LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

14|04
2022
14:31

«Παράθυρο» από Σταϊκούρα για επέκταση της επιδότησης καυσίμων

Στήριξη στους πολίτες και τον Μάιο προανήγγειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας, χωρίς να μπει σε περισσότερες πληροφορίες, καθώς όπως είπε τα μέτρα θα εξεταστούν το επόμενο διάστημα.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι το ποσό που θα δοθεί ως βοήθεια στους πολίτες αυτή και την άλλη εβδομάδα υπερβαίνει τα 500 εκατ. ευρώ. Αυτό αφορά στην «επιταγή ακρίβειας» των 200 ευρώ, στην ενίσχυση σε αγρότες και κτηνοτρόφους (συνολικά 47 εκατ. ευρώ), στην επιδότηση των 200 ευρώ στα ταξί και στην επιδότηση των καυσίμων (η πλατφόρμα θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες).

Ο υπουργός Οικονομικών είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι «προφανώς θα συνεχιστεί η βοήθεια και τον Μάιο», προσθέτοντας πως «ποια θα είναι θα το δούμε το επόμενο διάστημα. Εξετάζουμε τα πάντα, αλλά οι αποφάσεις θα ληφθούν σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο». Ειδικά δε για τα καύσιμα, δήλωσε ότι «σίγουρα θα πρέπει να συνεχιστεί η παρέμβαση και σε αυτό το επίπεδο». Ωστόσο, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα, είπε ότι «έχουμε ποσοτικοποιήσει τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, αλλά υπάρχουν προτεραιότητες». Ενώ, πρόσθεσε ότι μπορεί να μην φτάσει αυτή η μείωση στον πολίτη και να χαθεί στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, οι όποιες κινήσεις θα εξαρτώνται από τις αντοχές του προϋπολογισμού και τις ανάγκες που θα υπάρχουν το επόμενο διάστημα. Επανέλαβε πως πρέπει να κρατηθούν «πολεμοφόδια», καθώς θα παραταθεί έως το τέλος του έτους ο μειωμένος ΦΠΑ σε μεταφορές και εστίαση (κόστος 250 εκατ. ευρώ), ενώ το 2023 θα πρέπει να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης για το σύνολο των εργαζομένων και των συνταξιούχων και να μονιμοποιηθούν οι μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές (κόστος των δύο αυτών μέτρων, 2 δισ. ευρώ).

Ο υπουργός παρέπεμψε και στις αποφάσεις που θα ληφθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο τον Μάιο, τόσο στη Σύνοδο Κορυφής για τα ενεργειακά, όσο και για τους προϋπολογισμούς των κρατών- μελών για το 2023.

Τέλος, δήλωσε ότι, με βάση τα σημερινά δεδομένα στην οικονομία, η άνοδος του ΑΕΠ εφέτος θα είναι περίπου 3%, ενώ ο πληθωρισμός θα αυξηθεί άνω του 5%.

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ