LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

01|12
2018
16:44

Τέλη κυκλοφορίας, φόρος εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ: Πόσα πρέπει να πληρώσετε ως το τέλος του '18

Ο τελευταίος μήνας του έτους θα είναι, όπως πάντα, ο πιο δύσκολος για τα νοικοκυριά, καθώς περιλαμβάνει εκτός των φόρων και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις και τα τέλη κυκλοφορίας.

Η κυβέρνηση βέβαια έχει υποσχεθεί τη διανομή του πλεονάσματος (μέρισμα) προς του αδύναμους, το οποίο, όπως είναι λογικό, θα φύγει από τα πορτοφόλια μας μέσα σε λίγες μέρες. 

Σήμερα, Παρασκευή (30/11), λήγει η προθεσμία για την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος, την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ και των ρυθμίσεων σε δόσεις, ενώ μέχρι τέλος του έτους, συν όλων των άλλων υποχρεώσεων, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να πληρώσουν και τα τέλη κυκλοφορίας. 

Πιο συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι έχουν να πληρώσουν μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου τα εξής:

Φόρος εισοδήματος: Στα τέλη Νοεμβρίου πρέπει να καταβληθεί η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος. Συνολικά 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν 1,1 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι από τις φετινές δηλώσεις προκύπτει ότι ένας στους τρεις φορολογούμενους πληρώνει φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησε το 2017, ο οποίος κατά μέσον όρο ανέρχεται σε 1.066 ευρώ.

ΕΝΦΙΑ: Στα τέλη - Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου πρέπει να καταβληθούν δύο δόσεις του ΕΝΦΙΑ.

Έμμεσοι φόροι: Έως το τέλος του έτους αναζητούνται εισπράξεις 7 δισ. ευρώ από έμμεσους φόρους για να φτάσουν στα 27,078 δισ. ευρώ από 19,9 που έχουν εισπραχθεί μέχρι σήμερα.

Δόση ρύθμισης: Τους κρίσιμους μήνες οι οφειλέτες του Δημοσίου θα πληρώνουν ταυτόχρονα με όλα τα ανωτέρω και τη δόση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Συνολικά μέχρι το τέλος του έτους υπολογίζεται να καταβληθούν περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ.

Τέλη κυκλοφορίας: Έως το τέλος Δεκεμβρίου θα πρέπει να εξοφληθούν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019.

Το συνολικό ποσό που θα πρέπει οι φορολογούμενοι να εξοφλήσουν για φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας προσεγγίζει τα 7,5 δισ. ευρώ.

Στους παραπάνω λογαριασμούς δεν έχουμε υπολογίσει τους λογαριασμούς του παρελθόντος, όπως τις μηνιαίες δόσεις για ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Πηγή: cnn.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ