LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

01|07
2022
21:49

Έρευνα για την Ενεργειακή Κρίση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Το τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών -Περιφερειακό Παρατηρητήριο, το οποίο υπάγεται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο της εθνικής υποχρέωσης (N. 4445/2016-ΦΕΚ 236/τ. Α’ /19-12-2016) για τη δημιουργία Περιφερειακού Παρατηρητήριου Κοινωνικής Ένταξης, προχώρησε στην ανάθεση σε εξωτερικό ανάδοχο της υλοποίησης του έργου «Μηχανισμός Συντονισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Καινοτομίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» με Κωδικό ΟΠΣ 5074874 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Σκοπός είναι η συλλογή, η καταγραφή και η παρακολούθηση των ιδιαίτερων συνθηκών και των παραμέτρων που διαμορφώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό για την εφαρμογή στοχευμένων παρεμβάσεων κοινωνικής πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας.

Στο πλαίσιο του αναφερόμενου έργου, ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου η πρώτη Έρευνα Πεδίου που αφορά στην διεξαγωγή ποσοτικής έρευνας στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σχετικά με την ενεργειακή κρίση και τις συνέπειές της.

Η έρευνα έχει ως στόχο, την εκτίμηση των επιπτώσεων της αύξησης του ενεργειακού κόστους σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά υπό το πρίσμα των πρόσφατων ανατιμήσεων, και συγχρόνως θα αποκαλύψει κατά πόσο νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι ανθεκτικά στην αντιμετώπιση της τρέχουσας κατάστασης και πόσο έχουν επηρεαστεί στην καθημερινή τους δαπάνη και στις καθημερινές τους λειτουργίες αντίστοιχα.

Παράλληλα, η αξιολόγηση στοχεύει στην καταγραφή προτάσεων και υποδείξεων που θα συμβάλλουν στη βελτίωση του σχεδιασμού και του τρόπου υλοποίησης των παρεμβάσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο μέλλον. Το ερωτηματολόγιο για την διεξαγωγή της έρευνας είναι διαθέσιμο στην νέα ιστοσελίδα του Μηχανισμού Κοινωνικής Πολιτικής www.socialpolicy-pde.gr

Ολοκληρώνοντας, σας προσκαλούμε να περιηγηθείτε στην νέα ιστοσελίδα μας και να στηρίξετε την έρευνά μας, δημοσιοποιώντας τα ερωτηματολόγια και ειδικότερα το ερωτηματολόγιο για τις επιχειρήσεις. Σας ενημερώνουμε πως:

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών