LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

20|12
2019
08:44

Ο Δήμος Πύργου εισέρχεται στη νέα ψηφιακή εποχή με ταχύτητες οπτικών ινών

Η νέα τεχνολογία έρχεται στην καρδιά του Πύργου, μιας και διανύουμε μια περίοδο που προχωρά με γοργούς ρυθμούς η εγκατάσταση του δικτύου οπτικών ινών, στην φάση που πλέον η οπτική ίνα θα φτάνει στην πρίζα του σπιτιού μας και θα απολαμβάνουμε έτσι πολύ υψηλές ταχύτητες που θα φτάνουν και τα 200 Mbps.

"Τρέχει" η Cosmote στον Πύργο

Η συνεχής εξέλιξη του Internet και οι αυξανόμενες ανάγκες καταναλωτών και επιχειρήσεων για πιο γρήγορες ταχύτητες και μεγαλύτερο όγκο κίνησης δεδομένων, επιβάλλουν την αναβάθμιση των υπαρχόντων τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Το γρήγορο Internet μέσω οπτικών ινών διευκολύνει την καθημερινότητα πολιτών και τοπικών επιχειρήσεων, καθώς μεγάλα αρχεία «κατεβαίνουν» και «αποστέλλονται» εξαιρετικά γρήγορα, ενώ ο χρήστης μπορεί να κάνει πολλές εργασίες ταυτόχρονα, και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online. Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα θα δοθεί σημαντική ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα.

Ο Δήμος Πύργου απολαμβάνει ήδη πολύ υψηλές ταχύτητες Internet μέσω δικτύου οπτικών ινών, ενώ θα είναι από τις πρώτες πόλεις στην Ελλάδα όπου η οπτική ίνα θα φτάσει μέχρι το σπίτι και την επιχείρηση (Fiber To The Home).

Στο πλαίσιο αναβάθμισης του τηλεπικοινωνιακού δικτύου σταθερής στο Δήμο Πύργου, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει ήδη επεκτείνει σε 95 γειτονιές το COSMOTE Fiber, το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα. Έτσι προσφέρει υψηλές ταχύτητες Internet και προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες έως 200Mbps, μέσω FTTC σε πάνω από 11.300 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις.

Πλέον, έχοντας και τη στήριξη των Δημοτικών Αρχών, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει ξεκινήσει ένα νέο έργο: τη δημιουργία δικτύου οπτικών ινών αρχιτεκτονικής Fiber to the Home. Μέσα από ένα νέο δίκτυο μήκους 15χλμ., περίπου 4.000 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις του Πύργου θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ταχύτητες Internet 100Mbps & 200Mbps, χωρίς απώλειες και με δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης σε 1Gbps. Με την ολοκλήρωση του έργου σε περίπου 3 μήνες,το 94% των συνδέσεων του Δήμου Πύργου θα έχει πρόσβαση σε ταχύτητες έως 200Mbps μέσω FTTC και FTTH.

Επιδότηση νέων συνδέσεων FTTH

Όσοι επιθυμούν να απολαμβάνουν τις αξεπέραστες ταχύτητες της οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι, μπορούν να λάβουν ειδική επιδότηση συνολικού ύψους €360, μέσα από τη δράση Superfast Broadband. Η δράση υλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), που επιδοτεί το πάγιο του προγράμματος COSMOTE Double Play Fiberspeed με 13€/μήνα, για μέγιστο διάστημα 24 μηνών και το εφάπαξ κόστος σύνδεσης με 48€. Για τη διαθεσιμότητα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δράση Superfast Broadband, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το ειδικό site www.sfbb.gr.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ