LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

24|06
2022
16:54

Ηλεία: Απο την Κορέα και την Ιαπωνία στο Κτήμα Μερκούρη για την προώθηση των ελληνικών κρασιών

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για την προώθηση των κρασιών της Ηλείας στην Κορέα και στην Ιαπωνία στο πλαίσιο του προγράμματος προώθησης των κρασιών ΠΟΠ της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Χθες το απόγευμα μάλιστα, το κτήμα Μερκούρη, υποδέχτηκε μία αποστολή από επαγγελματίες του κρασιού, τόσο από τον ελληνικό κλάδο όσο και από την Κορέα και την Ιαπωνία, όπου είχαν τη δυνατότητα να γευτούν τα εκλεκτά κρασιά του κτήματος, να περιηγηθούν στους αμπελώνες και να θαυμάσουν την ομορφιά της περιοχής, ενώ στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες του κτήματος παρέθεσαν δείπνο προς τιμήν τους.

Η  Μαρίνα Στάμου από το εμπορικό τμήμα της πρεσβείας στο Τόκιο, αναφερόμενη σε αυτή την προσπάθεια που πραγματοποιείται ήδη έναν χρόνο τώρα και στην οποία εντάσσονται και τα οινοποιεία της Ηλείας, επεσήμανε πως:
«Από πέρυσι έχουν ξεκινήσει μία σειρά από προγράμματα προώθησης των κρασιών ΠΟΠ της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Οι δράσεις αυτές αφορούν γευσιγνωσία και σε αυτό το πλαίσιο φέτος έχει έρθει μία αποστολή από επαγγελματίες του ελληνικού κλάδου, σομελιέ, δημοσιογράφοι, εισαγωγείς κρασιού και από την Κορέα αντίστοιχα, που και εκεί διεξάγονται τα ίδια προγράμματα στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το οινοποιείο Μερκούρη είναι το τρίτο κατά σειρά οινοποιείο που επισκεπτόμαστε, παράλληλα θα γνωρίσουμε από κοντά τους οινοπαραγωγούς  και θα δοκιμάσουμε τα κρασιά από έξι οινοποιεία της περιοχής και αντιστοίχως στο πλαίσιο αυτών των δράσεων στις 12 Ιουλίου θα επισκεφθούν οινοπαραγωγοί το Τόκιο από την Αχαΐα και την Ηλεία. όπου και εκεί θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με επαγγελματίες του κλάδου. Το πρόγραμμα αυτό είναι συγχρηματοδοτούμενο, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το προωθεί η Περιφέρεια κι εμείς ως πρεσβεία και το γραφείο στο Τόκιο στηρίζουμε φυσικά αυτές τις δράσεις και είμαστε πάντα αρωγοί σε οποιαδήποτε επιχειρηματική προσπάθεια γίνεται για τα ελληνικά προϊόντα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, μιλώντας για τα οινοποιεία της Ηλείας, έκανε λόγο για γαστρονομικό πολιτισμό, τον οποίο ήρθε η ώρα να παρουσιάσουμε και σε άλλες χώρες. «Το επιμελητήριο Ηλείας υποδέχεται την πρώτη αποστολή του προγράμματος για την προώθηση οίνου σε τρίτες χώρες, συγκεκριμένα έχουμε πολλούς επισκέπτες από την Ιαπωνία και την Κορέα γιατί αυτή είναι η κατεύθυνση της προώθησης των δικών μας κρασιών. Νομίζω ότι πια στη σημερινή εποχή η Ηλεία θα πρέπει να είναι περήφανη όχι μόνο για τα μνημεία της, την θάλασσά της και τους εξαίρετους προορισμούς της αλλά να είναι περήφανη και για τον γαστρονομικό της πολιτισμό. Και νομίζω ότι ο γαστρονομικός πολιτισμός της Ηλείας εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο μέσα από μία σειρά από σπουδαία οινοποιεία.

Ήδη είναι ένα θέμα το οποίο βλέπουμε ότι προχωράει πάρα πολύ γρήγορα στην κατεύθυνση της προώθησης των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων αλλά παράλληλα δημιουργεί και ένα αίσθημα ότι αυτός ο τόπος έχει μία ισχυρή παρουσία στον διεθνή στίβο, μέσα από την διαδικασία του οινικού πολιτισμού. Πιστεύουμε ότι μετά από αυτό το πρώτο βήμα που θα ακολουθήσουν κι άλλα μέσα από το ίδιο πρόγραμμα, θα έχουμε την δυνατότητα να εκπονήσουμε και αντίστοιχα προγράμματα και για άλλα προϊόντα όπως τα γαλακτοκομικά, τις ελιές, το τουρσί, το λάδι, γιατί όλα αυτά μαζί θα μπορέσουν να δώσουν ένα άλλο στοιχείο της δικής μας ταυτότητας. Βεβαίως, η παρουσία τόσων εκλεκτών οινοποιείων στον χώρο της Ηλείας αποτελεί και έναν σοβαρό πρεσβευτή για όλο τον γαστρονομικό μας πολιτισμό».

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε και ο υπεύθυνος πωλήσεων του Κτήματος Μερκούρη, Δημήτρης Κανελλακόπουλος, ο οποίος αναφερόμενος στην επίσκεψη της αντιπροσωπείας από την Κορέα και την Ιαπωνία σημείωσε ότι:
«Είναι η δεύτερη χρονιά στο πλαίσιο του προγράμματος προώθησης οίνων στην Κορέα και την Ιαπωνία, μία διοργάνωση από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην οποία συμμετέχουν και οινοποιεία όχι μόνο της Ηλείας αλλά και της Αχαΐας και γενικότερα της Δυτικής Ελλάδας. Έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε σήμερα τους επισκέπτες μας από την Ιαπωνία και την Κορέα, δημοσιογράφος και αγοραστές από εκεί, ελπίζουμε και ευχόμαστε μετά από την επιτυχία που είχαν οι παρουσιάσεις και τα διάφορα δρώμενα που έγιναν εκεί, να μείνουν ευχαριστημένοι και στην επίσκεψη τους εδώ οι επισκέπτες μας. Για το σκοπό αυτό τους φιλοξενούμε και μέσα σε αυτά τα πλαίσια, γίνεται αυτή η γευσιγνωσία, θα ακολουθήσει βεβαίως και ένα δείπνο, ελπίζουμε να μείνουν ευχαριστημένοι, και σίγουρα όσο περισσότερο ανοίγουμε τις αγορές στο εξωτερικό για τα ελληνικά και συγκεκριμένα τα ηλειακά προϊόντα, αυτό είναι καλό για όλους μας».

merkouri 2

merkouri 3

merkouri 4

merkouri 5

merkouri 6

merkouri 7

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor