει γαλοπούλα γιατί δεν πάει να κάνει εκλογές;”

Γίνεται σαφές ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει επιλέξει πλέον το δρόμο της ανοιχτής σύγκρουσης με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη και ότι δεν προτίθεται να κάνει νέες υποχωρήσεις απέναντι σε μία κυβέρνηση που οδηγεί όπως πιστεύει τη χώρα στην καταστροφή.

Ως εκ τούτου ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε για μία ακόμη φορά επικίνδυνη και αποτυχημένη την κυβέρνηση και θύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στάθηκε στις κρίσιμες αποφάσεις στο πλευρό της βάζοντας πλάτη όμως ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε κάθε πρόταση που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση. “Εγώ έτεινα το χέρι της συνεννόησης για τα κρίσιμα ζητήματα και η απάντησή του ήταν η άρνηση, η προβοκάτσια και η διαβολή” σημείωσε με νόημα. Δεν παρέλειψε δε να τονίσει πως η κυβέρνηση ακολουθεί μία διχαστική ρητορική με τον εκπρόσωπό της να ομιλεί με πρωτοφανείς όρους “λέγοντας ότι είμαστε ναζί και ακολουθούμε γραμμή Γκέμπελς. Τί συνεννόηση να κάνεις σε αυτό το κλίμα;”

Με τη συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απέρριψε τους πρωθυπουργικούς ισχυρισμούς ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιτίθεται στην οικογένεια Μητσοτάκη και σημείωσε: “Δεν ασχοληθήκαμε ποτέ με την οικογένειά του. Αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει να κάνει κριτική γιατί το πόθεν έσχες όταν δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Εμένα δεν με ενδιαφέρει η πολιτική των παρασκηνίων, της κλειδαρότρυπας και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση…”

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται πεπεισμένος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ μπορεί να αναδειχθεί πρώτη πολιτική δύναμη στις επόμενες εκλογές. Και με βάση τους αριθμούς θα πρέπει οι προοδευτικές δυνάμεις να αθροίζουν μεγαλύτερο ποσοστό απ’ ότι η ΝΔ και του κόμμα Βελόπουλου μαζί.

Θεωρεί ότι ανεξαρτήτως τού τί λένε τώρα τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης “όταν βρεθείς στο δίλημμα θα πρέπει να απαντήσεις για το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα”. Το μήνυμα έχει σαφώς ως αποδέκτη τη νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ για την οποία σχολιάζει πως “το θέμα είναι  να πάρεις θέση στα δύσκολα προβλήματα. Και τα δύσκολα για τον κ. Ανδρουλάκη είναι μπροστά κι εκεί θα κριθεί”. Μάλιστα στη συνέντευξή του στο Κόντρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε πως “πρέπει να απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα ή με τη δεξιά ή με τη δημοκρατική παράταξη”.

Ο Αλέξης Τσίπρας διευκρίνισε ότι δεν έχει κανένα λόγο να συναντήσει το Νίκο Ανδρουλάκη και σημείωσε ότι το πρόβλημα το έχει ο κ. Μητσοτάκης που διαπιστώνει ότι ένα κομμάτι εκσυγχρονιστών του ΠΑΣΟΚ που βρέθηκε υπό τη δική του επιρροή επαναπατρίζεται.

Στο ερώτημα εάν ο ίδιος θα παραιτηθεί από το αξίωμα του προέδρου σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χάσει τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε ότι το κόμμα του θα κερδίσει προτρέποντας να γίνει αντίστοιχο ερώτημα στον κ Μητσοτάκη “που έχει δελφίνους που καραδοκούν η θέση του”.

Βεβαίως από τη συνέντευξη δεν έλειψαν οι ερωτήσεις για την πρόταση που κατέθεσε στο Πολιτικό Συμβούλιο για εκλογή του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από τα μέλη του κόμματος. Είπε ότι πρόκειται για μία πρόταση την οποία έχει επεξεργαστεί τους τελευταίους μήνες με στενούς του συνεργάτες κι έχοντας μελετήσει τα καταστατικά αριστερών και προοδευτικών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη. Για τον ίδιο η συμμετοχική δημοκρατία αποτελεί τομή καθώς “τα μέλη δεν επικυρώνουν μόνο μία ειλλημμένη απόφαση, δεν είναι μόνο χειροκροτητές, αλλά συνδιαμορφωτές και μέσα από τη διαδικασία των δημοψηφισμάτων.

Απέρριψε τις αιτιάσεις πως επιθυμεί να δημιουργήσει ένα αρχηγικό κόμμα λέγοντας ότι “αν ήθελα κάτι τέτοιο δεν θα δημιουργούσα προϋποθέσεις αναβάθμισης διαδικασίας και για την Κεντρική Επιτροπή” για να σημειώσει ότι δεν πιστεύει στα αρχηγικά κόμματα αλλά στην αξία των ηγετών όσο αυτοί παίρνουν δύναμη από τη βάση των κομμάτων. Δεν πιστεύω στους ηγέτες που επιβάλλονται”.

Υπερασπίστηκε τις προτεινόμενες αλλαγές κι όταν ρωτήθηκε εάν επιδιώκει να διώξει στελέχη σχολίασε πως “κι αυτό θα μπορούσα να το είχα κάνει αλλά θέλω να αποφασίζει δημοκρατικά το μεγαλύτερο μέρος της συλλογικότητας”.  Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να φοβηθεί τις αλλαγές και σχολίασε πως “δεν απειλείται όταν είναι ανοιχτός στην κοινωνία αλλά αν είναι κλειστός σε γυάλα και αποκοπεί από τις ρίζες της πολιτικής παραγωγής”.

Σε σχέση με τον Π. Πολάκη ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι “η ΝΔ παράγει περισσότερο Πολάκη απ’ όσο μπορούμε να καταναλώσουμε” και διευκρίνισε ότι υπάρχουν σημεία στην εκφορά του λόγου του με τα οποία ορισμένες φορές διαφωνεί. Όμως, όπως είπε τα κόμματα είναι πολυσυλλεκτικά κι ως εκ τούτου το να έχει ένα κόμμα την ανοχή στη διαφορετικότητα απόψεων “δεν θεωρώ ότι κάνει ζημιά”.

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ