LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

20|06
2022
07:24

Fuel Pass 2: Ξεκινά νέο πρόγραμμα - Περισσότεροι οι δικαιούχοι, μεγαλύτερα ποσά

Η νέα παρέμβαση στα καύσιμα θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου και θα έχει διάρκεια τρεις μήνες

Εντός της εβδομάδας αναμένονται οι νέες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα καύσιμα, τους δικαιούχους και το ποσό της επιδότησης που θα λάβουν το Fuel Pass 2. Η νέα παρέμβαση στα καύσιμα θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου και θα έχει διάρκεια τρεις μήνες, δηλαδή έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι οποίες επιβεβαιώνονται και κυβερνητικούς αξιωματούχους, το μέτρο θα είναι ενισχυμένο σε σχέση με την προηγούμενη παρέμβαση, τόσο σε ότι αφορά τον αριθμό των δικαιούχων, αλλά και τα ποσά που θα λάβουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κρατική χρηματοδότηση θα αυξηθεί αισθητά και θα ξεπεράσει τα 200 εκ. ευρώ από 130 εκ. ευρώ ενώ ο αριθμός των δικαιούχων θα διευρυνθεί σε πάνω από 3 εκατ. έναντι 2,3 εκατ.

Την ίδια ώρα, σχεδιάζονται πρόσθετα «πυροσβεστικά» μέτρα για την συγκράτηση των τιμών των καυσίμων στα νησιά με ταυτόχρονη αύξηση της κρατικής επιδότησης για τις άγονες γραμμές.

 

Το επικρατέστερο σενάριο για τις νέες παρεμβάσεις στήριξης των νοικοκυριών απέναντι στην καταιγίδα των αυξήσεων που έχει εκτινάξει την τιμή της βενζίνης ακόμα και πάνω από τα 2,8 ευρώ το λίτρο προβλέπει τα εξής:

  • Το επίδομα για τη βενζίνη με τη σημερινή του μορφή θα συνεχίσει να χορηγείται τον Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.
  • Το ποσό της ενίσχυσης θα αυξηθεί στα 40-60 ευρώ για το τρίμηνο ανάλογα με την περιοχή και το είδος του οχήματος από 30 έως 50 ευρώ που είναι σήμερα ενώ θα «ανοίξει η βεντάλια» των δικαιούχων με την αναπροσαρμογή του ορίου για το οικογενειακό εισόδημα στη ζώνη των 45.000 ευρώ-ευθυγραμμιζόμενο με εκείνο της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα- από 30.000 ευρώ.
 

Επίσης αναμένεται να συνεχιστεί η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης και μετά τον Ιούνιο, η οποία ανέρχεται σε 12 λεπτά το λίτρο (με τον ΦΠΑ στα 15 λεπτά), ενώ είναι πιθανό να αυξηθεί το χορηγούμενο ποσό.

Το επίδομα θα δοθεί με τη μορφή κάρτας (Fuel pass 2) και με τις ίδιες προϋποθέσεις και διαδικασίες που ίσχυσαν στο πρώτο κύκλο. Ειδικότερα τα φυσικά πρόσωπα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα υποβάλλουν αίτηση ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της αύξησης κόστους καυσίμων των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν το νέο όριο για το οικογενειακό εισόδημα, έχουν στην κατοχή τους όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο που είναι σε κυκλοφορία, είναι ασφαλισμένο και δεν οφείλουν γι' αυτό τέλη κυκλοφορίας.

Πηγή: Cnn.gr

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ