LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

20|05
2022
18:27

Επίδομα παιδιού - ΟΠΕΚΑ: Νέα πληρωμή - Ποιοι θα πάρουν μιάμιση δόση

Η καταβολή της δεύτερης δόσης για το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ σε λίγες μέρες και μιάμιση δόση σε δικαιούχους.

Περισσότεροι δικαιούχοι θα πληρωθούν το επίδομα παιδιού στις 31 Μαΐου. Όπως υπενθυμίζει ο ΟΠΕΚΑ, για να χορηγηθεί το επίδομα θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί, ωστόσο αίτηση που αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Όσοι δικαιούχοι δεν πληρώθηκαν το έκτακτο «Δώρο Πάσχα» τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα λάβουν την ίδια ημερομηνία και την έξτρα μιάμιση δόση. Σημειώνεται, ότι η έξτρα δόση δεν συμψηφίζεται με τις δίμηνες δόσεις που καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΑ, ακόμη και αν η αίτηση υποβληθεί στις 15 Ιανουαρίου του 2023. Ειδικότερα, χορηγείται στους δικαιούχους με προσαύξηση του μηνιαίως χορηγούμενου ποσού κατά το ήμισυ.

Μέχρι την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2021. Αν, μετά την καταβολή της προσαύξησης, από την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος των δικαιούχων του φορολογικού έτους 2021 μεταβληθεί η κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος των δικαιούχων για το έτος 2022:

  • εφόσον προκόψει αχρεώστητη, εν όλω ή εν μέρει, καταβολή του επιδόματος, η καταβληθείσα προσαύξηση επιστρέφεται αναλόγως ή
  • εφόσον προκόψει ότι αναδρομικά δικαιούνται μεγαλύτερο ποσό επιδόματος, η προσαύξηση που καταβλήθηκε αυξάνεται αναλόγως, και το υπολειπόμενο ποσό αυτής αποδίδεται στους δικαιούχους μαζί με την καταβολή του ανωτέρω αναδρομικός οφειλόμενου ποσού του επιδόματος.

Πόσα χρήματα είναι το επίδομα παιδιού

Το ποσό της επιδόματος ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί.

Σε ποιους χορηγείται το επίδομα παιδιού

Το επίδομα παιδιού χορηγείται, κατόπιν αίτησης, στις κατηγορίες προσώπων που αναφέρονται στην ερώτηση 28, εφόσον διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελληνική Επικράτεια και τα εξαρτώμενα τέκνα τους βρίσκονται στην Ελλάδα.

Τι ισχύει αν η αίτηση Α21 υπεβλήθη αλλά δεν φαίνεται εγκεκριμένη

Δεν απαιτείται κάποια ενέργεια, αρκεί η υποβολή της αίτησης. Εφόσον πληρούνται τα κριτήρια του επιδόματος, στην αρχή της αίτησης όταν κάνετε προβολή εμφανίζεται το μήνυμα: «Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία είστε δικαιούχος του επιδόματος παιδιού και υπολογίζονται τα παρακάτω ποσά».

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ