LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

26|01
2022
09:53

Καλλίκωμο: 37η αιμοδοσία και συνεχίζουν...

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών κατά την διάρκεια της 37ης εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αιμοδοτών Καλλικώμου. 
Από νωρίς το πρωί, προσέρχονταν στους χώρους της κοινότητας προκειμένου να δώσουν λίγο από το αίμα τους και να χαρίσουν ζωή στον πάσχοντα συνάνθρωπο. Η διαδικασία όπως πάντα διεξήχθη με την αρωγή του προσωπικού του Σταθμού Αιμοδοσίας Πύργου τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον COVID.

aimodosia kallikomo 2

Η γιατρός της αιμοδοσίας Πύργου Ελισάβετ Ζαχαριαδάκη αφού ευχαρίστησε τους εθελοντές αιμοδότες που έσπευσαν να αιμοδοτήσουν, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ελλείψεις σε αίμα που είναι σταθερά αυξημένες στο νοσοκομείο του Πύργου, ειδικά το τελευταίο διάστημα λόγω των συνθηκών covid. «…Έχουμε περάσει ήδη τον δεύτερο χρόνο της πανδημίας, νομίζω ότι όσο προχωράει ο καιρός η κατάσταση χειροτερεύει για την αιμοδοσία μας. Ενώ στην αρχή τα πράγματα ήταν δύσκολα αλλά τα καταφέρναμε, τώρα με την μετάλλαξη ΟΜΙΚΡΟΝ ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού νοσεί, πολλοί αιμοδότες μας νοσούν, το περιβάλλον των αιμοδοτών νοσεί,  οπότε όπως είναι επακόλουθο οι εθελοντές μας έχουν μειωθεί σημαντικά αυτό το τελευταίο διάστημα» τόνισε χαρακτηριστικά κα Ζαχαριαδάκη κάνοντας παράλληλα έκκληση σε όλον τον κόσμο που είναι υγιής από 18 μέχρι 65 ετών να αιμοδοτεί, ενώ ιδιαίτερη έκκληση έκανε στους συγγενείς των ασθενών που χρειάζονται μετάγγιση. 

aimodosia kallikomo 3

«Οι εθελοντές αιμοδότες του νομού μας δεν είναι ο αριθμός τους τόσο μεγάλος, που να καλύπτουν όλα τα παθολογικά περιστατικά και τα χειρουργικά περιστατικά του νοσοκομείου μας. Παρακαλούμε για να βοηθήσουν οι ίδιοι τους ανθρώπους τους, εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε αλλά όπως φαίνεται αυτό δεν είναι αρκετό, ας έρθουν οι συγγενείς, ας κινητοποιηθεί το περιβάλλον των ασθενών να μας φέρει κόσμο στην αιμοδοσία. Έτσι θα βοηθήσουν τον κόσμο τους να πάρει γρήγορα εξιτήριο και να πάει στο σπίτι τους. Ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται, τηρούνται όλα τα μέτρα, έχουμε τις μάσκες, κάνουμε και rapid test σε όποιον δεν έχει εμβολιαστεί στην αιμοδοσία μας, δύο χρόνια τώρα τα έχουμε καταφέρει και δεν έχουμε πρόβλημα με κορονοϊό στην αιμοδοσία μας. Το περιβάλλον είναι καθαρό, απολυμαίνεται καθημερινά, τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι μίας χρήσεως και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Η είσοδος της αιμοδοσίας μας είναι ξεχωριστή, δεν μπαίνουν μέσα από το νοσοκομείο. Να ευχαριστήσω για μία ακόμα φορά τους αιμοδότες στο Καλλίκωμο που έρχονται και δίνουν το αίμα τους, είναι πολύ σημαντικό, γιατί πάντα μας στηρίζουν και βοηθούν όλο τον κόσμο του νομού Ηλείας και έρχεται στο νοσοκομείο και μεταγγίζεται» σημείωσε η κα Ζαχαριαδάκη.

aimodosia kallikomo 4

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών