LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

12|12
2018
08:15

«Παγωμένη» η αγορά του πετρελαίου θέρμανσης στην Ηλεία

Παρά τα πρώτα κρύα ο κόσμος δεν ζεστάθηκε

Του Γιάννη Σπυρούνη

Η υψηλή τιμή και η έλλειψη χρημάτων κρατούν χαμηλά την κίνηση στο πετρέλαιο θέρμανσης. Πλην εξαιρέσεων κατά κανόνα, οι ποσότητες που διακινούνται είναι μικρές, ενώ τα πρώτα κρύα παγώνουν την Ηλεία. Από την άλλη δεν είναι λίγοι αυτοί που αναζήτησαν πιο οικονομικές λύσεις για να ζεσταθούν όπως πέλετ, πυρήνας, αποφεύγοντας τον σκόπελο του πετρελαίου.

Mixalopoulos

Ο Γιάννης Μιχαλόπουλος πρατηριούχος στην περιοχή της Κρέστενας δεν έκρυψε την απογοήτευσή του. Σε μια περιοχή που η οικονομία βασίζεται κατά πολύ στην ελαιοπαραγωγή, φέτος η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή. «Η κίνηση δεν είναι ικανοποιητική στην περιοχή. Μπορεί να έπεσε η θερμοκρασίες, «έπεσαν» και οι τσέπες. Ο κόσμος δεν έχει λεφτά, η τιμή του πετρελαίου δεν βοηθά, ζημιά έγινε από το ελαιόλαδο στην περιοχή. Και το επίδομα της θέρμανσης όταν δοθεί δεν σώζει την κατάσταση. Άλλες χρονιές δίναμε 200 τόνους το μήνα πετρέλαιο και τώρα έχουμε δώσει 40 τόνους από τη μέρα που ξεκίνησε η διάθεση» σημείωσε.

taxi oil

Ο υπεύθυνος πρατηρίου του συνεταιρισμού TAXI Oil στον Αγ. Ιωάννη Πύργου, Χρήστος Μπούκλης, χαρακτήρισε και αυτός την κίνηση υποτονική. «Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην υψηλή τιμή φέτος και έπειτα στην αδυναμία του κόσμου να ανταποκριθεί στα έξοδα θέρμανσης. Είμαστε σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο περίπου 30-40% κάτω. Ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται κατά κόρον σε όλα τα πρατήρια. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα να ανταπεξέλθει στα έξοδα. Περιμένουμε πως τώρα που θα δοθεί το κοινωνικό μέρισμα θα υπάρξει μια σχετική αύξηση προς τις γιορτές. Κάποια χρήματα από αυτά θα πάνε και στην θέρμανση. Όμως είναι πολλά τα έξοδα που πρέπει να καλυφθούν με αυτά τα χρήματα. Ελπίζουμε να κινηθεί η αγορά προς τις γιορτές των Χριστουγέννων» τόνισε στη δήλωσή του.

Spirogiannis

Ο ιδιοκτήτης πρατήριου στον Πύργο, Πάνος Σπυρογιάννης, τόνισε πως τα πρώτα κρύα έχουν έρθει, δεν έχουμε βαρυχειμωνιά και ο κόσμος στην προμήθεια πετρελαίου κινείται συντηριτικά. «Μπορώ όμως να πω, πως τα επίπεδα κατανάλωσης τη συγκεκριμένη εποχή και δεδομένων των καιρικών συνθηκών, για εμάς τουλάχιστον είναι ικανοποιητικά. Αν συνυπολογίσουμε και την τιμή που έχει διαμορφωθεί – σήμερα στο 1,04. Πέρυσι για πολύ μικρό χρονικό διάστημα η τιμή ξεπέρασε το ένα ευρώ και το υπόλοιπο διάστημα ήταν χαμηλότερη. Φέτος ξεκίνησε στο 1,15 και τείνει να σταθεροποιηθεί στο 1 ευρώ με 1,05. Δεν μπορούμε όμως να προβλέψουμε που θα κυμανθεί η τιμή».

Όπως μας είπε οι ποσότητες που παραγγέλνει ο κόσμος αυτό το διάστημα, είναι αρκετά καλές σε σχέση με πέρυσι που ήταν μικρές. «Φέτος είναι μεγαλύτερες, στα 500, 700, 1000 λίτρα, όταν πέρυσι η μικρότερη παραγγελία άγγιζε τα 100 λίτρα και φέτος η μικρότερη είναι 300 λίτρα. Περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί ο χειμώνας. Μακάρι να μην είναι βαρύς ο χειμώνας για τον καταναλωτή. Δεν με συμφέρει αυτό που λέω για τη δουλειά μου, αλλά όλοι περνάμε δύσκολα. Δεν είναι τιμή αυτή για το πετρέλαιο. Δεν μπορεί ο κόσμος να διαθέσει 520 ευρώ για 500 λίτρα πετρέλαιο. Το πετρέλαιο θέρμανσης είναι αγαθό που πρέπει να ζεσταθεί ο γέροντας, το παιδί και η τιμή αυτή είναι απαγορευτική. Κατ’ εμέ δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τα 60 λεπτά το λίτρο και με την επιδότηση να πηγαίνει στα 50 λεπτά. Αυτή θα ήταν μια πολύ καλή τιμή να εφοδιαστεί ο κόσμος. Υπάρχουν πολλοί που λένε φέτος «εγώ δεν θα βάλω πετρέλαιο». Βέβαια το πετρέλαιο «πεθαίνει» όταν πολλοί έχουν στραφεί σε εναλλακτικές μορφές θέρμανσης, όπως ξύλα, πέλετ, πυρήνας, λέβητες υγραερίου. Αν δεν επιστρέψει η τιμή στα χαμηλά επίπεδα θα μπει ταφόπλακα» είπε χαρακτηριστικά.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών