LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

22|01
2022
09:55

Εσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Πύργου: Ανοίγει ο δρόμος για επιστροφή στο 1ο γυμνάσιο

Σύσκεψη με τους φορείς το απόγευμα της Παρασκευής

Ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή του Εσπερινού Γυμνασίου - Λυκείου Πύργου στο χώρο που βρισκόταν προ του σεισμού του 2008, στο κτίριο του 1ου γυμνασίου στην οδό Γυμνασιάρχου Δούκα. Μετά τις πρώτες συναντήσεις των μαθητών του Εσπερινού με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Γιάννη Πλεμμένο και με απόφαση του δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου, θα υλοποιηθεί η απόφαση του ΔΣ Πύργου του 2017 για τη μεταφορά.

Μετά από την επίλυση του προβλήματος αυτού θα απομένει η στέγαση του 1ου ΓΕΛ, όπου θα πρέπει να γίνουν άμεσα οι κινήσεις εκείνες ώστε το οικόπεδο που έχει αγοραστεί να μπορεί να οικοδομηθεί.

Όπως είπε ο κ. Πλεμμένος σε συνάντηση με το διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Γιώργο Φωτεινόπουλο, έγινε γνωστή η απόφαση του δημάρχου Πύργου να μεταφερθεί το Εσπερινό στο χώρο του 1ου γυμνασίου, σύμφωνα και με το ψήφισμα του ΔΣ Πύργου το 2017. “Το θέμα όμως θα ξανά έρθει στο δημοτικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα και θα προσπαθήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και με γρηγορότερες κινήσεις να γίνει η μεταφορά του σχολείου και να μην έχουν προβλήματα τα παιδιά. Για το 1ο ΓΕΛ, προσπαθούμε τώρα με το ΣΧΟΟΑΠ γιατί όπως ξέρουμε όλοι, στο οικόπεδο αυτό που είχε αγοραστεί υπήρχε μεγάλο πρόβλημα καθώς ήτανε μισό εντός και μισό εκτός σχεδίου, να γίνει διόρθωση για να μπορέσουμε όσο πιο γρήγορα να αρχίσει η κατασκευή του σχολείου”.

esper 2

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Στέλλα Αναστασίου, τόνισε πως “… εμείς από την πλευρά μας στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των μαθητών, είχαν έρθει το πρωί στο διευθυντή δευτεροβάθμιας και είπαν τα αιτήματα τους και ο διευθυντής στηρίζει από την πλευρά του αυτό το αίτημα για την μεταστέγαση του Εσπερινού Γυμνασίου Λυκείου Πύργου, γιατί πραγματικά τα παιδιά δεν αξίζουν να είναι σε τέτοιες υποδομές γιατί κάνουν διπλό κόπο. Το πρωί εργάζονται, έχουν οικογένειες και έρχονται εδώ για κάτι καλύτερο. Γι’ αυτό κι εμείς μαζί θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει άμεσα η μεταστέγαση σε έναν χώρο, σε ένα άλλο σχολείο κεντρικό που να πληροί τις προϋποθέσεις”

Ο διευθυντής του Εσπερινού Σπύρος Παπαδόπουλος σημείωσε πως “… περιμένουμε από το 2017 να ενεργοποιηθεί η απόφαση που είχε πάρει τότε το δημοτικό συμβούλιο να μεταφερθούμε εκεί που είναι ο φυσικός μας χώρος. Και ο φυσικός μας χώρος είναι το 1ο Γυμνάσιο Πύργου. Για κάποιους λόγους ακόμα δεν έχει ενεργοποιηθεί, διδάσκουμε και διδάσκονται οι μαθητές σε πολικές συνθήκες τον χειμώνα και σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας το καλοκαίρι. Οι συνθήκες είναι απαράδεκτες, ούτε εμείς μπορούμε να κάνουμε το έργο μας αλλά ούτε και οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν γιατί να μην ξεχνάμε ότι είναι εργαζόμενοι, γυρίζουν κουρασμένοι και ειδικά τον χειμώνα δεν μπορούν να σταθούν μέσα στην τάξη”.

Καλέσαμε με τους βουλευτές αλλά δεεν ήρθαν

Ο αντιπρόεδρος του 15μελούς Παναγιώτης Λαζανάς αναφέρθηκε στην πρόσκληση προς τους βουλευτές που δεν ανταποκρίθηκαν και ευχαρίστησε τον κ. Πλεμμένο και την ΕΛΜΕ Ηλείας, που παραβρέθηκαν στη συνάντηση αυτή. “Μας είπαν ότι θα μεταφερθούμε σε κτίριο πραγματικό. Βέβαια εμείς ως μαθητές δεν ανοίγουμε το σχολείο εάν δεν μεταφερθούμε. Αυτό το έχουμε τονίσει από την αρχή και το έχουμε ξεκαθαρίσει. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο τον Πύργο γιατί μας στηρίζουν πραγματικά και το γνωρίζουμε και οι επαγγελματίες γιατί γνωρίζουν ποιοι είμαστε όλοι γνωστοί είμαστε πλέον σε αυτή την πόλη και πραγματικά θέλουμε άμεσα να πάμε σε καινούργιο κτήριο”.

Η Κατερίνα Κουή απηύθυνε κάλεσμα προς την κοινωνία του Πύργου, να στηρίξει τον αγώνα τους. “Είμαστε περίπου 130 μαθητές διαφόρων ηλικιών με διάφορα προσωπικά προβλήματα. Είμαστε εντελώς αποκεντρωμένοι κτηριακά από την κοινωνία με κίνδυνο να φεύγουμε στη λήξη των μαθημάτων. Αντιμετωπίζουμε τεράστιο πρόβλημα με το κρύο και κάνουμε μάθημα σε αίθουσες που θυμίζουν κατάψυξη. Δεν ήρθαν όλοι όσοι είχαμε καλέσει,  δεν πειράζει, εμείς θα το παλέψουμε και όπου βγάλει. Ευχάριστα νέα μας μετέφερε ότι αντιδήμαρχος, έχουμε την βοήθεια τους, δεν είμαστε μόνοι μας έχουμε και την βοήθεια των καθηγητών και ελπίζουμε για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας και για τους υπόλοιπους που θα φοιτήσουν στο εσπερινό”…

Ο πρόεδρος του τμήματος Γ3, Βασίλης Διαμαντόπουλος, ευχαρίστησε τον κ. Πλεμμένο για τη στήριξη που παρείχε στους μαθητές από την πρώτη στιγμή που απευθύνθηκαν σε αυτόν.
“Πιστεύω ότι θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα για την συνέχεια. Εμείς θα συνεχίσουμε την κατάληψη και θα ανοίξουμε το σχολείο όταν θα πάμε στο καινούργιο κτήριο. Όπως αναφέραμε, σε ό,τι χρειαστεί το σχολείο θα βοηθήσουμε, είμαστε όλοι οι μαθητές πρόθυμοι να βοηθήσουμε κατά την μεταφορά του στο αντικείμενο του εργαστηρίου, να μεταφερθεί η αίθουσα του διευθυντή στο καινούργιο κτήριο και πιστεύω ότι όλοι οι μαθητές θα είναι μαζί σε αυτό. Το Εσπερινό Γυμνάσιο Λύκειο του Πύργου ανήκει στο 1ο Γυμνάσιο του Πύργου. Και πιστεύω ότι εκεί πρέπει να επανέλθει. Θα ήθελα και εγώ να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που είναι σε αυτή την προσπάθεια. Καλέσαμε κάποια άτομα, όπως τους βουλευτές εδώ του Πύργου και δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μας. Τουλάχιστον να μας στηρίξουν στη συνέχεια. Γνωρίζουμε ότι οι εποχές είναι δύσκολες έχουν και αυτοί τις δικές του ασχολίες αλλά κι αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα”.

esper 3

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ