LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

18|05
2022
07:52

ΕΒΕ Ηλείας: “Τα χώνει” ευγενικά στην Κεραμέως για την “αποκλειστική” εξαφάνιση της Ηλείας από την Τριτοβάθμια

Η απουσία - και μόνο - της Ηλείας από τον ακαδημαϊκό χάρτη μετά την ανακοίνωση των εισακτέων για το νέο ακαδημαϊκό έτος, έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις σε όλη την Ηλεία. Φορείς είτε φίλα προσκείμενοι στην Κυβέρνηση, είτε αντιπολιτευτικοί, λένε το ίδιο πράγμα. Ότι η Ηλεία τιμωρείται από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, χωρίς να υλοποιείται όπως αναφέρθηκε αρχικά κάποια αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη πανελλαδικά. Αυτή η “αποκλειστικότητα” της Ηλείας, παρά είναι προκλητική.

Το Επιμελητήριο Ηλείας με επιστολή του στην υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως αναφέρε τα εξής:

Κυρία Υπουργέ,

Η εμμονή της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για την ‘’ εξαφάνιση της Ηλείας’’ από τον ακαδημαϊκό χάρτη μας αφήνει εμβρόντητους.

Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις όλων των φορέων του τόπου, δεν δόθηκε καμία πειστική απάντηση στο καθολικό αίτημα μας.

Την εποχή που όλοι προσβλέπουν στην σύνδεση επιστήμης και παραγωγής και όλες οι δράσεις καινοτομίας σχετίζονται με υψηλό γνωστικό επίπεδο στελεχών, τέτοιες ενέργειες μας στερούν τις προσδοκίες για καλύτερο αύριο.

Για την πολυπόθητη ανάπτυξη της Ηλείας δεν αρκούν πλέον μόνο οι φυσικοί πόροι, τους οποίους ο νομός μας διαθέτει σε αφθονία. Εξίσου απαραίτητο είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο, το οποίο, εν αντιθέσει με τους φυσικούς πόρους, δεν κληροδοτείται στις επόμενες γενεές ως «δημόσιο αγαθό», παρά καλλιεργείται διαρκώς μέσω επενδύσεων στην εκπαίδευση και την παιδεία.

Εφόσον, ορθώς, ευαγγελιζόμαστε τη μετάβαση, σε εθνικό επίπεδο, σε μια νέου τύπου οικονομία, που θα βασίζεται στην αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη, δεν νοείται, την ίδια στιγμή, να προβαίνουμε σε ενέργειες που οξύνουν περαιτέρω τις περιφερειακές και οικονομικές ανισότητες.

Ας αναλογιστούν, επιτέλους, όλοι οι αρμόδιοι φορείς, πως οι ευθύνες είναι ιστορικές και πως δεν αρμόζει σε μια περιοχή, όπως η Ηλεία, με ιστορία αιώνων, φυσικό κάλλος και αξιοζήλευτους πλουτοπαραγωγικούς πόρους, να βρίσκεται, για ακόμα μια φορά, στο περιθώριο των εξελίξεων…”

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ